Pongee 5 sjaal | 160 x 45 cm

Artikelnummer
KZ174
 • Koop 6 voor € 13,26 en bespaar 15%
 • Koop 12 voor € 12,48 en bespaar 20%
 • Koop 24 voor € 11,70 en bespaar 25%
€ 15,60
Op bestelling: levertijd 1 tot 8 werkdagen
 • 40 jaar familiebedrijf, sinds 1982 in het vak 
 • Groot & divers assortiment stoffen en creatieve materialen
 • Inspiratie en expertise zijde & textiel
 • Persoonlijk; direct telefonische hulp bij bestellen
 • Voor iedereen; van hobbyist tot het Rijksmuseum bestelt bij ons 

Klantbeoordeling van Kiyoh

 • Prima, mooie zachte sjaal voor verven en Nuno vilten. Beoordeling: [5 van de 5 sterren]

Pongee zijden sjaals

Pongee, ook wel Pongé, of Ponge is een dunne, gladde 100% zijden stof. Soms wordt er gerefeerd naar Habotai of Paj. In feite zijn dit Chineze benamingen voor de kwaliteit van de Pongee. De Pongee 4,5 en 6 noemen de Chinezen Paj. En Pongee 8,10, 12 etc. wordt Habotai genoemd. Geweven in taftbinding, zonder enige verzwaring. In diverse diktes, respectievelijk gewichtsklasses, verkrijgbaar. Hoe hoger het nummer van de pongee, hoe dikker de stof. Bij ons vind je in shawls in de collectie Pongee 5, Pongee 6, Pongee 8 & Pongee 10. Pongee is een veelzijdige zijde. De stof is uitstekend te beschilderen. Deze gerolzoomde shawls lenen zich hier uitstekend voor. De verf vloeit makkelijk uit, en de pongee zijde valt soepel en zacht. Met de tal van verschillende maten is er voor ieder wat wilt, van pochet, bandana, carré tot langwerpig en extra langwerpige shawl; have fun! Op zoek naar gekleurde zijden pongee sjaals? Klik dan hier voor de populaire gekleurde zijden sjaals in tientallen kleuren

TIP: Bij een groter of complexer werkstuk (tijd & energie) loont het om voor een zwaardere pongee zijde te kiezen, bijvoorbeeld 8 of 10. Je tijd en verf blijft immers hetzelfde, het rendeert op de stof.

Recept Badverven

Voor Badverven, voeg Zijdar Zijdeverf toe aan een pan water. Voeg eventueel (keuken)zout toe aan het water. Zout maakt de vezel hebberig voor de verfstof. De verhouding verf wordt bepaald door de gekozen kleur (paars verft bijv. meer aan dan geel) en voor de gewenste tint. Voor een pastelkleur gebruik je minder verf dan voor een middeltint. Maak de stof volledig nat onder de kraan. Doe de natgemaakte stof in de pan, zorg ervoor dat de stof helemaal onder gedompeld is. Blijf goed roeren en breng het geheel in ongeveer 15 minuten tegen de kook aan (niet koken! Wanneer het water begint te bewegen/draaien door de warmte heb je in principe de juiste temperatuur). Neem de pan van het vuur, laat het afkoelen en spoel de stof daarna goed uit met water en een scheutje azijn. Voorzichtig in een handdoek wikkelen, water eruit drukken, en vervolgens droog strijken. De stof is nu geverfd en direct gefixeerd.

Recept voor zelf verven

Je kunt met onze speciale Dupont zijdeverven de stoffen of sjaals van de speeldoeken zelf verven. In één kleur, met badverven of in de wasmachine. Of in meerdere kleuren met de magnetrontechniek.

 • Stof (naam / soort): Pongee
 • Dessin: Geen (uni/effen)
 • Samenstelling: 100% zijde
 • Weefsel: Plat/linnenbinding
 • Afmetingen: 160 x 45 cm
 • Uiterlijk: Lichte glans, Semi-transparant, Soepel vallend
 • Toepassing: (Blok)printen, Anti-fusant , Cyanotypie, Degradee, Eco printen, Magnetrontechniek, Marmeren, Serti, Speeldoeken kinderen, Spray techniek, Tie-Dye, Vilten, Zeefdrukken, stempelen, Zijdeschilderen, Zout techniek, Shibori

Pongee 5

Pongee zijde nummer 5 is een lichte en fijne kwaliteit zijde. Pongee zijde is de meest bekende en verkochte zijden stof/shawl. Pongee zijde is perfect voor zijdeschilderen, zeker wanneer je starter bent! En fijn, de sjaals zijn goedkoop in aanschaf. Dus ook voor al je expertimenten kun je lekker aan de slag. Je kunt ze opspannen, en beschilderen. Bijvoorbeeld de zout techniek, nat in nat, of met was. Zoals te zien op de foto's. Ook te gebruiken voor magnetron techniek verven of badverven.

