leren-devoreren-vilten

Techniekles Devoreren & Vilten (halve dag)

Devoreren & Vilten

Ontvangst en welkom bij ZIJDAR Natural Silk & Zijdewinkel.nl met koffie / thee / lekkers. Deze dag staat in het teken van devoreren, dit is een ets techniek. Een bijzonder leuke techniek waarmee je zelf de meest waanzinnige en unieke designs kunt maken op stof. En vervolgens in je vilt kan verwerken. Tip: Zie collectie Jan Taminiau met fluweel gedevoreerd. Bron: www.flowerfashion.nl of google devoreren. Alisa heeft deze workshop ook drie keer gegeven voor de Vilt Kontakt Groep wat een groot succes was!

Je gaat naar huis met de eindresultaten van de samples, gedevoreerd en/of gevilt. De docent legt de techniek uit en helpt met de pasta maken. Met behulp van sjablonen en tape ga je aan de slag. Je mag zelf je dessin bepalen en of je veel of weinig gaat devoreren. De pasta wordt aangebracht met een speciale tamponeerkwast. Na het strijken en spoelen komt het eindresultaat. Een vervolg hierop is het zelf verven. De laatste foto is gedevoreerd fluweel in drie dessins (pied de coq, blok print, vrije techniek) en geverfd met de twee kleurentechniek.

 

Programma

12.45 - 13.00 uur: Inloop koffie/thee met wat lekkers

13.00 - 13.15 uur: Introductie en theorie

13.15 - 15.15 uur: Workshops, deel I

15.15 - 16.00 uur: Workshops, deel II

 

Hands on deel I

Je maakt zelf je pasta klaar met de speciale textieletser van Dupont. De pasta heb je nodig om jouw stoffen te gaan etsen. Iedereen ontvangt drie grote samples, speciaal geschikt voor de devoreertechniek:

  • zijde viscose fluweel zwart
  • zijde viscose satijn wit

Je kunt een eigen dessin maken, of gebruik maken van de sjablonen uit ons atelier.

 

Hands on deel II

De gedevoreerde stof is prachtig om verder te vervilten. Iedere deelnemer ontvangt een stuk natuurwit naaldvilt plus een zijde viscose satijn welke al gedevoreerd is machinaal. We hebben verschillende dessins, de crocodile, prairie en pebbles. Je ontvangt de pebbles (kiezel motief) van ons. Na een korte uitleg van de techniek vervilt je jouw zijde viscose satijn sample met het naaldvilt. ps. De witte gedevoreerde stoffen (fluweel en viscose) zijn een feestje om nog te verven met de two color it's magic techniek. Het fluweel kun je ook prachtig bedrukken met de verdikte verf.  Dat kun je thuis doen, of volg een cursus bij ons. De laatste foto is een foto van fluweel geverfd na het devoreren met de twee kleuren techniek.

 

Techniekles Devoreren en Vilten direct boeken

Je kunt online hier direct het aanbod zien van de geplande data en jouw techniekles Leren Devoreren en Vilten direct boeken. 

 

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud van deze of een andere techniekles of cursus. Heb je vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!