ZIJDE-Museum ZIJDAR in Heemskerk

zijde-museum

Alles rondom ZIJDE!

Laat je betoveren en leer alles over zijde, natuurlijke stoffen en verven. Met o.a. ons rupsenhotel, schatten uit de prachtige privé collectie van Ria van Els - Dubelaar en Sarah Ruijter. En waanzinnige documentaires in samenwerking met Ambacht in Beeld. #wistjedat Een rups eet zijn gewicht vele malen per dag. Als een mensen baby net zo snel zou groeien als een zijderups, dan zou deze in 1 maand tijd 10 meter lang zijn en 7 ton wegen!

 

Prive collectie

De officiele status is privé collectie, we zijn geen echt museum. Hoewel menig bezoeker beneden komt en roept; wat een schat aan informatie en schatten om te zien. En dat alles op 78m2 ; -). Met onze kaartjes in het museum en routeboek kun je zelfstandig alles bekijken in je eigen tempo. Wanneer je beiden documentaires kijkt a 30 min ben je al bezoeker gemiddeld 1.5 uur aan het kijken en genieten. Na afloop kun je zelf een kop koffie pakken of thee. We vinden het leuk als je een berichtje achterlaat in ons gastenboek op de koffietafel.

 

Gratis toegang - wegens succes verlengd

Rondom de COVID maatregelen hebben heel veel bezoekers genoten in ons museum tijdens de "gratis toegang" weken. Dit vonden we zo bijzonder en leuk dat we deze actie hebben verlengd t/m december 2021. Wees welkom! Dit geldt tijdens onze reguliere openingstijden van de winkel en op afspraak. 

 

Praktische informatie 

Locatie

2e etage bedrijfspand ZIJDAR & Zijdewinkel.nl

Alleen via trap bereikbaar.
De Trompet 1936
1967 DB Heemskerk

 

Route & parkeren

Direct aan de A9 met de auto goed bereikbaar. Minder goed bereikbaar met OV. Gratis parkeren voor de deur o onze ZIJDAR & Zijdewinkel.nl parkeerplaatsen of op het terrein (algemene parkeerplaatsen). Geen blauwe kaart nodig. Informatie over route & parkeren.

 

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag 13.00-17.00 uur
1e zaterdag v.d. maand 10.00-16.00 uur

Tot 3 personen is vooraf aanmelden niet nodig. De openingstijden zijn gelijk met onze showroom/winkel/groothandel op de begane grond. Je kunt hier dus ook direct een kijkje nemen, mocht je hier nog niet zijn geweest of ons wel al kennen en net iets nodig hebben. Mooi te combineren dus ; -)

Groepen (vanaf 4 personen) alleen op afspraak s.v.p.

 

Entree

De toegang voor het museum is € 4,50 p.p. Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis. Wij vinden educatie en spelenderwijs leren enorm belangrijk. Voor de kinderen is er dus genoeg te zien en te ontdekken in het museum! Kinderen van 12-18 zijn € 2,50. Kinderen onder de 18 alleen onder begeleiding met een volwassene.

De volwassene entree is inclusief één van de drie CADEAU opties, zelf te kiezen:

  • Ons magazine Over Zijde t.w.v. € 12.50 digitaal 
  • € 10,- korting op het boek ZIJDE-SILK van Ria van Els - Dubelaar (VAP € 49,95)
  • Of je kunt het kinder voorleesboek Prulletje vindt een zijden ei aanschaffen met € 2,50 korting (VAP € 15,50)

T/m 31 december 2022 gratis toegang. De cadeau optie vervalt hierbij. 

 

Tip, leren en doen tegelijk!

Combineer een bezoek met één van onze presentaties en hands on workshop activiteiten, meer informatie over onze workshops.