opc_loader
workshop-experimenten-was

Techniekles Soya Wax op Zijde (hele dag)

Artikelnr: TLsoya
89,00
TL Werken met Soya Wax
x
Zakelijk bestellen?
Login om de groothandel prijzen te zien en direct te bestellen!
Voor 12:00 besteld uit voorraad = vandaag verstuurd
Gratis verzending vanaf € 150,-
35 jr familiebedrijf en expertise zijde & textiel
Klanten beoordelen ons met een 9
Webwinkel Keurmerk
Algemene informatie

Praktische informatie

Datum:  Kies hierboven de gewenste datum. Je kunt voor een groep vanaf 4 personen ook kiezen voor de "Datum in overleg". We nemen dan na jouw aanmelding contact op om samen een datum te plannen.

Tijd: De tijden staan bij de data vermeld. Je kunt 15 minuten voor aanvang binnenlopen voor koffie/thee/iets lekkers. En alvast even rondkijken in ons mooie atelier.

Docent: Alisa Matsumoto van Zijdar /Zijdewinkel.nl

Locatie: ZIJDAR Heemskerk

Toepassingen

Modern Batik - werken met Soya Was op crêpe zijde

In de ochtend maak je kennis met de was, reserveringstechnieken en oefen je op verschillende samples van zijde en andere natuurlijke stoffen (viscose, katoen). Er wordt in de middag op een groot werkstuk gewerkt van 100% zuiver zijden crepe satin afmeting 140 x 50 cm. De keuze voor een mooie zware zijde is ingegeven door de techniek waarmee deze dag gewerkt wordt. De was techniek wordt namelijk in gelaagdheid opgebracht. Je ontwerp of dessin kan op deze manier letterlijk en figuurlijk worden uitgediept. Je kunt ook kiezen voor een gerolzoomde sjaal (mooie afwerking) in een XL formaat van 180 x 90 cm. De sjaal is van chiffon zijde, een luchtige, transparante zijde.

Informatie over Soya Was

Soya was of Soy wax is een revolutionair alternatief voor andere wassoorten die gebruikt worden als reserveringsmiddel. Soy wax is een natuurlijk product gemaakt van soja bonen. Het koelt trager af dan andere wassoorten, waardoor het uiterst geschikt is om te gebruiken met stempels of stencils enerzijds en voor toepassingen waar de stof gevouwen of in de was gedoopt wordt. Aangezien soy wax oplost in heet water is het niet meer nodig om de was uit te strijken of de bewerkte stof te laten reinigen in de droogkuis, hetgeen wel moest bij gebruik van bijenwas of paraffine. Aangezien soy was milieuvriendelijk en niet-toxisch is, is het gebruik ervan in  keukens en studios meer aangewezen dan de andere wassoorten. Soy wax tast geen septische putten of pijpleidingen aan en het is eveneens biologisch afbreekbaar.Er zijn verschillende soorten soy wax te koop. De soort soy wax die verkocht wordt om te  gebruiken op stoffen wordt verkocht als pellet of granulaat. Koop steeds soy wax die van een traceerbare bron afkomstig is (bijvoorbeeld op Zijdewinkel.nl) en hou er rekening mee dat de prijs die je ervoor betaalt garant staat voor de kwaliteit. De minder dure kwaliteit soy wax is moeilijker uitwasbaar en kan de wasmachine of de afvoerbuizen beschadigen. In onze workshop werken wij met een top kwaliteit soya was.

Toepassingsmogelijkheden :

  1. De stof wordt vooraf geplooid of gevouwen of afgebonden. De zijkanten van de stof worden in de soy wax gedept. Na afkoeling  wordt de stof in een immersion verfbad gekleurd.
  2. De stof strak op een ondergrond vastzetten. Met behulp van een wasborstel en/of tjanting motieven aanbrengen.
  3. De was op de stof stempelen met een spons of met een tjap.
  4. Een sjabloon op de stof plaatsen en invullen met wax.

Foto's

Op de foto's zie je de workshop tafels waar flink geexpirimenteerd wordt. Daarnaast zie je ook de chiffon zijde die bewerkt is met soya was in een stippen motief. Je ziet dat er door middel van verschillende kleuren een hele andere look & feel is en invloed heeft op het dessin. Tot slot de soya was waarmee gewerkt wordt en de tjanting en wassmelter. Wij verkopen ook al deze materialen voor thuis.

Praktische informatie

Onze workshops worden gegeven in het ZIJDAR Atelier op de eerste verdieping in onze shop/showroom op De Trompet 1936 – Heemskerk. De verdieping is alleen te bereiken via een trap. Je kunt gratis parkeren voor de deur zonder blauwe kaart. Voor een routebeschrijving klik hier. Wij zijn matig bereikbaar met het Openbaar Vervoer! Kom je voor een workshop, dan kun je bij aanmelding altijd even overleggen over de haal- en brengservice o.b.v. beschikbaarheid.

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging. In de week ervoor nemen we nog even contact met je op voor de laatste ins&outs.

Kosten - All inclusief! En 10% korting!

Kosten: € 89,- p.p. Prijs is incl. samples, was ; -), crepe satin 17 140 x 50 cm, overige materialen/gereedschappen, koffie/thee en lekkers en luxe lunch!

Tijdens de cursus of na afloop is er gelegenheid om materialen (bij) te kopen. De betaling voor de materialen kun je direct in onze shop/showroom voldoen (pin of contant). Je krijgt als deelnemer aan het ZIJDAR Atelier 10% korting op de dag zelf.

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud van deze of een andere cursus. Heb je vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Beoordelingen (0)
Techniekles Soya Wax op Zijde (hele dag) heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Alternatieve artikelen:

Menu