opc_loader
chiffon-nat-in-nat

ZIJDAR Masterclass Zijdeschilderen

Artikelnr: MSCzijdeschilderen
89,00
MSC Zijdeschilderen
x
Zakelijk bestellen?
Login om de groothandel prijzen te zien en direct te bestellen!
Voor 12:00 besteld uit voorraad = vandaag verstuurd
Gratis verzending vanaf € 150,-
35 jr familiebedrijf en expertise zijde & textiel
Klanten beoordelen ons met een 9
Webwinkel Keurmerk
Algemene informatie

Praktische informatie

Datum:  Kies hierboven de gewenste datum. Je kunt voor een groep vanaf 4 personen ook kiezen voor de "Datum in overleg". We nemen dan na jouw aanmelding contact op om samen een datum te plannen.

Tijd: De tijden staan bij de data vermeld. Je kunt 15 minuten voor aanvang binnenlopen voor koffie/thee/iets lekkers. En alvast even rondkijken in ons mooie atelier.

Docent: Ria van Els-Dubelaar van Zijdar /Zijdewinkel.nl

Locatie: ZIJDAR Heemskerk

Toepassingen

Masterclass Zijdeschilderen, een schatkamer aan informatie!

We werken in kleine groepen van maximaal 7 cursisten. Let op: Basiskennis van zijdeschilderen is een must! 

Hieronder valt: basiskennis van stoffen, verven en basis technieken waaronder ook het fixeren valt. We gaan niet meer uitleggen dat een zijdeverf voor wol / zijde eiwitten is met stoomfixatie en een textielverf een strijkfixatie is. Of dat serti een contourmiddel is en dat je met anti-fusant de stof kunt impregneren. Dit moet je echt onder de knie hebben!

De basis kun je bijvoorbeeld leren tijdens onze cursus Leren Zijdeschilderen

Natuurzijde en vloeibare zijdeverven zijn het uitgangspunt voor deze dag. Verschillende zijden stoffen worden verkend; bijvoorbeeld transparante chiffonzijde, soepele pongé zijde, twill met haar keperbinding en mat glanzende crêpe de Chine. Elke stof geeft een ander resultaat. We werken op samples, van groot formaat ca. 45 x 45 cm.De klassieke technieken met serti-  of contourmiddel, batik, zout, vrije hand schilderen worden  aangeboden maar ook de meer vrije technieken zoals sprayen, ton-sur-ton techniek, of werken met maïzena kunnen worden gekozen. Er wordt gewerkt met verschillende verven, zijdeverf, textielverf en verdikte verf van Pebeo. Deze masterclass is voor gevorderden echt een schatkamer aan extra informatie op professioneel niveau. Hard werken, maar leuk!

Praktische informatie

Docent: Ria van Els - Dubelaar

Locatie: ZIJDAR Heemskerk

Onze workshops worden gegeven in het ZIJDAR Atelier op de eerste verdieping in onze shop/showroom op De Trompet 1936 – Heemskerk. De verdieping is alleen te bereiken via een trap. Je kunt gratis parkeren voor de deur zonder blauwe kaart. Voor een routebeschrijving klik hier. Wij zijn matig bereikbaar met het Openbaar Vervoer! Kom je voor een workshop, dan kun je bij aanmelding altijd even overleggen over de haal- en brengservice o.b.v. beschikbaarheid.

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging. In de week ervoor nemen we nog even contact met je op voor de laatste ins&outs.

Kosten - All inclusief! En 10% korting!

Kosten: € 89,- p.p. inclusief, koffie / thee / luxe lunch en alle materialen, stoffen en benodigdheden.

Tijdens de cursus of na afloop is er gelegenheid om materialen (bij) te kopen. De betaling voor de materialen kun je direct in onze shop/showroom voldoen (pin of contant). Je krijgt als deelnemer aan het ZIJDAR Atelier 10% korting op de dag zelf.

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud van deze of een andere cursus. Heb je vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Beoordelingen (0)
ZIJDAR Masterclass Zijdeschilderen heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Alternatieve artikelen:

Menu