opc_loader
borduren-zijde

Vierdaagse master zijdeschilderen & Haute couture borduren ‘Broderie d’art’

Artikelnr: MCSborduren
449,00
MSC Broderie D\'Art
x
Zakelijk bestellen?
Login om de groothandel prijzen te zien en direct te bestellen!
Voor 12:00 besteld uit voorraad = vandaag verstuurd
Gratis verzending vanaf € 150,-
35 jr familiebedrijf en expertise zijde & textiel
Klanten beoordelen ons met een 9
Webwinkel Keurmerk
Algemene informatie

Praktische informatie

Datum:  Kies hierboven de gewenste datum. Je kunt voor een groep vanaf 4 personen ook kiezen voor de "Datum in overleg". We nemen dan na jouw aanmelding contact op om samen een datum te plannen.

Oktober 4 lesdagen: Vrijdag 16 oktober, zaterdag 17 oktober, vrijdag 30 oktober, zaterdag 31 oktober

Tijd: 10.00-16.00 uur

Docenten: Alisa Matsumoto (dag I zijdeschilderen) & Alina Blasquez (dag II, III, IIII borduren)

Locatie: ZIJDAR Heemskerk

Broderie d'Art

Broderie d’art is niet weg te denken uit de Parijse Haute Couture en heeft een lange traditie. Ateliers zoals Lesage en Vermont zijn gespecialiseerd in Broderie d’Art en maken borduurwerk voor merken zoals Chanel, Dior en Givenchy. Hun kledingstukken zijn rijk versierd met kralen en pailletten. Deze rijk versierde stoffen zien wij voornamelijk terug in avond- en bruidskleding. Ook in Nederland zijn deze Haute Couture borduurtechnieken in opkomst. Zo laten verschillende Nederlandse ontwerpers borduurwerk terugkomen in hun kledingstukken. Zoals de Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau, die een internationale naam heeft opgebouwd en in 2003 zijn label JANTAMINIAU oprichtte. Hij ontwerpt sindsdien voor Prinses Máxima, Lady Gaga en Beyoncé, met als hoogtepunt de koningsblauwe jurk van Máxima in 2013 waarin verschillende borduurtechnieken zijn verwerkt die onder andere in deze cursus aan bod komen.

Toepassingen

Inhoud van de master

Deze vierdaagse master richt zich op een combinatie van twee textielbewerkingen – het beschilderen van zijde en het borduren van zijde –  waarbij gebruik wordt gemaakt van de gecombineerde expertise van ZIJDAR en Alina Blasquez. De combinatie van verschillende technieken wordt dan ook vaak gezien in de Parijse Haute Couture. Bijvoorbeeld in de collectie van Ralph & Russo in het voorjaar van 2016. Hier is een prachtige combinatie gemaakt tussen het beschilderen en borduren van stoffen.

In deze cursus komt aan bod:

 • Verschillende technieken zijdeschilderen
 • Verschillende stoffen die gebruikt kunnen worden
 • Het fixeren van de verf.
 • Het opspannen van het borduurraam
 • Het overbrengen van patroon op stof
 • Kettingsteek met de lunéville naald
 • Aan- en afhechten van de kettingsteek met de lunéville naald
 • Kralen verwerken met de lunéville naald
 • Tubes verwerken met de lunéville naald
 • Pailletten verwerken met de lunéville naald
 • Point-tiré met de lunéville naald
 • Het verwerken van borduurzijde met naald
 • De Franse knoop
 • Het afwerken van het borduurwerk

Cursusinformatie

De cursus bestaat uit vier dagen inclusief lunch en materialen van 10.00 tot 16.00. Tijdens de eerste dag van de cursus  neemt Ria van Els – Dubelaar of Sarah Ruijter (ZIJDAR) je mee in de wereld van zijde Je maakt vier grote samples op verschillende zijden stoffen om zo kennis te maken met een keuze uit een aantal verschillen technieken en kleuren rondom het zijdeschilderen; nat in nat, zout techniek, anti-fusant en serti.

