leren-armbreien

Leren armbreien in het ZIJDAR atelier

Dertig zakken lontwol van drie kilo vulden we deze week om te leren armbreien. Daarbij hoorden dertig dames die in ons atelier deze week een deken kwamen breien. De meesten kwamen twijfelend binnen, gaat het mij wel lukken? We kunnen jullie vertellen: het is iedereen gelukt! En dat is het leuke, het lukt iedereen!

Ontspannen leren armbreien 

Je gebruikt bij het armbreien je armen als breipennen. Met deze techniek is breien met deze prachtige XXL lontwol absoluut niet moeilijk.Ok, we geven toe: het opzetten is even opletten, maar als je die eenmaal doorhebt kun je echt gaan breien en dan is het easy peasy! Je breit van de ene arm naar de andere arm en je zit dus volledig in de wol. Naar het toilet gaan of koffie drinken is daardoor lastig, maar als je eenmaal zo lekker aan het breien bent geslagen is dat ook helemaal niet meer belangrijk. De kwebbelende en iet wat onwennige club dames verandert in een oase van rust. Iedereen pakt een heerlijk zen moment. Want dat is het echt. Even gedachteloos iets maken met je handen / armen is echt super ontspannend! Willen we dat niet allemaal in deze gekke, roerige tijd?

Woondeken

Als je eenmaal weet wat we bedoelen met de breitermen visje, namaste en v-tjes, dan is het breien een fluitje van een cent en brei je in een mum van tijd een heerlijke woondeken in elkaar. Met drie kilo wol brei je een deken van ongeveer 1.00 x 1.50. Super leuk voor op de bank, als sprei over het bed of als boxkleed. Onze lontwol is gemaakt van 100% wol, puur natuur. Het is dus lekker zacht en heerlijk warm.

Zelf maken

In dertig huizen liggen de deze week gemaakte dekens te pronken. Wil jij ook aan de slag met het breien van zo'n toffe woondeken van XXL lontwol? We hebben verschillende pakketten om zelf aan de slag te gaan met het breien van een deken inclusief patroon op papier en video tutorial. Iedereen kan dit, jij ook! Bekijk hier de pakketten.