opc_loader
vip-workshop

VIP Klanten Workshop

Artikelnr: VIPWS

Bij besteding vanaf €100,- een workshop van ons cadeau

We vinden het leuk om jou te leren kennen. En we vinden het leuk als jij ons beter leert kennen. Daarom nodigen we je graag uit om bij besteding vanaf €100,- (online of bij ons in de winkel/groothandel) een workshop t.w.v. € 39,- te komen volgen op onze kosten. Jij betaalt dus niks, geen les, geen materiaal, geen koffie of thee ; -) De workshops zijn steeds verschillend in aanbod. Gemiddeld worden er 4-6 per jaar gepland. Je vindt hier direct alle geplande workshops en data.

Zakelijk bestellen?
Login om de groothandel prijzen te zien en direct te bestellen!
39,00
VIP workshop
x
Voor 12:00 besteld uit voorraad = vandaag verstuurd
Gratis verzending vanaf € 100,-
35 jr familiebedrijf en expertise zijde & textiel
Klanten beoordelen ons met een 9
Webwinkel Keurmerk
Voorraad
Voorraad:
 36 items
Levertijden
Levertijd:
Direct uit voorraad!

VIP Klanten Workshop: Hoe werkt dit:

 1. Wanneer je voor €100,- of meer bij ons besteld ontvang je van ons een unieke code per mail. Het gaat om het bedrag van de producten, dus exclusief verzendkosten (tot €150 betaal je een bijdrage aan verzendkosten).
  • Tot € 50,- betaal je € 6,95 verzendkosten (zakelijk € 5,74 excl.BTW)
  • Vanaf € 50 betaal je € 5,95 verzendkosten (zakelijk € 4,92 excl.BTW)
  • Vanaf € 100,- betaal je € 3,95 verzendkosten en krijg je bovendien een workshop VIP klant t.w.v. € 39,- cadeau! (zakelijk € 3,26 excl. BTW)
  • Vanaf € 150,- nemen wij de verzendkosten voor onze rekening!
  • Voor België, Frankrijk enz. gelden andere verzendtarieven. De VIP Workshop krijg je evengoed natuurlijk cadeu bij besteding vanaf € 100,-.
 2. Met deze code kun je een “VIP klanten workshop” bij ons boeken. De code is naamsgebonden en kan niet overgedragen worden aan iemand anders.
 3. De code is 6 maanden geldig

De “spelregels”

De workshops worden 4-6 keer per jaar georganiseerd. De duur van de workshops is ca 2 uur. Groepsgrootte maximaal 15-20 deelnemers. Over het algemeen vallen er 2 - 3 workshops in de geldigheidsperiode van jouw code van 6 maanden.

 • Met jouw unieke code en legitimatie registreer je jezelf bij de docent in het atelier.
 • Je betaalt niets voor de materialen, gereedschappen of de les.
 • Ook staat er een lekkere kop koffie / cappuccino of thee met iets lekkers staat voor je klaar.

Kun je de geplande data niet? Of zit alles vol? Dan verloopt je code na 6 maanden, helaas. Het is dus aan te raden direct te boeken wanneer je kunt zodat jouw VIP plaats gereserveerd is. Het aanbod varieert en is zeer divers waarbij ZIJDE centraal staat. Het kan ook een combinatie zijn van een presentatie en hand’s on.

Informatie over de VIP WORKSHOPS

We zien uit naar je komst! Heb je nog vragen, neem gerust contact met ons op.

Vilten & Devoreren

Stoffenkennis, techniek, dessin, vilten

Deze dag staat in het teken van devoreren, dit is een ets techniek. Een bijzonder leuke techniek waarmee je zelf de meest waanzinnige en unieke designs kunt maken op stof. En vervolgens in je vilt kan verwerken. Je maakt zelf je pasta klaar met de speciale textieletser van Dupont. De pasta heb je nodig om jouw stoffen te gaan etsen. Iedereen ontvangt 2 grote samples, speciaal geschikt voor de devoreertechniek:

 • zijde viscose fluweel zwart of zijde viscose fluweel wit
 • zijde viscose satijn wit

Je kunt een eigen dessin maken, of gebruik maken van de sjablonen uit ons atelier. De gedevoreerde stof is prachtig om verder te vervilten. Iedere deelnemer ontvangt een stuk natuurwit naaldvilt. Na een korte uitleg van de techniek vervilt je jouw zijde viscose satijn sample met het naaldvilt. ps. De witte gedevoreerde stoffen (fluweel en viscose) zijn een feestje om nog te verven met de two color it's magic techniek.

Sjaal verven in je favoriete kleuren

Zijdeverf, Dupont productkennis, primaire kleuren, magnetrontechniek


 

Tijdens deze workshop starten we met een uitleg over de Zijdeverf van Dupont welke we voor deze techniek gebruiken. We vertellen waarvoor je de verf kunt gebruiken en hoe je de verf kunt fixeren. We behandelen de primaire kleuren in koud en warm en adviseren over kleuren. Daarna gaan we aan de slag met de techniek. Je ontvangt van Zijdar een zuiver zijden sjaal. De techniek is een vrije techniek, afbinden en vouwen. Geen traditioneel zijdeschilderen. Zie ook bovenstaande foto's. Je hebt hiervoor geen ervaring nodig met zijdeschilderen of schilderen op zijde. Ieder eindresultaat is persoonlijk en uniek. Na het fixeren in de magnetron neem je jouw zijden sjaal direct mee naar huis. Het leuke is dat je deze techniek ook kunt toepassen op het verven van zijden vezels, zijden stoffen, wollen vezels en wollen stoffen.

Marmeren op stof

Ontwerpen, stoffenkennis, techniek

Eeuwenlang is de techniek van het marmeren in Europa een geheim geweest van boekbinders. In Japan, waar de techniek al sinds de 12de eeuw bekend is, wordt ze Suminagashi genoemd. De techniek zoals wij deze hier presenteren is een simpelere, moderne methode. Het enige dat ze vraagt is wat geduld, aandacht en een beetje oefening. Voor de beginner een echt experiment, voor de gevorderden een ontdekking van de mogelijkheden en facetten.

We maken in deze groepsworkshop kennis met de theorie, en je maakt je eigen samples op zijden stoffen, bijvoorbeeld Crepe Satin en Pongee. Je kunt ook kiezen voor de stoere zijden stoffen, zoals Wilde Zijde Medium. Ook is er mogelijkheid tot marmeren op katoenen stoffen, bijvoorbeeld een fijne zachte batist. We werken op kleine stukken stof (samples) en op papier. We variëren en experimenteren. Wij werken met de professionele Pebeo Marbling verf.

Leren Vilten

Tie-Dye met katoen

Handlettering op zijde

Menu