eigenschappen-zijde

Wat zijn de eigenschappen van zijde?

Het is de vraag die ik bijna iedere dag beantwoord. En het is ook bijzonder, dat één stof al deze eigenschappen heeft!

 

Sterk, warmte regulerend en biologisch afbreekbaar

Zijde heeft hele bijzondere eigenschappen. Van alle natuurlijke materialen heeft zijde de sterkste trekkracht. Dat betekent dat zijde tot 1/5 van haar lengte kan rekken voordat de draad breekt. Deze natuurlijke stof heeft een enorm isolerend en regulerend vermogen. Het bijzondere aan zijde is, dat het koel voelt in de zomer en warm in de winter. De stof past zich aan naar jouw lichaamstemperatuur. Het materiaal is bovendien volledig biologisch afbreekbaar.

 

Aansluiting bij jouw haren en huid

Zijde heeft een perfecte aansluiting met de mens door haar samenstelling uit eiwitvezels. Onze haren en huid bestaan ook uit eiwitvezels. Dit betekent dat jouw haren en huid gebaat zijn bij de zijde. Zeker wanneer je bijvoorbeeld een beschadigde huid hebt, last van eczeem of vast astma. Zijde is anti allergisch . Bovendien beschermt deze bijzondere stof je tegen UV. En op de vraag of het met haar eigenschappen wel geschikt is voor bijvoorbeeld kleding; Zijde is makkelijk wasbaar en snel droog

 

Bijzondere eigenschap van zijde, de glans

Zijde heeft een goede kleurstof opname, glanst en heeft de grootste kleurintensiteit. Dit komt doordat de doorsnede van een draad van zijde een driehoek is. Hierdoor wordt het licht wat erin valt optimaal weergegeven. Het zogeheten piramide effect. Van zijde zeggen wij altijd het glanst. Een synthetische satijn glimt ; -)

 

De positieve eigenschappen van zijde staan in de belangstelling!

Zijde staat sterk in de belangstelling. Bekende modeketens als H&M kiezen voor zijde in hun collectie, het borduren op zijde (broderie d’art) is populairder dan ooit en iedereen kan ontstressen met de talloze technieken van het schilderen op zijde. En dat is niet gek, want zijde is bijzonder, en heeft tal van mooie eigenschappen. Het is daarnaast een rijk gevarieerde stof, met hele diverse toepassingen.

 

Wil je meer weten over zijde?

Je kunt bij ons een presentatie boeken over zijde. Hierin vertellen wij jou alles over zijde!