Zijden kussenslopen per paar / 60 x 70 cm / in diverse kleuren beschikbaar

Artikelnummer
KZP
Vanaf € 119,00

Levertijd indicatie

De stoffen worden speciaal geverfd in de juiste kleur, en verwerkt in ons lokale atelier. Hierdoor is de levertijd gemiddel 2-3 weken. Spoed? Neem dan gerust even contact op, dan kijken we samen wat we kunnen betekenen hierin. 

 

Op bestelling: levertijd 1 tot 8 werkdagen
 • 40 jaar familiebedrijf, sinds 1982 in het vak 
 • Groot & divers assortiment stoffen en creatieve materialen
 • Inspiratie en expertise zijde & textiel
 • Persoonlijk; direct telefonische hulp bij bestellen
 • Voor iedereen; van hobbyist tot het Rijksmuseum bestelt bij ons 

Set van 2 kussenhoezen van pure zijde

Voor hem en haar, of gewoon allebei voor haar ;-). Deze prachtige set van kussenhoezen is heerlijk om op te slapen. 

 

Voordeel set van 2!

Onze kussenhoezen per stuk zijn al jaren enorm popualair. Met deze set van twee krijg je een fijne korting en de kussenhoezen zijn in al deze kleurtjes te bestellen. Hoe fijn is dat.

De hoezen worden gemaakt in een plaatselijk atelier, geen massa productie dus. De stof wordt gestikt met zijden garen. Erg belangrijk voor het materiaal zijde, wat de temperatuur van de omgeving aan neemt. Zo gaat het stiksel niet trekken.

 

Afmeting

De kussenhoezen hebben de standaard maat die gehanteerd wordt in Nederland van 60 x 70 cm. Daarbij een normale insteekflap zodat jouw hoes ook mooi blijft zitten.

 

Voordelen van slapen op een zijden satijn hoes!

Zijde is fantastisch voor je huid en haren! Zijde bestaat voor 100% uit eiwitvezels. Onze haren bestaan ook voor 100% uit eiwitvezels. Dat is dus een 100% match. En oeh lala beauty, dat werkt fantastisch want;

 • Het vermindert (slaap)rimpels
 • Je haren krijgen een mooie glans
 • Het vermindert gespleten haarpunten
 • Het geeft minder kroes en pluis
 • Het helpt bij astma
 • Het werkt tegen allergieën
 • Het vermindert eczeem
 • Het is een weldaad bij een beschadigde huid of andere huidproblemen (bijvoorbeeld door een operatie, bestraling of littekens)
 • Werkt verkoelend tijdens warmte

 

Tip

Gaat hij op de hoes slapen ;-) dan kan er bij een stoppelbaar eerder voorkomen dat de satijn iets gaat pillen. Voordeel: je ziet precies welke van jou is. Nadeel: de stof blijft minder mooi. Alle eigenschappen van de zijde blijven gewoon behouden. 

Mannen kiezen niet snel voor slapen op zijde vanwege de schoonheidsredenen maar wel vanuit medische redenen.

 

Zijde is niet altijd satijn, en satijn niet altijd zijde!

Let op, dit is heel belangrijk. Al deze fantastische voordelen werken alleen bij een zijden kussensloop. En zijde is een grondstof, net als katoen, linnen, hennep, ramie. Zijde is geen SATIJN! Satijn is een binding, net als een keperbinding (twill) of linnenbinding. Dat zegt iets over hoe de stof geweven is. Je kunt ook een katoen satijn hebben, of een polyester satijn. En dat doet dus he-le-maal niks voor je huid en haren. Zijden satijn is de bomb! En die kussenslopen heeft Zijdewinkel.nl - uiteraard - in haar assortiment! Slaap lekker!  Oh en vergeet niet je make-up even van je snoet te poetsen voor het slapen gaan. Dat doet ook wonderen. En houdt je zijden kussensloop mooi schoon. Het wassen van zijde is overigens geen probleem. Het wasvoorschrift lees je uitgebreid hieronder onder toepassingen.

 

 • Samenstelling: 100% zijde
 • Weefsel: Satijn

Onze kleurtjes kussenhoezen 

Zijdewinkel.nl kiest ervoor om stoffen te laten verven in Europa. Wij importeren dus enkel natuurwitte, ongeverfde en ongebleekte zijden stoffen uit China. Dit gebeurt volgens de Ökotex-100 norm. Om te mogen voldoen aan deze norm moet een bedrijf o.a. aantonen dat er geen milieuvervuilende hulp- of verfstoffen gebruikt worden, dat het energiegebruik optimaal is en afvalwater en uitstoot goed verwerkt worden. Ook mag er geen sprake zijn van kinderarbeid, geen stof- en geluidsoverlast veroorzaakt worden en moeten medewerkers een veilige werkplek hebben. Onze geverfde zijdes hebben dus ook een hoger prijskaartje, echter betalen wij dit er graag voor gezien de strenge wet- en regelgeving in Europa waar wij grip op hebben. Geverfde stoffen uit India zijn vaak een goedkoper en ander verhaal. Daar kiezen wij heel bewust niet voor. Ook niet voor deze kussenhoezen :-)

 

Wasvoorschrift voor je zijden kussensloop

Het allerbeste is lauwwarme handwas. Met een wasmiddel voor fijne was (wol en zijde), liefste een vrijwel neutrale PH waarde. Wij adviseren het fijne wasmiddel van Dupont, hier online te bestellen in 100 of 1000 ml.

 • Zijde niet langer dan 1 a 2 minuten laten weken in water.
 • Je kunt voorzichtig wrijven om vlekken te verwijderen (niet boenen of stof schuren op elkaar).
 • Zijde goed uitspoelen in schoon water (zonder sop).
 • Droog deppen in een schone handdoek, niet wringen! (dat vind zijde niet leuk)

Of een machine was, is ook geen probleem. Kies een zijde of wol programma. Of een programma van maximaal 30 graden.

 

Strijken

Je kunt zijde nat heel goed en mooi gladstrijken op een hoge temperatuur. Het water in de zijde koelt dan de temperatuur van het strijkijzer. Je kunt de zijde ook natuurlijk laten drogen en later strijken op de zijde-stand.

 

Reviews

Reviews
U plaatst een review over:Zijden kussenslopen per paar / 60 x 70 cm / in diverse kleuren beschikbaar