Diezelfde dag wordt op groot formaat op zuiver zijden organza 5.5 het ontwerp voor de cursus uitgewerkt. Dit ontwerp is speciaal ontworpen door Alina zodat deze geschikt is voor het uitvoeren van de verschillende borduurtechnieken. Elke cursist mag zelf de kleur bepalen waarin het werk wordt uitgevoerd en de eerder geleerde technieken van het zijdeschilderen worden toegepast. De drie daaropvolgende dagen zal worden besteed aan het borduurwerk. In deze intensieve dagen komen verschillende borduurtechnieken aan bod waarin de focus wordt gelegd op het combineren van materialen en het leren werken met de Lunéville naald. Deze naald/haak biedt de mogelijkheid om in een snelle manier kralen en pailletten te bevestigen aan de stof.

Materialen

De cursus biedt alle materialen die nodig zijn. Echter is het niet mogelijk om de borduurramen te lenen voor gebruik thuis om eventueel verder te kunnen werken en oefenen. Heeft u zelf een borduurraam van een lengte van circa 1 meter, dan wordt geadviseerd om deze mee te nemen. Indien u toch graag tussen de cursusdagen thuis verder wil werken, wordt geadviseerd om een eigen borduurraam aan te schaffen van een lengte van circa 1 meter. Deze zijn te koop bij Myrville voor 79,86 euro.

https://myrville.nl/shop/nl/130-borduurramen-ringen

De docenten

Alina Blasquez stort zich naast textielontwerpen en fotograferen sinds begin 2016 op Broderie d'Art. Deze manier van borduren wordt gehanteerd in grote modehuizen met materialen zoals kralen, pailletten en swarovski. Om kennis te vergaren leert ze borduurtechnieken bij de prestigieuze borduurschool École Lesage in Parijs. Ook dicht bij haar voormalige woonplaats in Rochefort, Frankrijk, heeft zij borduurtechnieken geleerd in het Atelier van Sylvie Deschamps, meester in haar vak als goudborduurster. Naast haar eigen werk draagt Alina Blasquez ook haar kennis uit in de vorm van cursussen binnen dit vakgebied. Kijk op www.alinablasquez.nl voor meer informatie.

Alisa Matsumoto volgde in 2018 de Master Borduren zelf bij Alina Blasquez. Alisa is sinds 2017 werkzaam bij ZIJDAR en geeft graag les in het zijdeschilderen en andere technieken zoals breien, borduren en haken. Met haar mode achtergrond studie AMFI en haar talent voor kleur, is zij een fantastische docent. Haar Japanse achtergrond zorgt ervoor dat ze heel precies werkt, en heel geduldig is. In 2019 begeleidde zij met succes het zijdeschilderen bij deze borduurcursus in juli. Zij zal de eerste dag op zich nemen. Ze vertelt over zijde en ze licht de verschillende technieken toe die worden toegepast. Ook heeft ze mooie voorbeelden gemaakt en begeleidt ze daarna de uitvoering door jou zelf op verschillende zijden stoffen.

Praktische informatie

Onze vierdaagse opleiding wordt gegeven in het ZIJDAR Atelier op de eerste verdieping in onze shop/showroom op De Trompet 1936 – Heemskerk. De verdieping is alleen te bereiken via een trap. Je kunt gratis parkeren voor de deur zonder blauwe kaart. Voor een routebeschrijving klik hier. Wij zijn matig bereikbaar met het Openbaar Vervoer! Kom je voor een workshop, dan kun je bij aanmelding altijd even overleggen over de haal- en brengservice o.b.v. beschikbaarheid.

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging. In de week ervoor nemen we nog even contact met je op voor de laatste ins&outs.

Onze agenda is flexibel!

Kun je deze datum niet of wil je jezelf aanmelden met een groep (mogelijk vanaf 5 personen). Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bspreken.

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud van deze of een andere cursus. Heb je vragen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bspreken.. Wij helpen je graag verder!

Beoordelingen (0)
Vierdaagse master zijdeschilderen & Haute couture borduren ‘Broderie d’art’ heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Alternatieve artikelen:

Menu