Dupont Diluant Prepare (Fondnet) | 250 ml Prepare

Artikelnummer
DP191
€ 9,00
Op bestelling: levertijd 1 tot 8 werkdagen
  • 40 jaar familiebedrijf, sinds 1982 in het vak 
  • Groot & divers assortiment stoffen en creatieve materialen
  • Inspiratie en expertise zijde & textiel
  • Persoonlijk; direct telefonische hulp bij bestellen
  • Voor iedereen; van hobbyist tot het Rijksmuseum bestelt bij ons 
  • Aangesloten bij Trusted Shops 

Let op

De diluant is geschikt voor zijdeverven - stoomfixatie. Bijvoorbeeld H. Dupont Classique, ZIJDAR Zijdeverf (gouden etiket) of AvantGarde. Je kunt pasteltinten maken voor het zijdeschilderen of de magnetrontechniek. Het product is niet te combineren met TEXTIELverf - strijkfixatie verven. Bijvoorbeeld die van ZIJDAR (zilveren etiket) of Javana.  Hier heb je een speciaal medium voor nodig. 

Meer tips nodig, lees onze blog over pasteltinten maken / aanlengen met deze Diluant. 

  • Toepassing: Degradee, Pasteltinten
  • fixeren: Stoom , Fixeerapparaat, Snelkookpan

Aanlengen/Verdunnen Zijdeverf met diluant Prepare

Diluant, vroeger ook wel Fondnet genoemd, is een aanlengmiddel speciaal voor zijdeverf. Geschikt voor het maken van lichte kleuren en mooie pasteltinten. Deze Diluant is klaar voor gebruik en hoeft niet eerst gemengd te worden met gedestilleerd water (ready to use), je kunt het zo aan de zijdeverf toevoegen. Hoe meer aanleg middel hoe lichter de kleur zal worden.

Recept

Wij hebben het assortiment van Dupont Diluant (uit het Frans vertaald de verfverdunner). Je kunt deze Diluant ook in geconcentreerde vorm bij ons kopen (concentre -> nog aanlengen met water). Wanneer je de Diluant geconcentreerd koopt dan leng je het aan met gedestilleerd water, 40 ml Diluant op 1 liter gedestilleerd water. Deze Diluant Prepare kun je dus wel direct mengen met de zijdeverf.

Je kunt de Diluant van Dupont mengen met zijdeverven van Dupont maar ook met zijdeverven van Zijdar & AVANTGARDE mengen.

Tip: Schrijf op welke verhoudingen je toepast om tot jouw ideale - lichte/pastel - tint te komen. Zo weet je precies wat je hebt gedaan en heb je het genoteerd voor de toekomst. Eventueel met een drupje verf op het papier erbij.

Aanlengen textielverf met het medium

Wanneer je lichte of pasteltinten wilt maken met de Textielverf (strijkifxatie) dan ga je aan de slag met een medium, bestelcode Z35. De Diluant van Dupont is hier niet geschikt voor.

Reviews

Reviews
U plaatst een review over:Dupont Diluant Prepare (Fondnet) | 250 ml Prepare