Digitale opening ZIJDE-Museum, bezoek nu online!

zijde-museum

Het ZIJDE-Museum opent dit najaar digitaal haar deuren!

In 2017 openden wij het ZIJDE-Museum ter gelegenheid van het 35 jarig bestaan van ZIJDAR. Wat begon met een eigen rupsenhotel, groeide uit tot een walhalla aan informatie rondom zijde.

In de afgelopen 5 jaar hebben we zoveel bezoekers mogen ontvangen die razend enthousiast waren. Ook hebben we veelal de vraag gehad of het museum ook digitaal te bezoeken is, i.v.m. reisafstand of niet de mogelijkheid hebben de trap op te gaan. Ook was het museum niet in de avond of het weekend geopend.

Na 5 jaar hebben we daarom besloten dat we het museum fysiek gaan sluiten, en digitaal gaan openen. Bestel hier jouw kaartje voor € 5,- en krijg onbeperkt toegang tot de schatkamer aan informatie over ZIJDE!

 

Alles rondom ZIJDE!

Laat je betoveren en leer alles over zijde, natuurlijke stoffen en verven. Met o.a. ons rupsenhotel, schatten uit de prachtige privé collectie van Ria van Els - Dubelaar en Sarah Ruijter. En waanzinnige documentaires in samenwerking met Ambacht in Beeld. #wistjedat Een rups eet zijn gewicht vele malen per dag. Als een mensen baby net zo snel zou groeien als een zijderups, dan zou deze in 1 maand tijd 10 meter lang zijn en 7 ton wegen!

 

Prive collectie

De officiele status is privé collectie, we zijn geen echt museum. Hoewel menig bezoeker beneden komt en roept; wat een schat aan informatie en schatten om te zien. En dat alles op 78m2 ; -) en straks digitaal!

 

Praktische informatie 

Locatie

Digitaal: https://zijdar.nl/zijdemuseum/

 

Openingstijden:

24/7 :-) bereikbaar waar en wanneer jij maar wilt!

 

Entree

De toegang voor het museum is € 5,- p.p. Hiermee hou je onbeperkt toegang tot het ZIJDE-Museum! Bestel je hier je kaartje!