opc_loader
serti-decoratief

Techniekles Serti (hele dag)

Artikelnr: TLserti
69,00
TL Serti
x
Zakelijk bestellen?
Login om de groothandel prijzen te zien en direct te bestellen!
Voor 12:00 besteld uit voorraad = vandaag verstuurd
Gratis verzending vanaf € 150,-
35 jr familiebedrijf en expertise zijde & textiel
Klanten beoordelen ons met een 9
Webwinkel Keurmerk
Algemene informatie

Praktische informatie

Datum:  Kies hierboven de gewenste datum. Je kunt voor een groep vanaf 4 personen ook kiezen voor de "Datum in overleg". We nemen dan na jouw aanmelding contact op om samen een datum te plannen.

Tijd: De tijden staan bij de data vermeld. Je kunt 15 minuten voor aanvang binnenlopen voor koffie/thee/iets lekkers. En alvast even rondkijken in ons mooie atelier.

Docent: Alisa Matsumoto

Locatie: ZIJDAR Heemskerk

Toepassingen

Serti, Gutta of Contourmiddel

Het zijn benamingen voor de vloeistof waarmee lijnen op stof worden aangebracht, vaak in gesloten vlakken die later worden ingekleurd.Serti, Gutta of Contourmiddel zijn benamingen die worden gebruikt en het betekent eigenlijk steeds hetzelfde:

Serti - Frans / Gutta - Duits / Contourmiddel - Nederlands

Er zijn twee soorten serti te onderscheiden. Serti op wasbenzinebasis en Serti op waterbasis. Het verschil hiertussen en de voor- en nadelen leer je in onze workshop. Eerst de theorie en dan gelijk in de prakrijk.  Onze serti's zijn verkrijgbaar in tube (waterbasis) of flacon (waterbasis en wasbenzinebasis). De serti uit flacon giet in een burette en breng je dan op de stof aan. We werken bij deze techniekles met zowel de serti uit tube, als met serti in een burette met normograaf.

Serti als countourmiddel of decoratief

Van origine gebruik je serti om gesloten vlakken te maken waarbij de vloeibare verf binnen de lijnen blijft. Serti als contourmiddel dus. Je maakt zelf lijnen op de stof en daarnaast hebben we ook stukjes voorbedrukte zijde. Deze lijnen zijn digitaal geprint op de stof. Ook wel bekend als pre serti. Je kunt zelf ervaren hoe het is om deze vlakken in te schilderen. Naast deze techniek passen we ook serti toe als decoratieve toepassing. Na het beschilderen van een stof kun je deze beschrijven - handlettering - of accenten aanbrengen.

Wat leer je in deze techniekles

 • De theorie over serti / gutta / contourmiddel
 • Verschil serti op waterbasis en wasbenzinebasis
 • Verschil serti in tube, of serti uit flacon
 • Werken met serti op waterbasis en wasbezinebasis
 • Werken met serti uit tube, en met serti uit flacon met behulp van een burette en normograaf
 • Werken met transparante serti
 • Werken met gekleurde serti
 • Serti gebruiken om vlakken te maken
 • Serti gebruiken om lijnen te maken, decoratieve toepassing van serti
 • Werken op voorbedrukte zijde, ook wel pre serti genoemd
 • Het fixeren van de serti en de nabehandeling

Foto's

Op de foto's zie je een pre serti zijde. Je ziet de tube serti van Dupont waarmee gewerkt wordt. Je ziet hoe serti als decoratieve vlinder is gebruikt. We werken in kleine groepen waarbij veel individuele aandacht en begeleiding is.

Praktische informatie

Onze workshops worden gegeven in het ZIJDAR Atelier op de eerste verdieping in onze shop/showroom op De Trompet 1936 – Heemskerk. De verdieping is alleen te bereiken via een trap. Je kunt gratis parkeren voor de deur zonder blauwe kaart. Voor een routebeschrijving klik hier. Wij zijn matig bereikbaar met het Openbaar Vervoer! Kom je voor een workshop, dan kun je bij aanmelding altijd even overleggen over de haal- en brengservice o.b.v. beschikbaarheid.

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging. In de week ervoor nemen we nog even contact met je op voor de laatste ins&outs.

Kosten - All inclusief! En 10% korting!

Koffie, thee, water en wat lekkers wordt je gratis aangeboden. De materialen waarmee je werkt en de gereedschappen zijn All Inclusief. Tijdens de cursus of na afloop is er gelegenheid om materialen (bij) te kopen. De betaling voor de materialen kun je direct in onze shop/showroom voldoen (pin of contant). Je krijgt als deelnemer aan het ZIJDAR Atelier 10% korting op de dag zelf.

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud van deze of een andere cursus. Heb je vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Beoordelingen (0)
Techniekles Serti (hele dag) heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Alternatieve artikelen:

Menu