Soy Wax - zak 250 gram

Artikelnummer
DP516
€ 9,95
Op bestelling: levertijd 1 tot 8 werkdagen
 • 40 jaar familiebedrijf, sinds 1982 in het vak 
 • Groot & divers assortiment stoffen en creatieve materialen
 • Inspiratie en expertise zijde & textiel
 • Persoonlijk; direct telefonische hulp bij bestellen
 • Voor iedereen; van hobbyist tot het Rijksmuseum bestelt bij ons 

Deze Soy wax moet verwarmd worden, bijvoorbeeld met een speciale was smelter (productcode DP517).

Soy wax is een revolutionair alternatief voor andere wassoorten die gebruikt worden als reserveringsmiddel. Soy wax is een natuurlijk product gemaakt van soja bonen. Het koelt trager af dan andere wassoorten, waardoor het uiterst geschikt is om te gebruiken met stempels of stencils enerzijds en voor toepassingen waar de stof gevouwen of in de was gedoopt wordt. Aangezien soy wax oplost in heet water is het niet meer nodig om de was uit te strijken of de bewerkte stof te laten reinigen in de droogkuis, hetgeen wel moest bij gebruik van bijenwas of paraffine. Aangezien soy was milieuvriendelijk en niet-toxisch is, is het gebruik ervan in  keukens en studios meer aangewezen dan de andere wassoorten. Soy wax tast geen septische putten of pijpleidingen aan en het is eveneens biologisch afbreekbaar.

Er zijn verschillende soorten soy wax te koop. De soort soy wax die verkocht wordt om te  gebruiken op stoffen wordt verkocht als pellet of granulaat. Koop steeds soy wax die van een traceerbare bron afkomstig is en hou er rekening mee dat de prijs die je ervoor betaalt garant staat voor de kwaliteit. De minder dure kwaliteit soy wax is moeilijker uitwasbaar en kan de wasmachine of de afvoerbuizen beschadigen. Zijdewinkel.nl heeft een hele goede kwaliteit in haar assortiment opgenomen. Hiermee werken we ook tijdens de workshops en in eigen atelier.

Stoffentips voor batik / werken met was

Dit zijn onze stoffen tips waarmee we zelf ook graag werken met de wastechniek

Toepassingsmogelijkheden :

 • De stof wordt vooraf geplooid of gevouwen of afgebonden. De zijkanten van de stof worden in de soy wax gedept. Na afkoelingwordt de stof in een immersion verfbad gekleurd.
 • De stof strak op een ondergrond vastzetten. Met behulp van een wasborstel en/of tjanting motieven aanbrengen.
 • De was op de stof stempelen met een spons of met een tjap.
 • Een sjabloon op de stof plaatsen en invullen met wax.

Zeefdrukken  : Maken van een soy wax zeef en er mee drukken.

Werkwijze :

 1. De zeef moet net en droog zijn. De werktafel afdekken met een plastiek folie.
 2. De soy wax smelten in een elektrisch waspotje op lage of middelmatige temperatuur (60° à 70°). Er wordt gewerkt in een voldoende geventileerde ruimte.
 3. De wax kan zowel op de rakelzijde als op de drukzijde van de zeef aangebracht worden.
 4. Maak gebruik van een borstel, tjanting of spons om de warme wax op de zeef aan te brengen.
 5. De delen waar de was is aangebracht laten de verf niet door. Het teveel aan wax (druppels) kan je na droging van de wax verwijderen. De zeef is gebruiksklaar na volledige afkoeling van de wax.
 6. Na het drukken kan je de zeef behouden door de zeef enkel met koud water te reinigen. Wil je de zeef toch schoon maken dan moet je die uitwassen met warm water of eventueel de was uitstrijken.
Reviews

Reviews
U plaatst een review over:Soy Wax - zak 250 gram