opc_loader

€ 2,50 KORTING op alle wol met de code LENTESCHAAP t/m 30 april 2019!

Vrijdag 19 april en maandag 22 april zijn wij gesloten. Fijne Paasdagen!

Dé zijde-expert in NL&BE

Elke dag vertrekken tientallen pakketten! Hulp nodig? Bel +31 (0)251 750 276

Speciaal voor jou als consument

      

Betalingsmogelijkheden
Klantbeoordelingen

Het verven van jouw loungeset kussens met Pebeo Setacolor Textielverf

Aan de slag:

 1. Was de kussens van te voren zodat deze zo schoon mogelijk zijn.
 2.  De flacons zijn er in verschillende maten, 45 ml, 250 ml en 1000 ml. Het is een verdikte verf die voor het verven van de loungeset kussens moet worden aangelengd met kraanwater
 3. 45 ml moet je aanlengen met ca. 50 ml. water. Met dit aangelengde mengsel verf je ongeveer 1 kussen van 60 x 60 cm (voor- achter- en zijkant). 250 ml meng je met ca. 250 ml water en hiermee verf je 5 kussens. Dit is een indicatie!

Je kunt altijd meer water toevoegen, nooit minder! Kijk zelf of de verf niet te dun/vloeibaar wordt. Verf eventueel eerst een proefstukje!

 1. Wij adviseren om altijd donkerder te verven, dus van wit naar zwart en niet van zwart naar wit. Als je zwarte kussens hebt die verkleurd zijn, kun je het beste met zwart erover heen gaan.
 2. Zorg voor een gelijkmatige aanbrengst van de verf. Bijvoorbeeld met een schuimroller, je kunt bij ons ook direct een handige schuimroller mee bestellen.
 3. Na het aanbrengen van de verf laten drogen. Stof 3-4 minuten fixeren met een strijkijzer op een 'synthetische' stand. Tip: zet een timer, 3-4 minuten duurt langer dan je denkt : -) Je hoeft niet ieder stukje 3-4 minuten te fixeren, het kussen moet in zijn geheel 3-4 minuten gefixeerd worden. Het is wel belangrijk dat je ieder stuk een aantal keer gestreken hebt.
 4. Na fixeren met strijkijzer zijn de stoffen wasbestendig op 40 graden. Het wassen van de kussens kan invloed hebben op de verf (lichter worden, minder dekkend, vlekken weer zichtbaar).

Tips

 • Zorg voor een gladde ondergrond zodat de verf gelijkmatig wordt aangebracht
 • Haal je kussens uit de hoezen, verf dus alleen de hoes
 • Leg eventueel een oude theedoek op je strijkhoes om deze te beschermen
 • Zorg ervoor dat de geverfde kussens droog blijven, ga er niet op zitten als deze nat zijn
 • Pas op met lichte kleding, dit kun je vergelijken met een nieuwe spijkerbroek aan trekken en op een witte bank gaan zitten… slechte combinatie…

De pebeo verf direct online bestellen!

Menu