Dupont Diluant Concentre (Fondnet)

Artikelnummer
DP18
Vanaf € 7,80
Op bestelling: levertijd 1 tot 8 werkdagen
  • 40 jaar familiebedrijf, sinds 1982 in het vak 
  • Groot & divers assortiment stoffen en creatieve materialen
  • Inspiratie en expertise zijde & textiel
  • Persoonlijk; direct telefonische hulp bij bestellen
  • Voor iedereen; van hobbyist tot het Rijksmuseum bestelt bij ons 
  • Aangesloten bij Trusted Shops 

Let op

De diluant is geschikt voor zijdeverven - stoomfixatie. Bijvoorbeeld H. Dupont Classique, ZIJDAR Zijdeverf (gouden etiket) of AvantGarde. Je kunt pasteltinten maken voor het zijdeschilderen of de magnetrontechniek. Het product is niet te combineren met TEXTIELverf - strijkfixatie verven. Bijvoorbeeld die van ZIJDAR (zilveren etiket) of Javana.  Hier heb je een speciaal medium voor nodig. 

Meer tips nodig, lees onze blog over pasteltinten maken / aanlengen met deze Diluant. 

  • Toepassing: Degradee, Pasteltinten
  • fixeren: Stoom , Fixeerapparaat, Snelkookpan

Aanlengen/Verdunnen Zijdeverf met diluant

Diluant, ook wel Fondnet genoemd, is een aanlengmiddel speciaal voor zijdeverf. Geschikt voor het maken van lichte kleuren en mooie pasteltinten.

Recept Diluant Concentre

Deze Dupont Diluant (uit het Frans vertaald de verfverdunner) is een geconcentreerde vorm (concentre -> nog aanlengen met gedestilleerd water). Wanneer je deze Diluant geconcentreerd koopt dan leng je het aan met gedestilleerd water, 40 ml Diluant op 1 liter water. Daarna is het mengsel klaar voor gebruik. Voeg het naar eigen inzicht toe aan de verf. Of maak steeds een verhouding klaar, bijvoorbeeld 1/4 verdunner, 3/4 verf, 1/2 verdunner, 1/2 verf, 3/4 verdunner, 1/4 verf.

We hebben ook een Diluant Prepare die is klaar voor gebruik en hoeft niet eerst gemengd te worden met gedestilleerd water (ready to use), je kunt het zo aan de zijdeverf toevoegen. Hoe meer aanleg middel hoe lichter de kleur zal worden. Je kunt de Diluant van Dupont mengen met zijdeverven van Dupont maar ook met zijdeverven van Zijdar & AVANTGARDE mengen.

Tip: Schrijf op welke verhoudingen je toepast om tot jouw ideale - lichte/pastel - tint te komen. Zo weet je precies wat je hebt gedaan en heb je het genoteerd voor de toekomst. Eventueel met een drupje verf op het papier erbij.

Aanlengen textielverf met het medium

Wanneer je lichte of pasteltinten wilt maken met de Textielverf (strijkifxatie) dan ga je aan de slag met een medium, bestelcode Z35. De Diluant van Dupont is hier niet geschikt voor.

Reviews

Reviews
U plaatst een review over:Dupont Diluant Concentre (Fondnet)