Organza 5.5 sjaal - 180 x 42 cm

Artikelnummer
KZ273
€ 15,95
Direct uit voorraad
  • Stof (naam / soort): Organza 5.5
  • Dessin: Geen (uni/effen)
  • Samenstelling: 100% zijde
  • Weefsel: Plat/linnenbinding
  • Afmetingen: 180 x 42 cm
  • Uiterlijk: Lichte glans, Stug, Transparant
  • Rolzoom: Hand
  • Toepassing: (Blok)printen, Cyanotypie, Degradee, Eco printen, Magnetrontechniek, Serti, Spray techniek, Tie-Dye, Vilten, Was techiek, Zeefdrukken, stempelen, Zijdeschilderen, Shibori

Organza sjaal voor vilten en zijdeschilderen

De organza is één van onze favorieten voor het vilt procedee naast de Chiffon. De stof is teer, batist- of chiffonachtig weefsel in taftbinding, deels van fijnste niet ontbaste zijde in ketting en inslag: met natuurlijk stijf karakter. Je kunt de organza ook heel mooi beschilderen. Organza is bovendien ook fantastisch om op te vilten. Dit kan op de meer open organza 2.8 maar ook prima op deze sjaal van organza 5.5 (de 2.8 hebben we alleen als stof beschikbaar). Je kunt de technieken ook combineren met elkaar.

Organza ontgommen

In principe zijn alle zijdes ontgomd, dat wil zeggen dat de zijdelijm van de stof is gehaald. Dit noem je "degumming". Bij de organza is dit niet gedaan, vandaar haar stijfheid. Je kunt de organza zelf ook ontgommen. Na de ontgomming verandert de organza in een zachte en minder transparante stof, waardoor er een contrast ontstaat tussen de delen die wel en de delen die niet ontgomd zijn.

Borduren op organza

De organza 5.5. is ook prachtig om op te borduren, bekend als Broderie D'Art.

Stijf karakter

Kenmerkend voor de organza is haar stijfheid (t.o.v. van bijvoorbeeld Chiffon). En hoe leg je dat nu uit via een webwinkel....We doen een poging... Wanneer je een danseres op het podium zet en haar kleedt met een rok van Chiffon dan zal deze meewapperen en naar beneden dwarrelen wanneer zij bijvoorbeeld opspringt of draait. Een Organza zal daarentegen niet meebewegen maar houdt haar vorm....En mocht je het verschil echt even willen zien of voelen, kom dan gerust langs in onze showroom dan wapperen we de sjaal even voor je : -). Je zult zien dat dit ook de perfecte stola is!

Reviews

Reviews
U plaatst een review over:Organza 5.5 sjaal - 180 x 42 cm