opc_loader

Showroom SALES! 10% korting op alles in onze showroom t/m 31 augustus - m.u.v. sales artikelen!

Voorraad inforatie: i.v.m. een update zijn de voorraden die momenteel online staan niet actueel. Je mag ons altijd bellen of mailen om de voorraad na te vragen! Bijna alles staat op - geen voorraad - terwijl praktisch alles uit voorraad leverbaar is ; -)

Dé zijde-expert in NL&BE

Elke dag vertrekken tientallen pakketten! Hulp nodig? Bel +31 (0)251 750 276

Speciaal voor jou als consument

      

Betalingsmogelijkheden
Klantbeoordelingen
ZIJDAR Zomer Week 2018 	Best of All	Thema Gezichten & Portretten

ZIJDAR Zomer Week 2018 Best of All Thema Gezichten & Portretten

Artikelnr: WSbest-of-all

Zomerweek 2018: Best of All, thema Gezichten & Portretten

Een absoluut unieke kans om te mogen leren van drie kennis experts, Ria van Els - Dubelaar, Rob de Reus en Nora van Klingeren, die hun krachten bundelen om jou een schatkamer aan informatie te geven en inspiratie waar je nog jarenlang mee kunt werken.

495,00
x
Voor 14:00 besteld uit voorraad = vandaag verstuurd
Gratis verzending vanaf € 100,-
35 jr familiebedrijf en expertise zijde & textiel
Klanten beoordelen ons met een 9
Webwinkel Keurmerk
Voorraad
Voorraad:
 -1 items
Levertijden
Levertijd:
Op bestelling 1-8 werkdagen
Kenmerken
Datum:
22 t/m 25 augustus 2018
Tijd:
10.00 - 17.00
Docent:
Ria van Els - Dubelaar, Rob de Reus en Nora van Klingeren
Niveau:
Beginners & Gevorderden

Het menselijk gezicht als inspiratiebron

Sommige gezichten vergeet je snel, andere maken een enorme indruk, ze doen je denken aan iets of iemand. Ze zijn eng of zijn juist om verliefd op te worden. Je vindt ze overal om je heen en vormen een constante inspiratiebron voor je gedachten, en gevoelens of zijn voeding voor je eigen expressie. Het biedt een scala aan mogelijkheden: Het gezicht als portret, natuurgetrouw, abstract of als persoonlijke vertaling door een kunstenaar. Maskers, het gezicht voor een gezicht, etnografische en exotische maskers of ongecompliceerde vrolijke exemplaren voor de carnaval. Emoji, stripfiguren of karikaturen; het kan allemaal. In deze 3e editie van de ZIJDAR Zomerweek Best of All ontdek je je eigen hand in je eigen gezichten.  Zicht op het Gezicht: Inspirerend en uitdagend tegelijkertijd!

NB. Het oorspronkelijke porgramma met Gil de Vloo (BE) is aangepast omdat zij helaas wegens gezondsheidsredenen niet kan deelnemen als docent aan dit programma, wat zij zelf ook zeer spijtig vindt.

Programma in het kort: PORTRETTEN & GEZICHTEN:

We nemen je mee van ontwerp naar de realisatie op zijde. We bezoeken de prestigieuze schilderschool van Rob de Reus, zijn specialisatie is portretten. Hier volgt een hands-on demonstratie. Er worden je daarnaast deze week drie bijzondere technieken aangereikt die je uitvoert op bijzondere en luxe zijden stoffen van groot formaat.

Onder begeleiding van maar liefst 3 topdocenten / kunstenaars – Ria van Els-Dubelaar, Rob de Reus en Nora van Klingeren, ondersteund door Alisa Matsumoto - werk je in een groep van maximaal 12 personen in een inspirerende en natuur-rijke omgeving waarbij zijde centraal staat. Wij kijken er naar uit om samen met je aan de slag te gaan, kom je ook? Een absoluut unieke kans om te mogen leren van deze kennis experts die hun krachten bundelen om jou een schatkamer aan informatie te geven en inspiratie waar je nog jarenlang mee kunt werken.

Praktische infortmatie Best of All zomer 2018!

Data: Woensdag 22 augustus t/m zaterdag 25 augustus

Thema: Gezichten & Portretten

Docenten: Ria van Els-Dubelaar, Rob de Reus, Nora van Klingeren

Kosten: € 495,- p.p. all inclusief!

Programma

Woensdag 22 augustus           Ochtend 10.00 – 12.30 uur     

Introductie van het thema met een presentatie rondom gezichten

Docent: Ria van Els – Dubelaar

In de ochtend neem Ria jou mee aan de hand van een presentatie in de talloze variatie van portretten en gezichten. Natuurgetrouw of karikatuur, emoticons of stripfiguren. Gezichten in verschillende disciplines van de kunst. We lunchen op locatie ZIJDAR waarna we gezamenlijk naar Schilderschool Rob de Reus in Uitgeest gaan.

Woensdag 22 augustus           Middag 14.00 – 16.00 uur

Bezoek aan het Schildersatelier & Hands on Huidskleur mengen

Docent: Rob de Reus

Rob vertelt alles over de theorie van het huidskleur mengen. Geeft hiervan een demonstratie en vervolgens ga je hiermee zelf aan de slag.  Een ware uitdaging om het hele scala van de menselijke huid teint van licht naar donker te realiseren. We sluiten de dag af met een gezamenlijke borrel in het Schildersatelier van Rob de Reus.

----

Donderdag 23 augustus          Ochtend 09.00 – 12.30 uur     

Vlakken en lijnen in het gezicht

Docent: Rob de Reus

Het analyseren van een natuurgetrouw portret en vertalen naar vlakken of een lijnenspel. De oefeningen van de ochtend dienen als basis voor het verdere programma.

Donderdag 23 augustus          Middag 13.30 – 16.00 uur       

Anti-fusant techniek

Docent: Ria van Els – Dubelaar 

Aan de hand van het werk van de ochtend gaan we met het natuurgetrouwe beeld als basis op zoek naar een eigen interpretatie op zijde. Daarbij kun je kiezen voor de hoofdrol van de vlakken of de hoofdrol van het lijnenspel. En kun je vanuit een herkenbaar portret misschien ook uitkomen tot je eigen abstractie hiervan. Herkenbare portretten schilderen is dus geen must! We werken op twee totaal verschillende stoffen: een mooie volumineuze soepele Crêpe Satin en op een transparante stijve Organza zijde. Persoonlijke coaching door de dag en een groepsevaluatie tot slot.

16.00 – 17.00 uur mogelijkheid zelfstandig werken

----

Vrijdag 24 augustus                 Hele dag 09.00 – 16.00 uur     

Blauwdruk 

Docenten: Ria van Els – Dubelaar & Alisa Matsumoto

De derde dag gaan we aan de slag met blauwdruk. Voor velen waarschijnlijk een nieuwe thema. De theorie wordt uitgelegd, je maakt de receptuur en gaat aan de slag. Blauwdruk heeft een lange geschiedenis met verrassende resultaten. Je werkt op verschillende natuurlijke stoffen. Persoonlijke coaching door de dag en een groepsevaluatie tot slot.

16.00 – 17.00 uur mogelijkheid zelfstandig werken   

----

Zaterdag 25 augustus              Ochtend 09.00 – 11.00 uur     

Presentatie door kunstenares Nora van Klingeren

Introductie en toelichting op haar werk: wandkleden of wandtextiel van vervilte wol en handgeschilderde en gezeefdrukte zijde. Wat is de plaats van gezichten – of het ontbreken hiervan – in haar kunst. Werk van Nora van Klingeren zal aanwezig zijn.

Zaterdag 25 augustus              11.00 – 16.00 uur        

Hands-On Vilten

Docent: Nora van Klingeren en Ria van Els – Dubelaar 

Portret in vilt maken. We maken een portret, al dan niet abstract, in vilttechniek op zijde. Als basis gebruiken we naaldvilt aangevuld met stof fragmenten en / of losse vezels.
 

15.00 – 16.00 uur groepsevaluatie / afronding

We besluiten Best of All met een groepsevaluatie van het gemaakte werk.

----

Het cursusgeld is inclusief:

 • 4 dagen les en intensieve begeleiding door drie topdocenten en ondersteuning
 • 4 dagen alle benodigde materialen en gebruik van gereedschappen op locatie
 • 2 dagen mogelijkheid tot het gebruik te maken van het atelier om zelfstandig te werken van 16.00 – 17.00 uur: donderdag 23 augustus & vrijdag 24 augustus  
 • 2 maal een luxe lunch op locatie, 2 maal een luxe lunch bij Restaurant de Buurvrouw (650 meter –loopafstand), keuze uit soepen en diverse belegde broodjes
 • Onbeperkt koffie, thee, vruchtensappen, water, fruit en we trakteren natuurlijk geregeld op wat lekkers!
 • Stoffen/sjaals ter waarde van € 80,-
 • Werkmap met alle informatie over deze werkweek
 • Introducties, zijden samples, de opdrachten en van de technieken elke dag een materiaallijst, de werkbeschrijving en de eventuele recepturen.
 • Persoonlijke coaching - en groepsevaluatie
 • Getuigschrift ondertekent door alle docenten
 • Een schatkamer aan informatie en inspiratie om thuis verder mee te werken
 • Mogelijkheid direct materialen aan te schaffen in de ZIJDAR showroom (met 10% korting!)
 • Kortingsbon voor het boek ZIJDE-SILK van Ria van Els – Dubelaar
 • ZIJDAR Goodybag

Het belooft (opnieuw) een feestje te worden!

Kosten & Aanmelden

€ 495,- per persoon (inclusief BTW en de bovengenoemde materialen lijst). Om jezelf aan te melden voor dit unieke programma mail direct naar info@zijdar.nl of bel 0031 (0) 251 750 275. Na aanmelden ontvang je van ons een bevestiging per mail (of indien gewenst per post) met de keuze om het gehele bedrag direct over te maken, of een aanbetaling van € 250,- en 6 weken voor aanvang het resterende bedrag van € 245,-. In verband met het beperkt aantal plaatsen en de grote belangstelling is een plek pas gegarandeerd na (aan)betaling, wij bevestigen de ontvangst betaling per mail (of indien gewenst per post). 

Deelnemers over de Best of Both week 2017 in hun schriftelijke evaluatie:

“Ik heb echt genoten van deze week/workshop. De dagen zijn voorbij gevlogen. En al die verrassingen”.

“Heerlijk en zoveel geleerd!”

“Leuk, die docenten mix!”

Locaties

De eerste dag starten we in de ochtend op de locatie van ZIJDAR. In de middag brengen we gezamenlijk een bezoek in de middag aan het prestigeuze schildersatelier van Rob de Reus in Uitgeest. Er wordt verder de hele week gewerkt in het atelier in de natuurrijke omgeving van ZIJDAR Natural Silk. De Trompet 1936 – 1967 DB Heemskerk (Noord-Holland, Nederland). De ateliers bevinden zich op de 1en 2e verdieping, welke alleen bereikbaar is via een trap. Route informatie (auto en OV): www.zijdar.nl/contact. Gratis parkeren voor de deur. Indien je met het Openbaar Vervoer komt kunnen we in overleg een haal- en brengservice bieden van- en naar het station.

Docenten

Docent Ria van Els - Dubelaar

Creatief: Ontwerp & Dessin

www.riavanels-dubelaar.com  

ria@van-els.com

Ria onderscheidt zich door een enorme expertise. Ze wil haar kennis delen met een ieder die geïnteresseerd is en profileert zich nationaal en internationaal door het geven van lezingen, trainingen en workshops op haar vakgebied natuurzijde.  Momenteel is ze topconsultant en gastdocent bij ZIJDAR Naturel Silk naast haar werk als voorzitter van de Textielcommissie.nl.

Haar werkterrein is uitgebreid met een docentschap aan de Dutch Felt Academy (DFA) en het geven van masterclasses voor Crafts Council Nederland (CCNL) in o.a. het Fries Museum. In maart 2018 verzorgt zij een textielprogramma rondom de stad Kyoto in Japan.

De vierjarige textielopleiding Ns in Haarlem is haar basis. Al tijdens deze studie raakte ze gefascineerd door natuurzijde. Na als textieldocent in het voortgezet onderwijs te hebben gewerkt, is ze zich fulltime gaan bezighouden met zijde. Ria was 30 jaar directeur van Zijdar (est.1982) - het in natuurzijde gespecialiseerde bedrijf- en stelde ze zijdetentoonstellingen samen voor de eigen galerie. Ze was medeorganisator van het grote Nederlandse zijde-symposium in 1986. Tijdens haar lange lidmaatschap van de ISA (International Silk Association) legde zij contacten met textielkunstenaars over de hele wereld en een toonaangevende kunstenaars naar Nederland om masterclasses te geven.

Ria van Els-Dubelaar publiceerde in talloze vakbladen. Van haar verschenen de volgende boeken:

 • ZIJDE-SILK (2015) ISBN 798-90-78376-21-7
 • Dutch Quilts – Quilts in Beeld (2007) ISBN       978-90-78376-01-9
 • Dutch Felt – Vilt in Beeld (2005) ISBN 90-90109078-3
 • Zijde; Stof tot Verven (1992) ISBN 90-213-0964-5

Docent: Rob de Reus  

Technisch: Grafisch & Technieken

http://robdereus.nl/                            

“Mijn eigen werk omschrijf ik als realistisch met een drang naar geometrie. Ik maak veel portretten, dierenportretten en stillevens. Mijn “eigen” kleurentheorie speelt hierbij een grote rol. Naast mijn opdrachten en vrij werk ben ik docent van de lessen bij Schildersschool Rob de Reus. Ik ben van mening dat het creëren van een goede verlooptint onmisbaar is om goed te kunnen schilderen.”

Rob de Reus begeleidt momenteel tientallen cursisten in zijn Schildersschool in Uitgeest. Hij leverde publicatie bijdrages aan Palet en Days Magazine. Hij werkte in Koffietijd een week lang live aan een stilleven wat geveild werd voor het Wereld Natuur Fonds. In het TV programma Sterren op het doek (2010) koos Yvon Jaspers zijn schilderij als winnend schilderij.

Docent: Nora van Klingeren  

Technisch: Portretten & Vilten

https://noravanklingeren.nl              

Mijn werk begint altijd met iets waardoor ik geïnspireerd raak. En daarmee komt dan gelijk de titel. Vervolgens bedenk ik wat ik ongeveer wil maken en maak dar een ruwe schets van.  Je zou kunnen zeggen het verhaal dat ik wil vertellen. Vervolgens ga ik aan het werk,  het zeefdrukken van de zijde, het schilderen van de zijde, het neerleggen van zijde en wol en tot slot het aan elkaar vilten.Ik wil graag dat niet alleen het totale beeld  iets vertelt maar dat ook kleine stukjes bij nadere beschouwing interessant zijn. Kleur is kenmerkend onderdeel van mijn werk.  

Inspiratie kan van alles zijn, van landschappen tot techniek tot gebeurtenissen. Voor de gezichten en portretten vind ik inspiratie in vooral de hard werkende mens, zoals de havenarbeider, de mijnwerker, de bouwvakker.

Mijn basis opleiding is TU Bouwkunde. Voor wat betreft textiel ben ik vooral autodidact en laat ik me ook inspireren door anderen: Het werk van Pirosmani, Cobra, Picasso staan hoog op mijn lijst.

Mijn werk hangt altijd op vele plekken. In juni en verder in 2018 nog te zien galerie Overstroom (Grote Gezichten) in Amsterdam, Bonifacius kerk in Medemblik, Huis WesterAmstel (Amstelveen). Voor het Singermuseum Laren maak ik zijden sjaals, geïnspireerd op de werken in de wisselende tentoonstellingen

Publicatie:           Chiatura, crossroad for architecture and textile

Filmpje:               Uit duin en zee herrezen

http://www.haagseherinneringen.nl/pagina/581/uit_duin_en_zee_herrezen

Tips voor overnachten in de buurt, kijk zelf even wat het beste bij jou past!

 1. Hostel Kasteel Assumburg Heemskerk (op loopafstand van ZIJDAR Natural Silk) http://www.stayokay.com/nl/hostel/heemskerk
 2. Hotel NH Marquette, Heemskerkhttp://www.nh-hotels.nl/hotel/nh-heemskerk-marquette 
 3. Vakantiehuisjes De Meerparel, Jachthaven Uitgeest http://demeerparel.com/
 4. Camping Geversduin, Castricum http://www.campinggeversduin.nl

--------------------------------------------------------------------------------------------

Ter inspiratie

POWERVROUWEN in museum Jan Cunen, Oss

Wegens succes verlengd T/M ZONDAG 11 FEBRUARI 2018
Museum Jan Cunen heeft vier tentoonstellingen in huis waarin de vrouw centraal staat. Voor het eerst in de geschiedenis van het museum wordt een overkoepelend thema gegeven aan meerdere exposities die volkomen van elkaar verschillen maar één overeenkomst hebben: de kracht van de vrouw.
In 
Vrouwen van Oranje - Portretten van vijf koninginnen staan de Nederlandse vorstinnen Emma, Wilhelmina, Juliana, Beatrix en Maximá centraal. Vijf sterke persoonlijkheden die inspireren, richting geven en verbinden.
‘Powervrouwen’ is een tegenwoordig veel gebruikte omschrijving van de vrouw als zelfverzekerde, zelfstandige en succesvolle verschijning die positief en evenwichtig in het leven staat. Voor Museum Jan Cunen is een powervrouw iemand die in zichzelf blijft investeren en die vanuit haar eigen kracht haar werk- en thuisomgeving positief weet vorm te geven. Museum Jan Cunen wil uitdragen dat de hedendaagse powervrouw ook de moeder is die haar gezin managet. Een vrouw in wie andere vrouwen zich kunnen herkennen en die inspireert. Een vrouw die, ondanks de zwaarte van haar taak, de druk van werk, relaties of gezin, en de dynamiek van het leven, uitstraalt in zichzelf te geloven. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ter inspiratie

Rijksmuseum Amsterdam 8 maart – 3 juni 2018

High Society

Machtige vorsten, excentrieke aristocraten en rijke burgers laten zich al eeuwen lang, op hun allermooist en in vol ornaat schilderen door de beste kunstenaars van de wereld. Het liefst levensgroot, staand en ‘ten-voeten-uit’. Het Rijksmuseum presenteert in het voorjaar van 2018 High Society: vijfendertig levensgrote portretten door de grote meesters uit de kunstgeschiedenis: van Cranach tot Velázquez en van Rembrandt tot Monet.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tips voor activiteiten in de buurt

 1. Kasteeltuin Assumburg: http://www.kasteeltuinassumburg.nl/
 2. Strand en duinen Heemskerk (alleen lopend of met fiets bereikbaar), Wijk aan Zee, IJmuiden, Bloemendaal. Restaurants en cafés op locatie.
 3. Zaanse Schans: http://www.dezaanseschans.nl/
 4. Heemskerk ligt ca. 30 minuten met de auto van Amsterdam, 15 minuten van Haarlem en Alkmaar
 5. Activiteiten kalender Heemskerk: https://www.heemskerk.nl/vrije_tijd/evenementen_kalender/
 6. Activiteiten kalender Noord-Holland: http://www.uitinnoordholland.nl/

ZIJDAR Zomer Week 2018 Best of All Thema Gezichten & Portretten heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Alternatieve artikelen:

Datum: Dinsdag 3 juli
Tijd: 19.00 - 22.00 uur
Docent: Chantal Lambeek van Luna Creations
Niveau: Beginners & Gevorderden
Datum: Vrijdag 30 november
Tijd: 09.30 - 12.00 uur
Docent: Paula van Diepen & Alisa Matsumoto
Niveau: n.v.t.
Datum: Dinsdag 7 augustus
Tijd: 19.00 - 22.00 uur
Docent: Chantal Lambeek van Luna Creations
Niveau: Beginners & Gevorderden
Datum: Dinsdag 18 september
Tijd: 10.00 - 16.00 uur
Docent: Diny Schut & Ria van Els - Dubelaar
Niveau: Beginners
Datum: Woensdag 17 oktober
Tijd: 09.30 - 12.00 uur
Docent: Paula van Diepen & Alisa Matsumoto
Niveau: n.v.t.
Datum: Woensdag 19 september
Tijd: 09.30-12.30
Docent: Paula van Diepen & Alisa Matsumoto
Niveau: n.v.t.

Menu