wat-is-bourette

Facts & Fun over bourette zijde 

Waar is bourette geschikt voor? Je leest het in deze blog.

Bekijk en shop onze collectie bourette online! 

 

Fact I | Wat is bourette zijde en hoe wordt dit gemaakt? 

Bourette zijde van de Bombyx Mori zijderups wordt ook wel China Noil Silk of Indian Noil Silk genoemd. Bourette wordt gemaakt van de laatste restjes zijde van de cocon waaruit de zijdevlinder is geboren. Een 100% diervriendelijke zijde dus, deze bourette. Uit deze vezels worden draden gesponnen die, evenals de uiteindelijke stof, gekenmerkt worden door kleine onregelmatigheden. De stof is vaak creme kleuriger dan andere zijden stoffen en heeft een stoere look. 



Fact II | Kant en klaar pakket bourette sjaal 

Wist je dat wij een super leuk pakket hebben voor Shibori op Bourette? DIY @ Home | Shibori op Bourette | Video + materialenpakket

Shibori is een verzamelnaam voor afbindtechnieken. Eén daarvan is super leuk om te doen en makkelijk thuis te doen met elastiekjes. Daar waar de elastiekjes zitten om de stof komt geen verf. Met ons complete pakket maak je met 100% zijden bourette een col sjaal met een prachtige donkerblauwe verf. Bij het pakket zit ook een gratis stap-voor-stap video.

Dit zit in het pakket:

  • Stof; 0.5 meter bourette rondgebreid, 100% zijde (diervriendelijk / biologisch)
  • Zijdeverf; 50 ml Dupont Vieux Bleu nr. 209
  • 1 pipet
  • 10 elastiekjes
  • Zout
  • Stap voor stap instructie, video

Voor € 30,- bestel je ons complete pakket en maak je een prachtige stoere bourette sjaal voor deze lente! 

(blauwe hartjes) 

 

Fact III | Bourette zijde bestellen 

Bourette zijde bestellen ✓ Grootste aanbod ✓ Prachtige kwaliteit ✓ Klant beoordeling 9+ ✓ Sinds 1982 ✓ Advies nodig? Bel of mail onze zijde experts! 0251 - 750 275 

Of kom langs in onze winkel om alle bourette zijden stoffen te bekijken en te voelen ;-) Onze winkel is geopend op afspraak: www.zijdewinkel.nl/winkel-bezoeken

 

 

Fact IV | Kan ik bourette verven?

Bourettejersey is eenvoudig te verven, de stof neemt de verf goed op en geeft heldere kleuren als resultaat. Je kunt bourette jersey ook heel mooi bewerken met Zijdar zijdeverf of textielverf met behulp van een spraysysteem. Deze zijde neemt veel verf 'onderhuids' op. Zeer geschikt voor vrije technieken, minder - of eigenlijk niet - geschikt voor serti techniek.

Ben je benieuwd naar de spray techniek? Je kunt in onze winkel talloze voorbeelden vinden, en we kunnen je er alles over vertellen! 

Onze spraysystemen zijn overigens bijzonder, omdat je geen gas gebruikt, maar de spray op pompt met een uniek systeem. De verf die je gebruikt moet vloeibaar zijn, zoals de zijdeverf van Dupont (stoomfixatie).

 

Fact V | Welke bourette is fijn voor kleding, vilten of interieur?

De Bourette Singlejersey is erg populair voor kleding vanwege haar stretch. Bourette heeft een flinke krimp,  ongeveer 15%!. Voor het verwerken altijd eerst voorwassen! Je kunt er prachtige relaxte yoga kleding van maken of een mooie soepel vallende trui of top. Doordat bourette 100% natuurlijk is, zul je er niet tot nauwelijks in transpireren. 

Wil je gaan vilten op bourette? Dat kan heel goed op de transparante bourette. Deze zie je op de foto. De bourette transparant en bourette grof geweven zijn bovendien ook prachtig voor zijden sjaals. De bourette 34 is geschikt voor interieur (gordijnen bijvoorbeeld) en voor kleding.

Kortom; bourette is echt een bijzondere stof met talloze variaties en toepassingen. 

 

Fact VII | Diervriendelijke zijde 

De meest populaire zijde ! Bourette wordt gemaakt van de laatste restjes zijde van de cocon waaruit de zijdevlinder is geboren. Een diervriendelijke zijde dus, deze bourette. Het heldere oppervlak met haar relatief strakke structuur en de comfortabele softgrip tonen aan dat deze zijde zorgvuldig werd gemaakt. Bourrette 34 geeft een ietwat ruw en mat oppervlak. De stof kan eenvoudig worden gekleurd / geverfd. De kleuren vertonen vanwege het ruwe oppervlak altijd een beetje lichter, dat wel. Voor alle projecten met een sportieve of rustieke uitstraling is deze zijde absoluut de eerste keuze!



# Volg ons op Instagram @zijdewinkel en @zijdar voor kennis, facts en knowhow over zijde, natuurlijke stoffen, wol, verf, technieken en meer!

#zijde #bourette #chinanoilsilk #diervriendelijkezijde #vegansilk #diervriendelijk #bourette #natuurstoffen #kleding #stoffenwinkel #zijdenkleding #zijdewinkel #vilten #nunovilt #viltenopzijde #diy #recepten #doehetzelf #shibori