Chiffon 3.5 / Natuurwit / 90 cm breed

Artikelnummer
Z43
Breedte 90 cm
€ 13,00
Direct uit voorraad leverbaar
 • 40 jaar familiebedrijf, sinds 1982 in het vak 
 • Groot & divers assortiment stoffen en creatieve materialen
 • Inspiratie en expertise zijde & textiel
 • Persoonlijk; direct telefonische hulp bij bestellen
 • Voor iedereen; van hobbyist tot het Rijksmuseum bestelt bij ons 

Klassieke collectie

Al onze natuurwitte en zwarte stoffen vallen onder de Klassieke Collectie. Deze zijn veelal direct uit voorraad te bestellen vanaf 0.5 meter.

 

Over deze stof

"Dit is de meest goedkope zijde in ons assortiment. En mensen zijn soms verbaasd dat je zuiver zijde hebt voor nog geen 8 euro. Wat altijd wel leuk is om te horen en te zien. Deze stof wordt het meest gebruikt voor vilten. En is daar denk ik ook het meest bekend van." Sarah Ruijter, zijde-adviseur & zijde-expert.

 

Verven van chiffon zijde

Chiffon heeft een goede verfopname. De verf op deze stof heeft een korte droogtijd waardoor droogranden kunnen vormen tijdens het schilderen, wat dan weer voor een bijzonder effect zorgt. Chiffon is in meerdere lagen tegelijk op elkaar te verven. Hierdoor ontstaat in één handeling een grote metrage met een zich herhalend dessin. Dit zie je goed op afbeelding 2. In principe kun je aan de slag met alle verven uit ons assortiment, meer informatie over de verven en toepassingen vind je op onze verf pagina.

Wil je al voorgekleurde chiffon 3.5? Dan kun je terecht op de volgende twee pagina's:

Chiffon 3.5 in diverse kleuren beschikbaar op 110 cm breed

Chiffon 3.5 in diverse kleuren beschikbaar op 140 cm breed

 • Type zijde: Bombyx mori
 • Stof (naam / soort): Chiffon 3.5
 • Extra: 0.5 meter beschikbaar
 • Dessin: Geen (effen/uni)
 • Samenstelling: 100% zijde
 • Breedte in cm: 90
 • Gewicht in gram: 0-20
 • Uiterlijk: Semi-transparant, Soepel vallend
 • Toepassing: (Blok)printen, Achtergrond doeken, Bruidsstoffen, Dans doeken, Euritmie , Fotografie, Kleding, Natvilten , Nuno vilten, Theater / dans, Wieghemeltje, Zwangerschapsshoot

Een zachte, 100% zijden, zeer transparante stof. De klassieker; veelal gebruikt om mee te vilten of te verven. 

Zeg je vilten op zijde (nuno vilten), dan zeg je bijna in dezelfde zin Chiffon. De los geweven stof heeft een zachte grip en is perfect voor de fijnste en mooiste nuno vilt creaties (nuno vilten - wolvezels vilten met zijden stof). Wapperende shawls, wervelende jurken, alles is mogelijk met deze Chiffon 3.5. Deze Chiffon zijde is geweven met hetzelfde garen als de Pongee 5 zijde, met een significant verschil.. De garens zijn voor het weefproces gedraaid (uiteinde tegen elkaar in) en hebben daardoor een crêpe effect gekregen. De overdraaide garens zijn vervolgens verweven tot Chiffon zijde.

Onze natuurwitte chiffon zijde, is verkrijgbaar op 90 cm breed, 114 cm breed en 138 cm breed.

 

Wat zie je op de foto's

1. Natuurwitte chiffon zijde

2. Chiffon zijde geverfd

3. DIY vestje vilten op chiffon zijde, het complete materialen pakket bestel je hier

 

Vilten op chiffon zijde

Chiffon en vilten zijn bijna onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Zeker voor beginnende vilters is de chiffon een hele toegankelijke stof. Door haar open structuur hechten de vezels makkelijk door de stof heen en aan elkaar. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld zijden pongee of organza, welke ook geschikt zijn voor vilten, maar daar heb je net even meer ervaring voor nodig, en tijd : -). Je kunt op chiffon nat- en droog vilten. Met wollen vezels, of met naaldvilt. Je kunt ook de stof eerst verven en daarna vilten. Of vilten en daarna erop stempelen, zeefdrukken of marmeren met verf. Juist het mixen van verschillende disciplines op deze stof maken de "eenvoudige" chiffon spannend.

In onze blog schrijven we vaak leuke DIY's voor het vilten, bijvoorbeeld het Vilten van een vestje op zijden chiffon. Hierbij combineer je deze witte chiffon met zuiver wollen vezels samen met zijden vezels en wit naaldvilt tot en mouwloos soepel vestjes. Zie ook afbeelding 3 & 4. Ook een sjaal vilten op chiffon is eenvoudig en leuk om te doen. Zie afbeelding 5.

 

Bruiden en chiffon

De luchtige soepele zijden chiffon is ideaal om te combineren met jouw trouwjurk, bijvoorbeeld als mooie soepel vallende sjaal /stola, zoals de bruid op foto 6. Je kunt de chiffon ook meerlaags verwerken, in een wapperende rok. De chiffon zijde op 138 cm breed is patroontechnisch natuurlijk erg fijn voor lange avondjurken en bruidsjurken dan wel bruidssluiers. De chiffon 3.5 heeft een matte uitstraling. Wil je een witte chiffon zijde met een lichte glans dan adviseren we jou de Z111 chiffon 6. Deze is ook 140 cm breed, heeft een subtiele glans én een heel fijn prijskaartje! Wil je liever een gekleurde bruids- of avond jurk, dan kun je ook de chiffon kiezen uit één van onze kleurencollecties.

Reviews

Reviews
U plaatst een review over:Chiffon 3.5 / Natuurwit / 90 cm breed