workshop-leren-marmeren

Techniekles Marmeren op stoffen (halve dag)

Kennismaking Marmeren op (zijden) stoffen

Eeuwenlang is de techniek van het marmeren in Europa een geheim geweest van boekbinders. In Japan, waar de techniek al sinds de 12de eeuw bekend is, wordt ze Suminagashi genoemd. De techniek zoals wij deze hier presenteren is een simpelere, moderne methode. Het enige dat ze vraagt is wat geduld, aandacht en een beetje oefening. Voor de beginner een echt experiment, voor de gevorderden een ontdekking van de mogelijkheden en facetten.

We maken in deze workshop kennis met de theorie, en je maakt je eigen samples op zijden stoffen, bijvoorbeeld Crepe Satin en Pongee. Je kunt ook kiezen voor de stoere zijden stoffen, zoals Wilde Zijde Medium. Ook is er mogelijkheid tot marmeren op katoenen stoffen, bijvoorbeeld een fijne zachte batist. We werken op kleine stukken stof (samples), variëren en experimenteren. Wij werken met Pebeo Marbling verf. Deze verf kun je onderling ook prima mengen.

De theorie en praktijk kun je thuis verder uitwerken op een groter stuk, bijvoorbeeld shawl of stof welke verder verwerkt kan worden tot kleding stuk of interieur Eye-catcher (kussenhoes, lampenkamp etc.). Wij verkopen alle benodigdheden voor het marmeren in onze showroom.

 

Techniekles Leren Marmeren boeken

Je kunt online hier direct het aanbod zien van de geplande data en jouw techniekles Leren Marmeren direct boeken. 

 

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud van deze of een andere techniekles of cursus. Heb je vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!