Creatieve fun en ontwikkeling met workshops & Kinderfeestjes

kinder-workshops-zijdewinkel

Creatieve workshops voor kids 

Nieuw sinds 2019 bij ZIJDAR en Zijdewinkel zijn de kids workshops. Kinderen vinden het heerlijk om lekker creatief bezig te zijn, iets zelf te maken, en dat kan nu bij ons. We werken altijd met natuurlijke materialen zoals zijde, katoen, wol enz. De workshops zijn vaak op woensdag middag van 15.00 uur - 16.30 uur. Kinderen moeten worden begeleid door een volwassene. Je kunt als (groot)ouder, tante, oom, buurvrouw of oppas ook zelf mee doen. Of gewoon lekker een koffietje drinken en genieten in ons inspirerende atelier.

 

Agenda en boeken

Je vind alle geplande workshops van dit moment in onze online agenda. Je kunt direct online jouw workshop boeken.

 

Praktische informatie

Onze workshops worden gegeven in het ZIJDAR Atelier op de eerste verdieping in onze shop/showroom op De Trompet 1936 – Heemskerk. De verdieping is alleen te bereiken via een trap. Je kunt gratis parkeren voor de deur zonder blauwe kaart. Voor een routebeschrijving klik hier. Wij zijn matig bereikbaar met het Openbaar Vervoer! Kom je voor een workshop, dan kun je bij aanmelding altijd even overleggen over de haal- en brengservice o.b.v. beschikbaarheid.

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging. In de week ervoor nemen we nog even contact met je op voor de laatste ins&outs.

 

Kosten - All inclusief! En 10% korting!

Prijs is incl. samples, verven, zijdeschilder benodigdheden, overige materialen/gereedschappen, koffie/thee en lekkers en bij dag programma's een luxe lunch! Tijdens de cursus of na afloop is er gelegenheid om materialen (bij) te kopen. De betaling voor de materialen kun je direct in onze shop/showroom voldoen (pin of contant). Je krijgt als deelnemer aan het ZIJDAR Atelier 10% korting op de dag zelf.

 

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud van deze of een andere cursus. Heb je vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!

 

Programma kinder workshops

Tasjes verven en bedrukken

Ieder kind krijgt een katoenen tasje met XXL hengsels. Handig voor je schoolspullen, gymspullen, logeerpartijtje of sportkleding. Je mag zelf je favoriete kleur kiezen. We hebben sprankelende glitterkleuren, keuze uit:

 • Feeënstof-Roze
 • Diamanten-Blauw
 • Draken -Zilver
 • Goudzwart

Je kunt kiezen uit stempels en sjablonen, bloemen, hartjes, letters, dieren. We hebben heel veel keuze. Je kunt kwasten gebruiken of sponsjes of rollers. Of gewoon lekker je vingers en handjes, soms wel zo makkelijk ; -) Na het stempelen moet de verf goed drogen. Na het drogen kun je het tasje strijken en is de verf gefixeerd. Het geeft dan niet meer af, en de tas kan ook in de was. Na afloop drink je een glaasje limonade of water, en krijg je wat lekkers.

Let op: trek kleding aan welke vies mag worden, of neem deze mee. We hebben schorten maar een mouw hangt zo in de verf. Bij hele kleine kinderen verwachten we een helpend handje van de ouders. Vanaf een jaar of 5 / 6 kun je de workshop zelfstandig doen als kind. Maar ook dan is het handig om te helpen met een sjabloon vast houden, verf in de pot te doen en handen te wassen na afloop ; -)

 

Over onze speciale kinderverf

 • dermatologisch getest
 • parabenen-vrij
 • glutenvrij
 • lactosevrij
 • vegan

 

Recensies n.a.v. onze try-out workshop april 2019

 • Wat voor cijfer geeft jouw kind de workshop? De kids zeggen Een 100! xxx Lizzy en Hind
 • Wat vonden jullie van de tijdsduur? Top! Rond 16.15 was iedereen klaar en daarna lekker limonade
 • Super leuke workshop met een mooi eindresultaat! Liefs Ilona en Liz

 

Marmeren op stof en papier

Het is magie! Ieder kind krijgt een bakje gevuld met een dikke vloeistof. Hierop laat je met een pipetje of een sateprikker druppeltjes verf vallen. We leren hoe je er een hartje van kunt maken, of een bloemetje. Je kunt ook gewoon lekker spetteren, bijvoorbeeld met een oude tandenborstel. Dat is gek! En heel leuk.

