opc_loader
zijden_shirt_maken

Workshop Zijden t-shirt beschilderen en maken

Artikelnr: WSzt-shirt

Praktische informatie

Datum:  Kies hieronder de gewenste datum. Kun je deze datum niet of staan er nog geen data gepland. Kies dan voor "Datum in overleg". We nemen dan na jouw aanmelding en betaling contact op om samen een datum te plannen waarop jij kunt en ons atelier plus docent beschikbaar is.

Tijd: De tijden staan bij de data vermeld. Je kunt 15 minuten voor aanvang binnenlopen voor koffie/thee/iets lekkers. En alvast even rondkijken in ons mooie atelier.

Docent: Laurien Oud

Locatie: ZIJDAR Heemskerk

Zakelijk bestellen?
Login om de groothandel prijzen te zien en direct te bestellen!
179,00
WS zijden t-shirt
x
Voor 12:00 besteld uit voorraad = vandaag verstuurd
Gratis verzending vanaf € 100,-
35 jr familiebedrijf en expertise zijde & textiel
Klanten beoordelen ons met een 9
Webwinkel Keurmerk
Voorraad
Voorraad:
 6 items
Levertijden
Levertijd:
Direct uit voorraad!

Workshop zijden shirt maken

Wat is er nou leuker dan een kledingstuk precies op jouw maat? Tijdens deze workshop maak je een T-shirt van mooie crepe satin zijde. Je kunt zelf kiezen of je de glanzende satijn kant op je huid draagt of aan de buitenkant. De stof is van 100% zijde, super zacht, glanzend en soepel vallend. Naaimachine en/ of patroonteken ervaring is niet noodzakelijk! De workshop is een combinatie van het kleermakers vak, zijdekennis, verf en zijdeschilderen. Je leert patroondelen op stof leggen, krijgt informatie over zijde, verf en past het zijdeschilderen toe op de patroondelen. Het eindresultaat is een zelf genaaid T-shirt van zijde bewerkt met zijdeverf.

Bij aanvang van de workshop liggen de patroondelen klaar (kimono grondvorm). Het is daarom van belang om voorafgaand aan de workshop je huidige t-shirtmaat door te geven (S/M of L/XL). Vervolgens worden de materialen geïntroduceerd en de mogelijkheden wat betreft de kleur keuze van de zijdeverf besproken. Onder leiding van de docent worden de patroondelen op stof gelegd en kan het tweede deel van de workshop beginnen. We gaan aan de slag met zijdeverf en gebruiken daarbij de magnetron-techniek. Tijdens deze vrije techniek wordt de verf doormiddel van pipetten op de zijde aangebracht en ontstaan er druppels die de zijde op een hele mooie manier bewerken. Wat betreft de kleuren zijn er meerderen mogelijkheden. Je kunt kiezen voor 1 kleur zijde verf of meerdere kleuren mengen (max 3 kleuren) voor een persoonlijk en uniek resultaat. 

Praktische informatie

Tijd: 09.00 - 16.00 uur. Vanaf 08.45 staat de koffie/thee/lekkers voor je klaar.

Docent: Laurien Oud

Locatie: ZIJDAR Heemskerk

Onze workshops worden gegeven in het ZIJDAR Atelier op de eerste verdieping in onze shop/showroom op De Trompet 1936 – Heemskerk. De verdieping is alleen te bereiken via een trap. Je kunt gratis parkeren voor de deur zonder blauwe kaart. Voor een routebeschrijving klik hier. Wij zijn matig bereikbaar met het Openbaar Vervoer! Kom je voor een workshop, dan kun je bij aanmelding altijd even overleggen over de haal- en brengservice o.b.v. beschikbaarheid.

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging. In de week ervoor nemen we nog even contact met je op voor de laatste ins&outs.

Tip, neem je eigen naaimachine mee:
Heb je thuis een naaimachine die precies doet wat jij wilt? Neem je naaimachine dan gerust mee! Niet verplicht maar wel handig en praktisch (vooral voor jezelf). Het atelier beschikt over enkele naaimachines maar die werken nooit zo fijn als je eigen machine.

Docent

Even voorstellen. Ik ben Laurien Oud- Koelewijn, 29 jaar jong. Ik heb een passie voor ontwerpen, kleding & styling. In 2015 ben ik begonnen met de opleiding voor costumière. Nadat ik de opleiding succesvol heb afgerond ben ik mij verder gaan specialiseren en gestart met de opleiding voor coupeuse. Tijdens het afronden van mijn studie ben ik bezig met het ontwerpen en naaien van mijn eigen collectie. 

Naast het creëren van kledingstukken vind ik het ook super leuk om mijn enthousiasme t.a.v. textiel te delen met anderen. Ik geef dan ook graag workshops waarin ik mijn kennis van het vak kan delen en een gezellige middag of avond kan verzorgen vol ontspanning en creativiteit. Het is mooi om te zien hoe goed creativiteit werkt ter ontspanning en zorgt voor positiviteit. Het geeft nieuwe inzichten, mogelijkheden en er ontstaan mooie en inspireerde processen. Iedereen gaat uiteindelijk naar huis met een mooi resultaat, een uniek en persoonlijk product !

Kosten - All inclusief! En 10% korting!

Kosten: € 179,- p.p. inclusief, koffie / thee / luxe lunch en alle materialen, stoffen en benodigdheden.

Tijdens de cursus of na afloop is er gelegenheid om materialen (bij) te kopen. De betaling voor de materialen kun je direct in onze shop/showroom voldoen (pin of contant). Je krijgt als deelnemer aan het ZIJDAR Atelier 10% korting op de dag zelf.

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud van deze of een andere cursus. Heb je vragen? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Alternatieve artikelen:

Menu