Blogafbeelding speelzijde


Speelzijde in diverse kleuren: wat kun je er zoal mee?

Speelzijde in diverse kleuren, wat kun je daar eigenlijk allemaal mee? Er zijn veel mensen die zich dit afvragen. En begrijpelijk ook, want op het eerste gezicht is het gewoon zijde stof. Speelzijde heeft diverse soorten mogelijkheden te bieden. Zijdewinkel.nl zocht uit wat speelzijde is en wat je allemaal met deze geweldige stof kunt. Ben jij al nieuwsgierig en kun je niet wachten om meer te weten te komen over speelzijde? Lees dan snel verder en ontdek wat je allemaal met speelzijde in diverse kleuren kunt doen.


Wat is speelzijde?

Speelzijde in diverse kleuren spreekt de fantasie van kinderen aan en is perfect voor ‘open ended play’. Wat dit precies is? Wij leggen het je uit: open ended play speelgoed is ook wel speelgoed dat vooraf geen specifiek doel heeft. Zo weet je bij een puzzel precies wat het doel hiervan is, namelijk de puzzel in elkaar zetten. Bij Open ended play is dit doel er niet en heb je in eerste instantie ook geen idee wat het doel is, wat betekent dat je er alles mee kunt doen wat je wilt. Speelzijde brengt dus diverse mogelijkheden met zich mee. Enkele mogelijkheden vertellen wij je hieronder.


Dit kun je met speelzijde

Met speelzijde kun je werkelijk van alles! Leg speelzijde in diverse kleuren in de verkleedkist en kinderen beginnen er spontaan allemaal rollenspellen mee te doen. Speelzijde kan bijvoorbeeld als cape, rokje, hoofdband of staart gebruikt worden. Je kunt ook speelzijde tussen het speelgoed leggen. Dit zal vervolgens door kinderen worden gebruikt om een landschap te maken, als vliegend tapijt of voor het bouwen van tenten. Je kunt speelzijde tevens mee in bad nemen of meenemen naar de zee. De fantasie van kinderen is oneindig! En heb je een partijtje, dan kun je ook cadeautjes inpakken met speelzijde.


Ook voor baby’s geschikt

Speelzijde is ook voor baby’s heel fijn. Dit komt doordat het een zachte en gladde stof is die koel aanvoelt. Voor baby’s is het dan ook perfect om mee te spelen. Het heeft zelfs een kalmerende werking op ze. Koop je speelzijde voor een baby, dan heb je duurzaam speelgoed, omdat je kleintje later als kind ook nog veel plezier zal hebben van de speelzijde.


Speelzijde op de seizoenstafel

Speelzijde wordt ook veel op de seizoenstafel gezien. De welbekende lente-, zomer-, herfst- en wintertafel. Speelzijde in diverse kleuren is enorm geschikt om op de achtergrond te hangen of juist als ondergrond te gebruiken voor kastanjes en eikels of bloemen. Voor ieder seizoen is er wel een bijpassende kleur te vinden. Hierdoor heb je snel de juiste kleur speelzijde te pakken.


Veelzijdig speelgoed

Met speelzijde heb je dus heel veelzijdig speelgoed. Het zal de fantasie van je kinderen blijven prikkelen en zij zullen er veel verschillende spelletjes mee kunnen bedenken. Van verkleedspelletjes tot accessoires voor hun speelgoed, de mogelijkheden zijn eindeloos. Speelzijde mag dan ook zeker niet in je speelgoeddoos ontbreken.


De voordelen van zijde

Zijde heeft ten opzichte van andere stoffen grote voordelen. Bekijk hieronder waarom zijde ideaal speelmateriaal is:

  • 100% natuurlijk
  • Biologisch afbreekbaar
  • Ongeverfd, of geverfd met niet giftige verfstoffen
  • Zijde is een bron van energie
  • Aangenaam gevoel op de huid, sluit naadloos aan bij onze huid en haren
  • Beschermt tegen overprikkeling
  • Niet tot nauwelijks gevoelig voor stof of huisstofmijt

Bekijk hier meer bijzondere eigenschappen van zijde.


Speelzijde van Zijdewinkel.nl

Wil jij speelzijde in diverse kleuren kopen? Kies dan voor speelzijde van Zijdewinkel.nl! In onze webshop vind je prachtige handgeverfde speeldoeken. Onze doeken zijn van 100% zijde en mooi afgewerkt met een rolzoom. De afmeting van de speelzijde is 90 x 90 cm. Met deze prachtige doeken kunnen kinderen hun fantasie geheel de vrije loop laten gaan. Onze doeken zijn 100% natuurlijk en zeer zacht. Hierdoor zijn ze zeer fijn voor kinderen om mee te spelen. Ze zijn geschikt voor thuis, seizoenstafels, kinderdagverblijven en scholen. Bestel nu speelzijde in diverse kleuren in onze webshop of een compleet regenboog pakket en stimuleer de fantasie van je kinderen!