opc_loader
degrade-techniek

Vierdaagse opleiding Master ZIJDE

Artikelnr: opleiding-2020
990,00
x
Zakelijk bestellen?
Login om de groothandel prijzen te zien en direct te bestellen!
Voor 12:00 besteld uit voorraad = vandaag verstuurd
Gratis verzending vanaf € 150,-
35 jr familiebedrijf en expertise zijde & textiel
Klanten beoordelen ons met een 9
Webwinkel Keurmerk
Toepassingen

Programma

De Master Zijde is een high level opleiding rondom materiaal, techniek en vormgeving. Centraal staat daarin je eigen persoonlijkheid. Hoe vertaal je jouw gevoel, inspiratie en passie naar je werk toe in jouw eigen signatuur. Naast enige basiskennis is vooral je drive hiervoor van groot belang. Dat is de reden dat we je vragen om je motivatie tot het volgen van deze master opleiding aan ons te laten weten. De docent en het Zijdar team kunnen zo al enigszins met je kennis maken en vervolgens zo goed mogelijk aan je verwachtingen voldoen.

Motivatie

Je kunt jouw motivatie sturen naar info@zijdar.nl. Na ontvangst van jouw motivatie nemen we binnen een week contact met je op. Graag jouw email adres en telefoonnummer vermelden.

Ervaring / beoordeling

Raymond, deelnemer opleiding Najaar 2019

"Service gericht, persoonlijkaandacht en kennis van het product. De klant staat centraal, zo vaak gelezen in Marketingboeken. Bij de Zijdewinkel is dit heel gewoon. Je bent geen nummer, er is tijd en aandacht voor alle vragen die je niet kan plaatsen. De liefde voor het product Zijde is overal in de Zijdewinkel zichtbaar. Interesse in hoe je dit prachtige stof kan bewerken, zoek niet verder, je bent bij de juiste adres. Wil je een kijkje nemen of een voorproefje van de Zijdewinkel en je bent niet in de gelegenheid, probeer eens op YouTube, zoekopdracht: Zijdewinkel. Sit back and relax!"

Inhoud

We volgen 6 heel verschillende zijden stoffen door de module heen. Iedere lesdag komen er verschillende technieken en materialen bij. Aan het einde van de module heb je 4 reeksen van 6 stoffen bewerkt.

Tijdens elke lesdag staat een ander beeldelement centraal. Dit zijn achtereenvolgens:

 • Lijn en lijnvoering
 • Vlak en vorm
 • Compositie en ruimte
 • Kleur en licht

Na elke lesdag volgt er een thuisopdracht. Tussen 2 lesdagen heb je steeds 1 keer recht op een persoonlijke begeleiding in de vorm van mailcontact of telefonische ondersteuning met Ria van Els - Dubelaar. Hierin kun je ( vormgevings-) technische vragen stellen of overleg plegen. De volgende lesdag wordt gestart met een bespreking van de gemaakt thuisopdracht. Na afloop van Master Zijde module 1 volgt er een groepspresentatie met expositie bij Zijdar.

Het lesgeld is inclusief:

 • Stoffenpakket ter waarde van € 150,-
 • Verven ter waarde van € 50,-
 • Stalenkaarten met grote stof samples ter waarde van € 50,-
 • Materialenpakket t.w.v. € 50,-
 • 4 dagen les en intensieve begeleiding door topdocent Ria van Els - Dubelaar en ondersteuning
 • 4 dagen alle benodigde materialen en gebruik van gereedschappen op locatie
 • 1 dag de mogelijkheid tot het gebruik te maken van het atelier om zelfstandig te werken van 10.00 - 16.00 uur. Datum in overleg
 • Tussen 2 lesdagen heb je steeds 1 keer recht op een persoonlijke begeleiding in de vorm van mailcontact of telefonische ondersteuning met Ria
 • Afsluiting met gezamenlijke presentatie en expositie op locatie ZIJDAR
 • 4 maal een luxe lunch op locatie
 • Onbeperkt koffie, thee, vruchtensappen, water, fruit en we trakteren natuurlijk geregeld op wat lekkers!
 • Werkmap met alle informatie over deze werkweek
 • Introducties, zijden samples, de opdrachten en van de technieken elke dag een materiaallijst, de werkbeschrijving en de eventuele recepturen.
 • Persoonlijke coaching - en groepsevaluatie
 • Getuigschrift ondertekent door de docent
 • Een schatkamer aan informatie en inspiratie om thuis verder mee te werken
 • Mogelijkheid direct materialen aan te schaffen in de ZIJDAR showroom (met 10% korting!)
 • Kortingsbon voor het boek ZIJDE-SILK van Ria van Els – Dubelaar

Over Ria van Els - Dubelaar

ria@van-els.com

Ria volgde de vierjarige textielopleiding Ns in Haarlem, Nederland. Al tijdens deze studie raakte ze gefascineerd door natuurzijde. Na als textieldocent in het voortgezet onderwijs te hebben gewerkt, is ze zich fulltime gaan bezighouden met zijde. Ria was 30 jaar directeur van Zijdar, het in natuurzijde gespecialiseerde bedrijf dat ze in 1982 mede oprichtte en stelde ze zijdetentoonstellingen samen voor de eigen galerie. Ze was medeorganisator van het grote Nederlandse zijde-symposium in 1986. Tijdens haar lange lidmaatschap van de  ISA (International Silk Association) legde zij contacten met textielkunstenaars over de hele wereld en een toonaangevende kunstenaars naar Nederland om masterclasses te geven.

Ria onderscheidt zich door een enorme expertise. Ze wil haar kennis delen met een ieder die geïnteresseerd is en profileert zich nationaal en internationaal door het geven van lezingen, trainingen en workshops op haar vakgebied natuurzijde.  Momenteel is ze topconsultant en gastdocent bij ZIJDAR Naturel Silk naast haar werk als voorzitter van de Textielcommissie.nl De organisatie met de missie een bijdrage te leveren aan het behoud van het textiele erfgoed door het verzamelen en verspreiden van kennis van historisch en hedendaags textiel in alle disciplines.

Ria van Els-Dubelaar publiceerde in talloze vakbladen. Van haar verschenen de volgende boeken:

 • ZIJDE-SILK (2015) ISBN 798-90-78376-21-7
 • Dutch Quilts – Quilts in Beeld (2007) ISBN 978-90-78376-01-9
 • Dutch Felt – Vilt in Beeld (2005) ISBN 90-90109078-3
 • Zijde; Stof tot Verven (1992) ISBN 90-213-0964-5

Praktische informatie

Onze vierdaagse opleiding wordt gegeven in het ZIJDAR Atelier op de eerste verdieping in onze shop/showroom op De Trompet 1936 – Heemskerk. De verdieping is alleen te bereiken via een trap. Je kunt gratis parkeren voor de deur zonder blauwe kaart. Voor een routebeschrijving klik hier. Wij zijn matig bereikbaar met het Openbaar Vervoer! Kom je voor een workshop, dan kun je bij aanmelding altijd even overleggen over de haal- en brengservice o.b.v. beschikbaarheid.

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging. In de week ervoor nemen we nog even contact met je op voor de laatste ins&outs.

Onze agenda is flexibel!

Kun je deze datum niet of wil je jezelf aanmelden met een groep (mogelijk vanaf 5 personen). Mail of bel ons dan gerust om de mogelijkheden te bespreken.

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud van deze opleiding of een andere techniekles of workshop? Neem gerust contact met ons op.

Beoordelingen (0)
Vierdaagse opleiding Master ZIJDE heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Menu