opc_loader
samples-devoreren

Techniekles Devoreren & Vilten (halve dag)

Artikelnr: TLdenvilt
39,00
TL Devoreren en Vilten
x
Zakelijk bestellen?
Login om de groothandel prijzen te zien en direct te bestellen!
Voor 12:00 besteld uit voorraad = vandaag verstuurd
Gratis verzending vanaf € 150,-
35 jr familiebedrijf en expertise zijde & textiel
Klanten beoordelen ons met een 9
Webwinkel Keurmerk
Algemene informatie

Praktische informatie

Datum:  Kies hierboven de gewenste datum. Je kunt voor een groep vanaf 4 personen ook kiezen voor de "Datum in overleg". We nemen dan na jouw aanmelding contact op om samen een datum te plannen.

Tijd: De tijden staan bij de data vermeld. Je kunt 15 minuten voor aanvang binnenlopen voor koffie/thee/iets lekkers. En alvast even rondkijken in ons mooie atelier.

Docent: Alisa Matsumoto van Zijdar /Zijdewinkel.nl

Locatie: ZIJDAR Heemskerk

Toepassingen

Devoreren & Vilten

Ontvangst en welkom bij ZIJDAR Natural Silk & Zijdewinkel.nl met koffie / thee / lekkers. Deze dag staat in het teken van devoreren, dit is een ets techniek. Een bijzonder leuke techniek waarmee je zelf de meest waanzinnige en unieke designs kunt maken op stof. En vervolgens in je vilt kan verwerken. Tip: Zie collectie Jan Taminiau met fluweel gedevoreerd. Bron: www.flowerfashion.nl of google devoreren. Alisa heeft deze workshop ook drie keer gegeven voor de Vilt Kontakt Groep wat een groot succes was!

Foto's van deze workshop

Je ziet de eindresultaten van de samples, gedevoreerd en/of gevilt. Alisa legt de techniek uit en helpt met de pasta maken. Met behulp van sjablonen en tape ga je aan de slag. Je mag zelf je dessin bepalen en of je veel of weinig gaat devoreren. De pasta wordt aangebracht met een speciale tamponeerkwast. Na het strijken en spoelen komt het eindresultaat. Een vervolg hierop is het zelf verven. De laatste foto is gedevoreerd fluweel in drie dessins (pied de coq, blok print, vrije techniek) en geverfd met de twee kleurentechniek.

Prijs

All inclusief, € 39,-  per persoon inclusief 2 grote stof samples (ca 20 x 30 cm) van wit fluweel, zwart fluweel en satijn van zijde/viscose. Daarnaast ook een stuk natuurwit naaldvilt voor het vilt programma in de middag en alle materialen en gereedschappen. Ook de lunch is inbegrepen.

Programma

12.45 - 13.00 uur: Inloop koffie/thee met wat lekkers

13.00 - 13.15 uur: Introductie en theorie

13.15 - 15.15 uur: Workshops, deel 1*

15.15 - 16.00 uur: Workshops, deel 2*

Hands on deel I

Je maakt zelf je pasta klaar met de speciale textieletser van Dupont. De pasta heb je nodig om jouw stoffen te gaan etsen. Iedereen ontvangt drie grote samples, speciaal geschikt voor de devoreertechniek:

  • zijde viscose fluweel zwart
  • zijde viscose satijn wit

Je kunt een eigen dessin maken, of gebruik maken van de sjablonen uit ons atelier.

Hands on deel II

De gedevoreerde stof is prachtig om verder te vervilten. Iedere deelnemer ontvangt een stuk natuurwit naaldvilt plus een zijde viscose satijn welke al gedevoreerd is machinaal. We hebben verschillende dessins, de crocodile, prairie en pebbles. Je ontvangt de pebbles (kiezel motief) van ons. Na een korte uitleg van de techniek vervilt je jouw zijde viscose satijn sample met het naaldvilt. ps. De witte gedevoreerde stoffen (fluweel en viscose) zijn een feestje om nog te verven met de two color it's magic techniek. Het fluweel kun je ook prachtig bedrukken met de verdikte verf.  Dat kun je thuis doen, of volg een cursus bij ons. De laatste foto is een foto van fluweel geverfd na het devoreren met de twee kleuren techniek.

Onze agenda is flexibel!

Kun je deze datum niet of wil je jezelf aanmelden met een groep (mogelijk vanaf 5 personen). Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Praktische informatie

Onze workshops worden gegeven in het ZIJDAR Atelier op de eerste verdieping in onze shop/showroom op De Trompet 1936 – Heemskerk. De verdieping is alleen te bereiken via een trap. Je kunt gratis parkeren voor de deur zonder blauwe kaart. Voor een routebeschrijving klik hier. Wij zijn matig bereikbaar met het Openbaar Vervoer! Kom je voor een workshop, dan kun je bij aanmelding altijd even overleggen over de haal- en brengservice o.b.v. beschikbaarheid.

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging. In de week ervoor nemen we nog even contact met je op voor de laatste ins&outs.

Kosten - All inclusief! En 10% korting!

Koffie, thee, water en wat lekkers wordt je gratis aangeboden. De materialen waarmee je werkt en de gereedschappen zijn All Inclusief. Tijdens de cursus of na afloop is er gelegenheid om materialen (bij) te kopen. De betaling voor de materialen kun je direct in onze shop/showroom voldoen (pin of contant). Je krijgt als deelnemer aan het ZIJDAR Atelier 10% korting op de dag zelf.

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud van deze of een andere cursus. Heb je vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Beoordelingen (0)
Techniekles Devoreren & Vilten (halve dag) heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Alternatieve artikelen:

Menu