opc_loader

€ 2,50 KORTING op alle wol met de code LENTESCHAAP t/m 30 april 2019!

Vrijdag 19 april en maandag 22 april zijn wij gesloten. Fijne Paasdagen!

Dé zijde-expert in NL&BE

Elke dag vertrekken tientallen pakketten! Hulp nodig? Bel +31 (0)251 750 276

Speciaal voor jou als consument

      

Betalingsmogelijkheden
Klantbeoordelingen

Keuzehulp en inspiratie stoffen

Geen stof zo veelzijdig als zijde. Je kunt zijde dus gebruiken voor talloze toepassingen. Op deze pagina helpen we je om zo goed mogelijk de juiste keuze te maken voor een stof. Heb je toch nog vragen over de stof, of zoek je stof voor een toepassingen die wij hier niet beschrijven, mail ons dan gerust op info@zijdewinkel.nl. Of bel met één van onze zijde-adviseurs. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.30 uur.

Slapen op en onder zijde

Slapen op zijde is een weldaad voor je haren en huid. Doordat zijde voor 100% uit eiwitvezels bestaat net als onze huid en haren vermindert het (slaap)rimpels, geeft het je haren een mooie glans, voorkomt het schuurplekken (baby) en vermindert het pluizen (bijvoorbeeld bij kroeshaar). Zijde helpt ook bij astma, allergiën, eczeem, een beschadigde huid of andere huidproblemen.In onze blog over slapen op- en onder zijde vertellen we je graag uitgebreid hierover.

Zijden bruidsstoffen

Op onze speciale pagina over bruidsstoffen vertellen we je graag meer over onze collectie zijden bruidsstoffen. Wij hebben een prachtige collectie zijden stoffen speciaal geselecteerd voor trouwjurken / bruidsmode. Natuurlijk in natuurwit ; -) maar we zien ook veel dames die speciaal naar Zijdewinkel.nl komen omdat zij graag in een kleur willen trouwen. Of een stuk stof hebben, bijvoorbeeld van de trouwjurk van hun moeder, oma of andere dierbare, welke zij graag willen combineren. Ook deze dames kunnen fijn bij ons terecht. Ook de (schoon)moeder van de bruid (mooie zijden jurk, jasje of zijden shawl / stola), zussen van de bruid en jouw aanstaande kunnen wij bedienen (denk aan zijden stof voor overhemd, zijden pochet). Prachtige zijden sjaals en omslagdoeken vind je ook bij ons in het assortiment. Op deze pagina vind je ook antwoord op twee veelgestelde vragen: kan ik mijn bruidsjurk / trouwschoenen verven?

Zijden stoffen voor nachtkleding / nachthemd of hemdje (ondergoed)

Een veelgestelde vraag in onze mailbox: Zou u mij advies kunnen geven over welke 100 % zijde ik kan gebruiken voor een (nacht)hemdje? Bijvoorbeeld een 100% zijde die iets doorzichtig is en een 100% zijde die niet zo kreukt (mag iets dikker zijn).
Ons antwoord: Er zijn veel zijden stoffen geschikt voor een nachthemd. Wat een idee kan zijn

  • De crepe satin serie, met een matte crepe kant en glanzende satijn kant. Van oudsher draagt men de glanzende satijn kant op de huid, en de matte kant naar buiten. Het kan ook andersom. Crepe Satin 17 is semi-transparant, de 16.5 in natuurwit (bestelcode M17) is een variatie met 7% lycra. Geen 100% zijde dus, wel de comfort van een stretch stof (kan fijn zijn voor een nachthemd!). De Crepe 19 serie is er ook in de kleur en zwart, mocht dat de wens zijn.  Daarnaast is deze er ook in stretch.
  • Een pongee zijde, vanaf pongee 8 is te adviseren voor (onder)kleding. Ook in kleur verkrijgbaar. De pongee 10 en 15 hebben net even meer body en minder transparantie. Voor- en achterkant gelijk met een lichte glans. Deze stof heeft geen stretch. Bij wijdere modellen geen probleem, maar hou hier rekening mee bij het maken en dragen, dat er niet teveel spanning komt op de naden. Ook een mooie stof voor een duster, ochtend/kamerjas.
  • Onze haspelzijde is een 100% zijden stof, gebreid. Daardoor heeft zij ook stretch / flexibiliteit. De stof is rondgebreid en kan zo verwerkt worden, of gesneden in het gewenste patroon. Voor mensen met een beschadigde huid, last van eczeem of herstelperiode ziekenhuis (bijvoorbeeld na bestraling) een weldaad voor de huid. De stof is gemaakt van de langste en mooiste draden van de zijden cocon, zonder onderbrekingen. De stof pluist en plakt dus niet aan de (open) huid.

De stoffen hebben diverse breedtes, bijvoorbeeld 90 cm of 140 cm breed. Je kunt kiezen voor 0.5 meter, 1 meter, 2 meter enz. Of een combinatie hiervan. Bijvoorbeeld 0.5 meter en 2 meter, Je krijgt dan 2.5 meter aan elkaar geleverd.

Menu