Als de verf in het bakje zit, ga je een afdruk maken. Eerst op papier, wit of gekleurd. De kleintjes hebben een beetje hulp nodig, als je wat ouder bent (ca. 6) dan kun je dit ook zelf doen. Voorzichtig het papier eruit halen en je hebt een prachtige afdruk gemaakt. Laten drogen, en de volgende. Misschien nu een leuk stofje? Daar kun je dan je beer onder laten slapen. Of gordijntjes maken voor de poppenkast. Je kunt ook alle gemaakte werkstukjes op een canvas plakken en aan de muur hangen.

 

Verf je zijden sjaal in je favoriete kleuren

Deelname € 15.- p.p. inclusief 100% zijden sjaal van 150 x 40 cm, verf en alle gereedschappen!

It's magic! Je kiest je favoriete kleuren. Deze breng je aan op jouw zijden sjaal. Dan gaat het werk in de magnetron (ja echt, de magnetron!) en na spoelen en strijken zijn de kleuren stralend en sprankelend op jouw zijden sjaal. Je kunt daarna de sjaal ook gewoon wassen! Natuurlijk begeleiden we je in dit proces en vertellen we je leuke feitjes over zijde en verven. Een gegarandeerd succes en kinderen vinden het super leuk om zelf hun kleurtjes te kiezen, te mengen en een sjaal te verven. Kom je ook?

 

Ook leuk voor de familie dag / moeder - dochter - vriendinnendag

Eigenaresse Sarah: "Nu heb ik zelf 2 jongens van 1 en 3, maar met mijn nichtjes van 6, 7 en 4 heb ik al een aantal zijden sjaals geverfd. En het is super leuk om te doen! Tijdens ons 35 jarig bestaan in 2017 boden we deze workshop aan en al mijn vriendinnen en nichten met dochters hebben deze workshop gedaan. Echt een succes. De meiden vinden het zo leuk om met hun moeder, oma, of tante aan de slag te gaan en samen een zijden sjaal te maken. Je maakt samen een aandenken aan een super leuke ochtend of middag. In ons atelier is plek voor 20 (mini) dames, dus kom lekker langs. En mochten er opa's of vaders mee komen, die kunnen mee doen of genieten van een lekkere kop koffie en WiFi ; -) "

 

Alvast een aantal tips hoe je de sjaal kunt dragen:

- Als sjaal : -)
- Stik de uiteindes aan elkaar en je hebt een mooie tunnelsjaal
- In je haren (zijde beschermd je haren tegen de zon, zie ook hieronder de positieve eigenschappen van zijde)
- Als riem
- Als mascotte (verf 'm in de kleuren rood-wit-blauw-oranje met koninginnedag of in de kleuren van je sportclub of....)

 

Kinderfeestjes in Heemskerk

We hebben ook arrangementen voor kinderfeestjes. Neem contact op voor de mogelijkheden. Ook hebben wij een eigen Zijde-Museum waarbij kinderen het magische verhaal van rups-cocon-vlinder kunnen zien en voelen. Ook leuk voor basisscholen om te bezoeken!

 

Voordelen van ons ZIJDAR atelier

Ons atelier is heerlijk ruim, licht en luxe. Wij zijn voorzien van allerlei faciliteiten:

 • Gratis parkeren voor de deur, zonder blauwe schijf
 • Wij hebben 8 grote, in hoogte verstelbare tafels. Afmeting 160 x 80 cm. Je kunt iedere tafel individueel instellen als zit of sta plek, precies op de door jou gekozen hoogte. En lekker groot werken.
 • Ons atelier kijkt uit op een natuurrijke omgeving, op het water en op Park Assumburg.  Ondanks dat wij op een industrieterrein zitten, heb je een groen uitzicht!
 • De biologische Puro koffie, cappuccino, thee & water faciliteiten staan voor je klaar
 • Bij dag programma's een luxe lunch
 • Voor iedereen is er een kluisje met slot
 • Er is volop inspiratie met talloze voorbeelden
 • Wij werken met de formule waarbij alle materialen inclusief zijn. Je hebt dus alle keuze, en nooit extra kosten of verrassingen achteraf
 • En natuurlijk altijd de mogelijkheid tot bijshoppen met 10% korting
 • Want onze luxe showroom is op de begane grond. Je kunt hier tijdens of na afloop direct materialen meenemen voor thuis
 • We hebben een ZIJDE-museum op de 2e verdieping met de zijderoute, rijk archief van Zijde & ZIJDAR en heel veel moois om te zien. Zoals kunstwerken van diverse (inter)nationale textielontwerpers.
 • Gratis WiFi