opc_loader
Lezing Rups-cocon-vlinder incl. Hands On Workshop

Lezing Rups-cocon-vlinder incl. Hands On Workshop

Artikelnr: PLrups-cocon-vlinder-handson
20,00
Lezing zijde
x
Zakelijk bestellen?
Login om de groothandel prijzen te zien en direct te bestellen!
Voor 12:00 besteld uit voorraad = vandaag verstuurd
Gratis verzending vanaf € 150,-
35 jr familiebedrijf en expertise zijde & textiel
Klanten beoordelen ons met een 9
Webwinkel Keurmerk
Algemene informatie

Ook als groepsarrangement beschikbaar

 • De presentatie wordt deels gegeven in ons eigen ZIJDE - Museum. Hier heb je dan ook gelijk toegang toe.
 • Inclusief een Hands On Workshop, bijoorbeeld een hands on marmeren of handlettering.
 • Deze presentatie en Hands On Workshop kan ook op locatie worden gegeven. Mail of bel ons gerust voor tarieven en voorwaarden.

Praktische informatie

Datum:  Kies hierboven de gewenste datum. Je kunt voor een groep vanaf 4 personen ook kiezen voor de "Datum in overleg". We nemen dan na jouw aanmelding contact op om samen een datum te plannen.

Tijd: De tijden staan bij de data vermeld. Je kunt 15 minuten voor aanvang binnenlopen voor koffie/thee/iets lekkers. En alvast even rondkijken in ons mooie atelier.

Locatie: ZIJDAR Heemskerk

Toepassingen

Introductie

13.00 - 13.15 Ontvangst door Sarah Ruijter - Eigenaresse ZIJDAR Natural Silk & Zijdewinkel.nl - die haar bedrijf introduceert. Afgestudeerd in Hospitality Management in Leeuwarden (HBO). Veel (management) ervaring opgedaan in verschillende projecten en organisaties (commercieel en non-profit). In 2012 heeft Sarah het ZIJDAR Silk Event mee-georganiseerd in wegens het 30-jarig bestaan. De liefde voor ZIJDAR & Zijde begon te groeien....Sinds juli 2013 is zij 100% aandeelhouder van dit prachtige bloeiende bedrijf.

Sarah heeft de leiding over het team en de dagelijkse gang van zaken in de showroom, winkel, groothandel, atelier en web shops. Ook de inkoop en import van zijde en materialen valt onder haar hoede. Waar nodig huurt ze graag kennis en disciplines in. Ze adviseert daarnaast bedrijven en organisaties in hun projecten met zijde. Zoals Studio Drift voor de Shylights in het Rijksmuseum, Scapino Ballet, Nationale Opera & Ballet en tal van modeontwerpers. Ook de Nederlandse Douane vroeg in 2017 een consult aan over de import van zijde. In 2017 heeft Sarah het tijdschrift Over Zijde gelanceerd.

Het magische verhaal over zijde

13.15 - 14.00 uur Lezing over ZIJDE. Je wordt meegenomen in het magische verhaal van de rups-cocon-vlinder. Extra leuk: ter ere van het 35-jarig bestaan in 2017 had ZIJDAR Natural Silk haar eigen rupsenhotel. Hier werd een zomer lang het proces "live" meegemaakt. Er zijn prachtige beelden beschikbaar, en de oogst van cocons en vlinders is ook te bewonderen. Van zowel de Bombyx Mori als de Tussah - wilde zijderups.

Laat je betoveren door de veelzijdigheid van zijde. Hoe ontstaat zijde? Sarah Ruijter, eigenaresse van ZIJDAR Natural Silk & Zijdewinkel.nl vertelt het verhaal van ei – rups – cocon – vlinder aan de hand van haar eigen rupsenhotel (2017). Dan wel foto's als de lezing op locatie wordt gegeven. Ze vertelt je waarom zijde zo bijzonder is. Wat zijn haar eigenschappen en hoe herken je zijde? Tot slot vertelt ze waar zijde wordt toegepast; van de medische wereld tot mode, van bruid tot begrafenis. Aan de hand van foto’s uit het portfolio van ZIJDAR krijg je hier letterlijk een beeld bij.

Na de kennismaking met zijde in theorie, ga je aan de slag in de praktijk. Sarah en haar collega Alisa Matsumoto geven een handson workshop waarbij je bijvoorbeeld zelf zijde-viscose stoffen gaat devoreren. Of een raamdecoratie gaat beschilderen. Een sjaal verft in je favoriete kleuren. De keuze is in overleg te bepalen.

Bijvoorbeeld te combineren met:

Hand's on Workshop Marmeren

14.00 - 14.15 uur Theorie over de techniek van het Marmeren

14.00 - 15.30 uur Hand's on, Marbling on Silk.

Je gaat de theorie in de praktijk brengen en krijgt daarvoor een aantal zijden stoffen om te marmeren met professionele marmerverf. De gemaakte resultaten neem je direct mee naar huis. Een leuke kennismaking met een techniek die ZIJDAR regelmatig leert aan textielliefhebbers. Maar ook professionals weten hun weg naar ZIJDAR te vinden om met marmeren tot unieke resultaten te komen. Een prachtige en unieke techniek voor kleding, prints, behang, interieur enz.

Hand's on Workshop Handletteren op Zijde

14.00 - 14.15 uur Theorie over de techniek van Handletteren

14.00 - 15.30 uur Hand's on, Handletteren op zijde

Je gaat de theorie in de praktijk brengen en krijgt daarvoor een aantal zijden stoffen en speciale serti waarmee je kunt schrijven op zijde. Oefening baart kunst, als je eenmaal de slag te pakken hebt : -) blijf je schrijven. Indien je dit leuk vindt, kun je het nog combineren met een aantal verfjes. Je kunt de zijde ook natuurwit laten als achtergrond.

Showroom & winkel bezoek

Mogelijkheid om op dezelfde locatie de showroom, winkel & groothandel te bezoeken op de begane grond.

Inclusief toegang tot ons ZIJDE-Museum

De toegang voor het museum is normaal € 4,50 p.p.

De entree is inclusief één van de twee CADEAU opties, zelf te kiezen:

 • Ons magazine Over Zijde t.w.v. € 12.50 cadeau
 • Of je kunt het kinder voorleesboek Prulletje vindt een zijden ei aanschaffen met € 2,50 korting (VAP € 14,95)

Groepsarrangement

Deze presentatie in combinatie met een Hands on boeken voor een eigen groep? Dat kan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Referenties

 • Ambacht in Beeld Festival - Zaandam
 • Diverse presentaties in de ZIJDEgalleria
 • Fan Circle International
 • FluXus – Zaanstad
 • Japanmuseum SieboldHuis – Leiden
 • Kantklosgroep de Kantvlinder uit Zaandam.
 • Red Hat Society, verschillende divisies
 • ROC Rijnijssel
 • Stichting Textielcommissie.nl / TC op Locatie
 • ViltKontaktGroep, VKG, De Nederlandse viltvereniging
 • Textielsymposium Over Zijde
Beoordelingen (0)
Lezing Rups-cocon-vlinder incl. Hands On Workshop heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Alternatieve artikelen:

Menu