Bergmal / rotsgepraat - Nora van Klingeren

Artikelnummer
B3
€ 19,00
Direct uit voorraad leverbaar
  • 40 jaar familiebedrijf, sinds 1982 in het vak 
  • Groot & divers assortiment stoffen en creatieve materialen
  • Inspiratie en expertise zijde & textiel
  • Persoonlijk; direct telefonische hulp bij bestellen
  • Voor iedereen; van hobbyist tot het Rijksmuseum bestelt bij ons 

Nora van klingeren over Bergmal / rotsgepraat

Het woord “Bergmal” kwam ik ergens in de voorbereiding van mijn reis naar IJsland tegen. Ik weet niet meer waar. Linguee.com vertaalt Bergmal in het Nederlands als rotsgepraat, als echoing in het Engels.
Maar “Bergmal” drukt wel goed uit waar ik mee bezig ben geweest tijdens de voorbereiding en mijn artist in residency in IJsland, die als werktitel had “Klimaat en/in tijd” ofwel (na)gepraat over klimaat en klimaatverandering.

Klimaatverandering is voor mij als leek een redelijk ongrijpbaar onderwerp. Je leest en hoort over tonnen CO2 uitstoot, over zeespiegelstijging soms in cm’s, soms in m’s, over opwarming met 1,5 graad, 2 graden of op basis van de bijgestelde doelen 2,6 graden. Voor mij vage begrippen die ook geen zicht geven op de gevolgen.
Het lezen over, het nadenken over en het napraten van opvattingen over klimaatverandering en er dan een eigen draai aan te geven in textiel. Dat is mijn opgave. In dit boekje staan korte stukjes over het klimaat, bevindingen en foto’s van IJsland en foto’s van textielwerk dat ik naar aanleiding van dit alles gemaakt heb. Eerst klimaat, dan IJsland in het bijzonder en vervolgens de weg naar oplossingen: allemaal bergmal, niet meer, niet minder.

Reviews

Reviews
U plaatst een review over:Bergmal / rotsgepraat - Nora van Klingeren