pongee-zijden-sjaals

Pongee zijde als speeldoek

  • Zijde is 100% natuurlijk
  • Een zijden doek stimuleert de fantasie; maak er een cape van, een tent, een rok, een omslagdoek of een vlieger
  • Onze zijde is natuurwit, ongeverfd of ongebleekt dan wel in kleur geverfd met gifvrije verfstoffen, speciaal voor zijden stoffen
  • De zijde wordt in het Vrije School onderwijs veel gebruikt voor op seizoenstafels, in de verkleedkist, ter decoratie van allerlei feesten, voor het bouwen van tenten en het spelen en ontdekken op verschillende manieren
  • Passend binnen o.a. het Rudolf Steiner / Waldorf onderwijs

Veel gekozen is de 90 x 90 cm sjaal.

 

Pochets / mini sjaaltjes

Om te oefenen, cadeau te geven, in te lijsten of kaarten van te maken. Ideaal deze kleine pongé 5 sjaaltjes in 28 x 28 cm, 45 x 45 cm en 55 x 55 cm. Ook voor vilten geschikt en natuurlijk te verven, bedrukken, stempelen, magnetrontechniek, batikken enz.  De sjaaltjes staan ook heel leuk als je jouw haren in een knot knoopt en dan om de knot heen. Werkt lekker licht en luchtig. Deze kleine maten zijn ook eenvoudig op te spannen, op een klein spanraam 55 x 55 cm (ook kleiner te verstellen voor 28 x 28 cm en 45 x 45 cm). 

 

Carrée

De carrée sjaal (vierkant) van 90 x 90 cm is een favoriet. Makkelijk op te spannen op een groot spanraam van 90 x 90 cm. Carrée is een klassieker (denk aan Hermes) met een mooie knoop om je hals of broche. Je kunt deze sjaal ook vilten, verven of een combinatie van beiden.

 

Langwerpige sjaals

We hebben fijne zijden sjaaltje in een mooie kleine maat, 130 x 35 cm. Handig als je niet zo lang bent, of liever de sjaal wat korter draagt. Of bij een jasje en niet zoveel sjaal wilt hebben in je hals. De 150 x 40 cm is een favoriete maat. Voor hem en haar. Jaaa, ook voor hem. Voor mannen zijn er ook vele manieren om een zijden sjaal te dragen. Zoals hier onderaan de pagina te zien. De 160 x 45 is een fijne tussenmaat. Je kunt ook marmeren op de pongé zijde. Overigens loont het bij de marmer techniek - als je geoefend hebt op de pongee 5 zijde - om voor een mooie zware zijde te kiezen, zoals de Crepe Satin of de Twill zijde. De kleuren worden dan veel intenser op de zijden stof. De 180 x 45 cm is de meest populaire maat, bij onze klanten, maar ook voor onszelf bij workshops. Bijvoorbeeld "Verf je zijden sjaal in je favoriete kleuren".

 

XL Pongee sjaals

Een lekkere luxe grote zijden sjaal. De 180 x 90 cm zijden shawl is lang en breed. Voor net even meer uitstraling en luxe. Verf of vilt in je favoriete kleuren (of kijk in je kleding kast wat je veel draagt en mooi matcht) en je hebt je eigen klassieker.

 

Pareo sjaal

Wow! Mooie grote zijden sjaal, 220x110 cm. Extra breed en lang. Voor dat ultieme wapper gevoel. Je kunt de sjaal ook eenvoudig in je favoriete kleur verven!

 

Sjaal knopen voor mannen

Sjaalknopen voor MANNEN: bron: http://www.imagecompanion.nl