tule-zijde-blog

Facts & Fun over Tule

Waar is tule zijde geschikt voor? Je leest het in deze blog.

Bekijk en shop onze zijden tule stoffen online! 

 

Fact I | Waarom is jullie tule zo breed? 

Zuiver zijden tule is een zeldzame stof. Tule wordt veelal gebruikt voor enorme bruidssluiers, daarom is de tule vaak breder dan normaal; zo'n 180 cm omdat de tule vanaf bovenaan geplooid wordt en wijd uiteen moet lopen op het gangpad van de kerk. In onze collectie vind je Tule Soepel en Tule Stevig. In de kleuren ivoor, wit en zwart. Door de transparantie en het volume ook goed in objecten te verwerken. Laat zich redelijk aanverven. Tule; een transparante droom voor ontwerpers en creatievelingen!

 

Fact II | Wat voor weefsel is tule? 

Tule is een stof met een mazenweefsel. Het doet mij altijd denken aan een honingraat. Wist je dat de bijenteelt en de zijdeteelt de oudste teelt van de wereld is. Beiden bestaan al sinds 3000 jaar voor Christus.

 

Fact III | Welke soorten tule hebben jullie? 

Wij hebben tule in zowel stijve crispy tule als super zachte tule. Beiden zijn 180 cm breed. Naast de bekende bruidssluiers, is tule ook geschikt voor bijvoorbeeld vilten. Door de open structuur kunnen wolvezels zich gemakkelijk verbinden met de zijde en elkaar. Vilt gaat door middel van water, zeep en beweging.

 

Fact IV | Waar komt de naam tule vandaan?

Zuiver zijden tule is een zeldzame stof. Deze tule wordt veelal gebruikt voor enorme bruidssluiers! Door de transparantie en het volume ook goed in objecten te verwerken.

Tulle is een stad en gemeente in het Franse departement Corrèze, waar het tevens de prefectuur van is. Ooit was Tulle het centrum van de productie van tule, dat naar de stad is genoemd. Tegenwoordig worden in de stad wapens, accordeons en meubels geproduceerd.

 

Fact V | Kan ik zakelijk tule inkopen? 

Onze groothandel is speciaal voor zakelijke klanten, ateliers, (zorg)instellingen, wederverkopers, ontwerpers en studenten.

Alle bestellingen uit voorraad voor 12.00 uur worden direct klaargemaakt voor verzending. Advies nodig? We helpen je graag verder. Mail ons of bel 0251 750 275, maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.30 uur. 

Onze groothandel is ook geopend in Heemskerk, vlak naast de A9 tussen Alkmaar en Haarlem. Zonder afspraak: Dinsdag t/m vrijdag van 13.00 - 17.00 uur en de 1e zaterdag van de maand van 10.00 - 16.00 uur. 

In de ochtend: Op afspraak.

 

 

Volg ons op Instagram @zijdewinkel en @zijdar voor kennis, facts en knowhow over zijde, natuurlijke stoffen, wol, verf, technieken en meer!

#tule #tulle #silk #crispytule #stifftule #softtule #vilten #vilt #bijzonderestoffen #zijdemuseum #bruidsstoffen #zelfmaken #stoffenwinkel #naaien #couture #modestoffen #ontwerpen #fashiondesigner #stoffentips #modestoffen #zijdewinkel #stoffenblog #zijdar #modevakschool #modestudent #couture #bruidsstoffen #natuurlijkestoffen #zijdespecialist #antroposofie