Stempelen en sjabloneren

Samen stempelen en sjabloneren

Voor mijn vorige blog (Waar was was, was geen verf) hebben we geprobeerd om sjablonen te gebruiken bij de Soy Wax en koude was. Dat wilde niet echt lukken en zo kwamen we al pratend op het idee om een aparte blog te wijden aan stempelen en sjabloneren. Maar hier ging het heel snel mis. Al tijdens mijn ‘snuffelproces’ voor deze blog sloeg de keuzestress toe. Er zijn simpelweg teveel leuke en makkelijke mogelijkheden, ik geloof dat ik er wel een boek over zou kunnen schrijven!! Na een paar dagen ‘sudderen’ heb ik dan mijn keus gemaakt. Dit is wat jullie gaan zien en lezen.

Stempelen/Sjabloneren

  • op verschillende stoffen
  • met verschillende soorten verf
  • met verrassende stempels en onverwachte sjablonen

Materialen

Hierboven zie je mijn eigen stoffen-stempel draaiboek. Met dikke dekkende textielverf (Pébéo Setacolor) heb ik op dezelfde manier gestempeld maar dan op verschillende 100% natuurlijke stoffen. De dunne lijntjes bovenaan heb ik met transparante textielverf (Javana) getrokken. Zo kan ik meteen zien hoe deze transparante verf uitvloeit op de verschillende stoffen. Je kunt met deze laatste verfsoort ook prima stempelen\sjabloneren, maar dan moet je hem eerst verdikken met epaississant.

Welke materialen heb ik gebruikt: