opc_loader
stoffen-verven

Los kaartje - Dag 3 ZIJDAR Zomer Week 2019 Best of All Thema JAPAN!

Artikelnr: MCSbest-of-all-3

Zomerweek 2019: Best of All, thema JAPAN!

Dit jaar bieden we de mogelijkheid om een los kaartje te kopen voor een dag.

Programma in het kort: JAPAN!

Docent Ria van Els-Dubelaar heeft een Japan-fascinatie en reist sinds 1996 regelmatig naar Japan. In 2018 begeleidde zij een groepsreis naar de (textiel-) stad Kyoto. De deelnemers waren voor de helft afkomstig uit Zwitserland en voor de helft uit Nederland, en Zijdar Zomerweek- docente Nora van Klingeren was een van hen. Er worden je in deze week bijzondere, Japanse technieken aangereikt die je uitvoert met en op zijden vezels, garens en stoffen.

Onder begeleiding van topdocenten / kunstenaars  Ria van Els-Dubelaar, Astrid & Akira Matsumoto en Nora van Klingeren, werk je in een groep van maximaal 12 personen in een inspirerende omgeving waarbij zijde centraal staat. Japan; een schatkamer aan inspiratie waar je nog jarenlang mee kunt werken. Wij kijken er naar uit om samen met je aan het werk te gaan!

Zakelijk bestellen?
Login om de groothandel prijzen te zien en direct te bestellen!
125,00
Master JAPAN!
x
Voor 12:00 besteld uit voorraad = vandaag verstuurd
Gratis verzending vanaf € 100,-
35 jr familiebedrijf en expertise zijde & textiel
Klanten beoordelen ons met een 9
Webwinkel Keurmerk
Voorraad
Voorraad:
 5 items
Levertijden
Levertijd:
Direct uit voorraad!

Kaartje voor programma DAG 3

Programma

Vrijdag 2 augustus

09.00 – 12.30 uur

Verwerking van de doupionzijde van dag 1 in een bijzondere plissé -shiboritechniek.

13.30 – 16.00 uur

Blending: We gaan op zoek naar het laten versmelten van de geschepte papieren en zijden vezelvliezen enerzijds en onze schilder- en druktechnieken anderzijds. Japanse objecten, vormen of landschappen kunnen ons daarbij de weg wijzen en je tot een heel eigen ontwerp brengen!

Docent: Ria van Els – Dubelaar

16.00 – 17.00 uur mogelijkheid zelfstandig werken

JAPAN! Programma 4 dagen - toelichting

Japans design kent een grote liefde voor eenvoud, duurzaamheid en ambachtelijk handwerk op hoog niveau. Heldere lijnen, strakke vormen, verstilde kleuren en natuurlijke materialen staan centraal in het Japanse interieur en zo ook in onze eigen ZIJDAR Zomerweek.

Thema

Een uitgebreide en inspirerende introductie door Ria van Els-Dubelaar op het thema vormt de start voor je ontwerp fase.

Lichtobject

Denk je aan een Japans interieur dan zie je misschien al in gedachte de houten schuifwanden voor je gemaakt van hout en transparant rijstpapier. Rijstpapier, het materiaal waarvan ook de lampen worden gemaakt wordt deze week overgenomen door organza van natuurzijde. Je ontwerpt hiervoor je eigen dessin en voert dit uit in druk-, verf-, schilder- of krijt technieken. Uitgangspunt is een basis lamp vorm. We focussen ons op zowel de detail als op de gehele uitstraling. Unieke lampen en lichtobjecten in Japanse sfeer  ontstaan.

Papier en zijde

Docent Akira Matsumoto is geboren in Japan en volgde de opleiding keramiek aan de kunstacademie in Seto. Daarna werkte Akira in andere Aziatische landen als consultant voor keramiek producenten. Hij kwam in 1997 naar Nederland en ontwikkelde vanuit Japanse publicaties een eigen techniek om de zeer goede kwaliteit papier die in melkpakken wordt gebruikt, te recyclen tot mooie kaarten en vellen door er papier van te scheppen. Na de introductie leert Akira je de basis van zijn papier techniek. Tijdens het scheppen kun je direct grafische en decoratieve effecten bereiken of door natuurlijke materialen als lavendel en gedroogde bloemen of gouddraad toe te voegen mooie effecten in je papier maken. Vervolgens staat de combinatie papier + zijde centraal in het maken van de samples. Zijden vezels, fragmenten, draden en zelfs stoffen; je gebruikt van alles, met heel verrassende en inspirerende resultaten.

Wandobject

Een ander typisch Japans interieur element zijn de "tatami", vloermatten gemaakt uit geperst rijststro. Vroeger werden ze uitsluitend als vloerbedekking gebruikt maar nu ook wel als (wand) tapijt. In onze zomerweek maken we de vertaling naar een wandobject. Hiervoor zal Nora van Klingeren haar achtergrond als bouwkundige combineren met haar vilttechnieken om je naar een wandobject te begeleiden. Ze beschikt over specifieke ontwerp- en vilt methodieken die een inspirerende aanvulling worden op die van jezelf. Geïnspireerd door Japan

neemt Nora je mee van inspiratie naar schets, en van schets naar de uitwerking van je eigen object.

Alternatieve artikelen:

Menu