Klassieke Ambachtelijke Olijfzeep 400 gram

Artikelnummer
ZMF05
€ 6,85
Direct uit voorraad leverbaar
  • 40 jaar familiebedrijf, sinds 1982 in het vak 
  • Groot & divers assortiment stoffen en creatieve materialen
  • Inspiratie en expertise zijde & textiel
  • Persoonlijk; direct telefonische hulp bij bestellen
  • Voor iedereen; van hobbyist tot het Rijksmuseum bestelt bij ons 

Zeep om mee te vilten 

Olijfzeep is het middel om goed te vilten! Dit blok van 400 gram is gemakkelijk te verkeinen met een mes (even onder de hete kraan, smelt ie zo door de zeep) En oh lala, wat ruikt dit blok olijfzeep toch heerlijk!

De blokken marseille zeep zijn per stuk verpakt in duurzaam karton. Als de zeep aan de buitenlucht wordt blootgesteld, droogt de zeep wat uit en krijgt daardoor een authentiek uiterlijk. De kwaliteit wordt daardoor beter omdat het water in de zeep vermindert waardoor het percentage olie verhoogt. Vanwege het ontbreken van kleurstoffen kan de zeep wat veranderen van kleur worden. De kleur varieert van gebroken wit tot beige.

 

100% natuurlijke olijfzeep

Dit product is 100% natuurlijk en bevat geen conserveringsmiddel of kleurstoffen.

Ps. Savon de Marseille oftewel Marseille zeep is geen merk, het geeft aan dat de zeep minimaal 72% olie bevat ((olijfolie of palmolie). Dat is een voorwaarde om de naam te gebruiken. Deze groene/beige zeep is vervaardigd uit olijfolie, kopra en palmolie.

  • Geschikt voor: Nat vilten, Vilten

De geschiedenis van Savon de Marseille 

In Marseille en omgeving waren vroeger honderden savonnerieëen gevestigd met allerlei soorten zeep te koop. Zoals onze schepen in de gouden eeuw naar het Verre Oosten vertrokken, zo koersden de schepen vanuit Marseille naar Syrië. Daar maakten ze kennis met Alep zeep. De handelaren namen het recept mee terug naar Marseille. De belangrijkste ingrediënten voor zeep (olijfolie en zout) waren in de regio aanwezig. Zo ontstond een uitgebreide zeepproductie in Zuid Frankrijk. Nog steeds is er de Provence een grote know how over het maken van zeep.

Deze zeep is op ambachtelijke wijze vervaardigd in een Savonnerie in de Provence welke is aangesloten bij de regionale organsiatie die zich inzet voor de kwaliteit van verzorgingsproducten, zoals zeep.

Reviews

Reviews
U plaatst een review over:Klassieke Ambachtelijke Olijfzeep 400 gram