Chiffon 6 / Natuurwit / 140 cm breed

Artikelnummer
Z111
€ 15,25
Direct uit voorraad

Klassieke Collectie

Zachte soepele stof met een hele subtiele glans

Over deze stof

"Omdat ik zelf enorm fan ben geworden van de Chiffon 6 heb ik deze opgenomen in mijn lijst van ZIJDAR Specials in 2014. Een lijst met stoffen die naar mijn idee breed inzetbaar is, voor een super scherpe prijs. Deze chiffon heeft bijna de glans en uitstraling van een pongé zijde. Oh en naast mij, is ontwerpster Anne Oomen ook fan van deze stof. Kijk maar eens in haar collectie!" Sarah Ruijter, zijde-adviseur & zijde-expert.

  • Type zijde: Bombyx mori
  • Stof (naam / soort): Chiffon
  • Extra: 0.5 meter beschikbaar
  • Dessin: Geen (effen/uni)
  • Samenstelling: 100% zijde
  • Weefsel: Plat/linnenbinding
  • Breedte in cm: 140
  • Gewicht in gram: 20-50
  • Uiterlijk: Glad, Glanzend, Soepel vallend, Transparant
  • Toepassing: (Blok)printen, Anti-fusant , Bruidsstoffen, Cyanotypie, Degradee, Droogvilten (prikvilten), Eco printen, Fotografie, Indigo , Kleding, Lakenzak, Linten , Marmeren, Natvilten , Nuno vilten, Rok, Spray techniek, Theater / dans, Vilten, Zeefdrukken, stempelen, Zijdeschilderen

Een prachtige stof voor een prachtige prijs

ZIJDAR Special! We horen je denken...Voor deze prijs... Chiffon 6 op 140 breed...Ja echt! Met 140 cm breed echt een topper om mee aan de slag te gaan; deze mooie zijde met een hogere draadtelling dan de ragfijne Chiffon 3,5. In tegenstelling tot de Georgette houdt deze stof haar gladde oppervlakte. Chiffon 6 is ideaal voor zeer lichte, transparante blouses voor de zomer en wordt vaak gekozen voor een elegante shawl of omslagdoek.

Het relatief gladde oppervlak kan gemakkelijk worden geverfd of bedrukt. Vilt(st)ers zijn enorm gecharmeerd van deze zijden stof en gaan graag aan de slag met de populaire nuno-vilt techniek waarbij deze fijne zijde als basis geheel of gedeeltelijk wordt vervilt met merino kamband, naaldvilt (bestelcode D175) of zijden lont. Het viltprocedee werkt hetzelfde als met Chiffon 3.5, het eindresultaat is echter een viltwerk met meer body door de hogere stofdichtheid van de Chiffon 6.

Bij de afbeeldingen zie je een voorbeeld van de stof die is bewerkt met transparante gutta (bestelcode ZD37) waarna de zijdeverf is aangebracht. Doordat de stof transprant is krijg je een mooie overlap van kleuren wanneer je de stof plooit, vouwt en mixt.

Natuurwitte chiffon 6

Natuurwit is een mooie wit tint, niet te vergelijken met blauw wit papier en geel wit gebleekt. Puur natuur, een betere omschrijving is er niet.

Verder heeft deze chiffon vergeleken met andere chiffons een subtiele glans en lijkt het minder op een crêpe stof.

Zelf verven van natuurwitte zijden stoffen

Het kan interessant zijn om zelf je zijden stof te verven. Omdat de kleur van jouw keuze er net niet bij staat, omdat er überhaupt geen kleur is voor deze collectie (bijvoorbeeld de etamine) of gewoon omdat dit leuk is om te doen. De instructie voor het zelf eenvoudig aanverven van zijden stoffen vind je hier.

https://www.zijdewinkel.nl/zijden-kleding-verven/

Reviews

Reviews
U plaatst een review over:Chiffon 6 / Natuurwit / 140 cm breed