opc_loader
masterclass-sits.

Tweedaagse Masterclass: SITS op ZIJDE

Artikelnr: MSCsits

Praktische informatie

Datum:  Kies hieronder de gewenste datum. Kun je deze datum niet of staan er nog geen data gepland. Kies dan voor "Datum in overleg". We nemen dan na jouw aanmelding en betaling contact op om samen een datum te plannen waarop jij kunt en ons atelier plus docent beschikbaar is.

Tijd: De tijden staan bij de data vermeld. Je kunt 15 minuten voor aanvang binnenlopen voor koffie/thee/iets lekkers. En alvast even rondkijken in ons mooie atelier.

Docent: Alisa Matsumoto van Zijdar /Zijdewinkel.nl

Locatie: ZIJDAR Heemskerk

Zakelijk bestellen?
Login om de groothandel prijzen te zien en direct te bestellen!
159,00
MSC Sits op Zijde
x
Voor 12:00 besteld uit voorraad = vandaag verstuurd
Gratis verzending vanaf € 150,-
35 jr familiebedrijf en expertise zijde & textiel
Klanten beoordelen ons met een 9
Webwinkel Keurmerk
Voorraad
Voorraad:
 6 items
Levertijden
Levertijd:
Direct uit voorraad!

Masterclass SITS op ZIJDE

N.a.v. de succesvolle tentoonstelling SITS - Katoen in Bloei in het Fries Museum Leeuwarden en de Masterclass die Ria van Els - Dubelaar daar gaf in juni 2017, zijn wij trots te melden dat dit programma ook uitgangspunt is voor deze SITS op Zijde Masterclass bij ZIJDAR in Heemskerk.

Programma uitgangspunten

De tentoonstelling Sits – Katoen in Bloei in het Fries Museum is aanleiding en bron van inspiratie voor deze tweedaagse masterclass. We starten de ochtend met een uitgebreide PowerPoint presentatie om vertrouwd te raken met de sfeer van sits; de ornamenten, motieven, kleuren, beeldtaal en de (kleur)toepassingen. Daarna wordt er gewerkt! In de masterclasses verdiep je je in begrippen als ornament, motief, rand en strooimotief.Je leert meer over het materiaal waar je op werkt, met welke stoffen krijg je bijvoorbeeld welk effect, welke verfstoffen kan je gebruiken en hoe fixeer je je werk?

Ook leer je verschillende technieken om tot een ontwerp te komen, zoals linosnede, handschilderen, sjabloneren, mono print, kartondruk en rollerprint om er maar een paar te noemen. Het resultaat is dat je je eigen ornament, motief of rand ontworpen/of uitgevoerd hebt, je kan samples van technieken op zijde en katoen maken, meerdere kleine werkstukken of juist een groot formaat zijden ‘masterpiece’.Dit is mede afhankelijk van het gekozen formaat, de stof en het dessin, de gekozen techniek(en) en natuurlijk je werktempo.

Praktische informatie

Docent: Ria van Els – Dubelaar

Locatie: ZIJDAR Heemskerk

Onze workshops worden gegeven in het ZIJDAR Atelier op de eerste verdieping in onze shop/showroom op De Trompet 1936 – Heemskerk. De verdieping is alleen te bereiken via een trap. Je kunt gratis parkeren voor de deur zonder blauwe kaart. Voor een routebeschrijving klik hier. Wij zijn matig bereikbaar met het Openbaar Vervoer! Kom je voor een workshop, dan kun je bij aanmelding altijd even overleggen over de haal- en brengservice o.b.v. beschikbaarheid.

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging. In de week ervoor nemen we nog even contact met je op voor de laatste ins&outs.

Kosten - All inclusief! En 10% korting!

Kosten: € 159,- p.p. inclusief, koffie / thee / luxe lunch en alle materialen, stoffen en benodigdheden.

Tijdens de cursus of na afloop is er gelegenheid om materialen (bij) te kopen. De betaling voor de materialen kun je direct in onze shop/showroom voldoen (pin of contant). Je krijgt als deelnemer aan het ZIJDAR Atelier 10% korting op de dag zelf.

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud van deze of een andere cursus. Heb je vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Alternatieve artikelen:

Menu