Bump 10 kilo Lontwol Ivory

Artikelnummer
KZW1321B
€ 185,00
Direct uit voorraad leverbaar
 • 40 jaar familiebedrijf, sinds 1982 in het vak 
 • Groot & divers assortiment stoffen en creatieve materialen
 • Inspiratie en expertise zijde & textiel
 • Persoonlijk; direct telefonische hulp bij bestellen
 • Voor iedereen; van hobbyist tot het Rijksmuseum bestelt bij ons 

Geschikt voor

 • XXL / dik breien met lontwol
 • Vilten
 • Spinnen eventueel

 

Offerte

Wil je meer bumps bestellen? Mail of bel ons voor een offerte op maat!

 

De kleur

De wol is een Ivory, een warme zachte tint. Geen spierwitte wol dus. Ongeverfd en puur natuur.

 

Beoordelingen via Kiyoh.nl

 • Zoveel keuze aan stoffen en wol om mee te vilten en dan ook nog niet te duur. Altijd vriendelijke ontvangst en meedenkend met wat ik zoek en wil.
 • Vriendelijke medewerker en hele mooie wol ontvangen. Ik kom hier zeker terug.
 • Zeer gebruiksvriendelijke en informatieve website. Klantvriendelijk en laagdrempelig voor B2B
 • Geschikt voor: Bedsprei , Droog vilten , Nat vilten, Nuno vilten , Vilten, Woondeken, Woondeken XXL, XXL breien, Spinnen
 • Geverfd : Natuurlijk
 • Micron: 25 micron

Bump van 10 kilo lontwol Ivory

Met deze 10 kilo lontwol brei je wel 3 grote woondekens. Je kunt de bump lekker zelf opmaken,  of je deelt 'm samen met vriendinnen. De laagste prijs voor het mooiste lontwol. Ongeverfd, puur natuur. Het is de perfecte eye-catcher voor in je interieur. Het is niet moeilijk en iedereen kan breien. Wil je even op weg geholpen worden of meer informatie over het XXL breien, kijk dan op onze speciale pagina over het breien met lontwol. 

Naast het XXL breien is de wol ook super geschikt voor vilten. Dit is een zuid-duitse merino van 25 micron. Een extra grote bump, fijn voor vilters, spinners, wederverkopers, docenten en studenten.

 

Ongeverfde wol van het merino schaap

Er zijn heel veel verschillende schapenrassen, net als honden, paarden en konijnen. De kleur, fijnheid, verviltbaarheid en andere eigenschappen van wol verschillen per schapenras. En zelfs per kudde of per individueel schaap. Bij geverfde wol valt het vaak minder op, maar bij de ongeverfde wol zoals deze kan er soms wel een kleine verschil in zitten. Net als bij de batch van je behang ; -)  Voor ons een bevestiging dat het puur natuur is, de wol!

 

Diervriendelijkheid van de wol

Een vraag die vaak aan ons gesteld wordt is hoe het staat en gaat met het welzijn van de dieren. Wij letten in al onze materiaalkeuzes op het welzijn van de dieren. Ons assortiment bestaat eigenlijk altijd uit natuurlijke materialen. Voor deze lontwol is de herkomst veelal merinoschapen. Uit Nieuw-Zeeland of dichterbij, Zuid-Duits of zelfs Nederlands. De wol komt van de vacht, niet van de huid van de schapen. De schapen geven dus alleen hun vacht, en niet hun leven. Een andere vraag die vaak die vaak gesteld wordt gaat over de term: mulesing. Dit is een ernstige vorm van dierenmishandeling. Het is een pijnlijke behandeling voor schapen waarbij de huid rond het achterwerk van het schaap wordt weggesneden, vaak zonder verdoving. Het is ter voorkoming van de dodelijke infectie door vliegen (myiasis). In de warmere gebieden zijn schapen vaak gevoelig voor deze infecties. Gelukkig wordt wereldwijd steeds beter gelet op het uitsluiten van schapenhouders die op deze manier werken. In Zuid-Amerika, waar veel van onze gebruikte wol vandaan komt, is de praktijk van mulesing niet gangbaar. Door het koelere klimaat en doordat de Zuid-Amerikaanse merino’s minder diepe huidplooien hebben, is mulesing niet nodig om myasis-infecties te bestrijden. Dit geldt ook voor de ongeverfde merino uit Nieuw-Zeeland en Europa. Onze wol halen we eigenlijk grotendeels weg bij familiebedrijven, vaak al met bestaansrecht over de 100 jaar, waar wol wordt bewerkt en geverfd conform (strenge!) Europese standaarden Dit bedrijf zegt al zeer lang te werken met zijn producenten en heeft er vertrouwen in dat deze wol “goed” is. Die schapen voelen een beetje als Part of the Family. Aldus zij zelf.  Vertrouwen is natuurlijk mooi, maar geen 100% garantie. We kunnen dus van onze wol helaas niet 100% garanderen dat hij mulesing-vrij is want er zijn geen certificeringen voor of zoiets. Zoals bijvoorbeeld de GOTS katoenen. Al gaat het dan ook altijd weer om percentages. En om nu steekproefsgewijs steeds even heen- en weer te tussen alle boerderijen in Europa en Nieuw-Zeeland is toch ook geen optie. Kortom, het mulesing is eigenlijk bijna niet aan de orde. Het beeld zoals het ooit in de media is gekomen is zeer zeker niet representatief voor de hardwerkende schapenhouders en doet hun professionaliteit zeer tekort!

 

 

Reviews

Reviews
U plaatst een review over:Bump 10 kilo Lontwol Ivory