Zoek je zijden sjaals om te vilten (nuno vilten - wolvezels vilten met zijden stof), dan ben je aan het goede adres bij ons in de categorie pongé 5 sjaals. Het is wel handig om dan ervaring te hebben met vilten, omdat het vilt procedee iets moeilijker gaat dan bijvoorbeeld met chiffon zijde. Ben je startende vilt(st)er, dan kun je het beste aan de slag gaan met chiffon zijde. Je kunt ook het verven en vilten combineren, zoals te zien op de foto's.

Tips

Eigenaresse Sarah: "Deze pongee 5 zijde is hoe dan ook gemakkelijk te verwerken en klein in prijs. Bij een groter of complexer werkstuk voor zijdeschilderen (tijd & energie) loont het om voor een zwaardere pongee zijde te kiezen, bijvoorbeeld 8 of 10. Je tijd en verf blijft immers hetzelfde, het rendeert op de stof. Deze zwaardere kwaliteiten zijn niet geschikt voor het vilten. Ook leuk bij langwerpige sjaals is om de uiteindes aan elkaar te naaien en een ronde sjaal van te maken. Dat doen we zelf ook vaak, omdat we anders onze sjaaltjes steeds verliezen met het inpakken van de pakketten en heen en weer lopen door de showroom en het pand : -)"

Pongee 5 zijde als speeldoek

 • Zijde is 100% natuurlijk
 • Een zijden doek stimuleert de fantasie; maak er een cape van, een tent, een rok, een omslagdoek of een vlieger
 • Onze zijde is natuurwit, ongeverfd of ongebleekt dan wel in kleur geverfd met gifvrije verfstoffen, speciaal voor zijden stoffen
 • De zijde wordt in het Vrije School onderwijs veel gebruikt voor op seizoenstafels, in de verkleedkist, ter decoratie van allerlei feesten, voor het bouwen van tenten en het spelen en ontdekken op verschillende manieren
 • Passend binnen o.a. het Rudolf Steiner / Waldorf onderwijs

Veel gekozen is de 90 x 90 cm sjaal.

Pochets / mini sjaaltjes

Om te oefenen, cadeau te geven, in te lijsten of kaarten van te maken. Ideaal deze kleine pongé 5 sjaaltjes in 28 x 28 cm, 45 x 45 cm en 55 x 55 cm. Ook voor vilten geschikt en natuurlijk te verven, bedrukken, stempelen, magnetrontechniek, batikken enz.  De sjaaltjes staan ook heel leuk als je jouw haren in een knot knoopt en dan om de knot heen. Werkt lekker licht en luchtig. Deze kleine maten zijn ook eenvoudig op te spannen, op een klein spanraam 55 x 55 cm (ook kleiner te verstellen voor 28 x 28 cm en 45 x 45 cm). 

Carrée

De carrée sjaal (vierkant) van 90 x 90 cm is een favoriet. Makkelijk op te spannen op een groot spanraam van 90 x 90 cm. Carrée is een klassieker (denk aan Hermes) met een mooie knoop om je hals of broche. Je kunt deze sjaal ook vilten, verven of een combinatie van beiden.

Langwerpige sjaals

We hebben fijne zijden sjaaltje in een mooie kleine maat, 130 x 35 cm. Handig als je niet zo lang bent, of liever de sjaal wat korter draagt. Of bij een jasje en niet zoveel sjaal wilt hebben in je hals. De 150 x 40 cm is een favoriete maat. Voor hem en haar. Jaaa, ook voor hem. Voor mannen zijn er ook vele manieren om een zijden sjaal te dragen. Zoals hier onderaan de pagina te zien. De 160 x 45 is een fijne tussenmaat. Je kunt ook marmeren op de pongé zijde. Overigens loont het bij de marmer techniek - als je geoefend hebt op de pongee 5 zijde - om voor een mooie zware zijde te kiezen, zoals de Crepe Satin of de Twill zijde. De kleuren worden dan veel intenser op de zijden stof. De 180 x 45 cm is de meest populaire maat, bij onze klanten, maar ook voor onszelf bij workshops. Bijvoorbeeld "Verf je zijden sjaal in je favoriete kleuren".

XL Pongee sjaals

Een lekkere luxe grote zijden sjaal. De 180 x 90 cm zijden shawl is lang en breed. Voor net even meer uitstraling en luxe. Verf of vilt in je favoriete kleuren (of kijk in je kleding kast wat je veel draagt en mooi matcht) en je hebt je eigen klassieker.

Pareo sjaal

Wow! Mooie grote zijden sjaal, 220x110 cm. Extra breed en lang. Voor dat ultieme wapper gevoel. Je kunt de sjaal ook eenvoudig in je favoriete kleur verven!

Sjaal knopen voor mannen

Sjaalknopen voor MANNEN: bron: http://www.imagecompanion.nl

Reviews

Reviews
U plaatst een review over:Pongee 5 sjaal | 160 x 45 cm