Zijden Hankies - 50 gram

Artikelnummer
D25-1
€ 21,50
Direct uit voorraad leverbaar
  • 40 jaar familiebedrijf, sinds 1982 in het vak 
  • Groot & divers assortiment stoffen en creatieve materialen
  • Inspiratie en expertise zijde & textiel
  • Persoonlijk; direct telefonische hulp bij bestellen
  • Voor iedereen; van hobbyist tot het Rijksmuseum bestelt bij ons 
  • Geschikt voor: Droog vilten , Nat vilten, Nuno vilten , Vilten

Voor spectaculaire effecten bij jouw vilt werk, puur natuur, of zelf verven met onze zijdeverven. Ook geschikt om zijdepapier te maken. Online te bestellen.

Zijden hankies zijn dunne vliezen van moerbijzijde, 90% van de zijde komt van de Bombyx Mori zijdevlinder, die enkel moerbeiblad eet. Door de zijdelijm uit de cocons te weken met warm water en de cocons vervolgens voorzichtig uit elkaar te trekken ontstaan deze zogenoemde hankies, afgeleid van het woord handkerchief.

Afmeting

De afmetingen zijn ongeveer 25 x 25 cm, zo groot als een zakdoek dus. Je kunt de hankies verven met zijdeverf van Dupont, Zijdar of AvantGarde. Bijvoorbeeld door te badverven, of maak gebruik van de magnetrontechniek. De hankies kunnen ook voor een spectaculair effect zorgen in je viltwerk, je kunt de hankies spinnen of gebruiken bij het maken van zijdepapier. De hankies worden verpakt per gewicht, omdat niet iedere hankie precies even groot is of evenveel weegt. Het is en blijft puur natuur ; -)

Voorbeelden voor het werken met Hankies

Op internet zijn heel veel leuke video's met inspiratie en informatie te vinden over het werken met hankies. Bijvoorbeeld:
Video Pre Felt & Silk Hankies
Video  Silk Hankie Preperation for Spinning
How to spin silk hankies: www.knitty.com

Reviews

Reviews
U plaatst een review over:Zijden Hankies - 50 gram