Vierdaagse Master Broderie d'Art

Start 2022-10-21 10:00:00
Einde 2022-10-21 16:00:00
Ticket Price
€ 449,00
Start Zijdar / Zijdewinkel
Locatie Het atelier van Zijdar / Zijdewinkel
Adres De Trompet 1936, 1967DB Heemskerk, Nederland
Space Title Zijdar Atelier
Space Description Mooi ruim atelier met veel licht.
 • Toepassing: Borduren Broderie d'art
€ 449,00

4 lesdagen: Vrijdag 21, zaterdag 22 oktober, donderdag 3, vrijdag 4 november

Tijd: elke lesdag 10.00-16.00 uur Je kunt 15 minuten voor aanvang binnenlopen voor koffie/thee/iets lekkers. En alvast even rondkijken in ons mooie atelier.

Docent: Alina Blasquez & Alisa Matsumoto van Zijdar /Zijdewinkel.nl

 

Master Broderie d’Art & Zijdeschilderen - Niveau 1

Broderie d’Art

Broderie d’art is niet weg te denken uit de Parijse Haute Couture en heeft een lange traditie. Ateliers zoals Lesage en Vermont zijn gespecialiseerd in Broderie d’Art en maken borduurwerk voor merken zoals Chanel, Dior en Givenchy. Hun kledingstukken zijn rijk versierd met kralen en pailletten. Deze rijkversierde stoffen zien wij voornamelijk terug in avond- en bruidskleding.

Ook in Nederland zijn deze Haute Couture borduurtechnieken in opkomst. Zo laten verschillende Nederlandse ontwerpers borduurwerk terugkomen in hun kledingstukken. Zoals de Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau, die een internationale naam heeft opgebouwd. Hij ontwerpt sindsdien voor Prinses Máxima, Lady Gaga en Beyoncé, met als hoogtepunt de koningsblauwe jurk van Máxima in 2013 waarin verschillende borduurtechnieken zijn verwerkt die onder andere in deze master aan bod komen.

 

Inhoud van de Master

Deze vierdaagse master richt zich op een combinatie van twee textielbewerkingen – het beschilderen en het borduren van zijde – waarbij gebruik wordt gemaakt van de gecombineerde expertise van ZIJDAR en borduuratelier Alina Blasquez. De combinatie van verschillende technieken wordt dan ook vaak gezien in de Parijse Haute Couture. Bijvoorbeeld in de collectie van Ralph & Russo in het voorjaar van 2016. Hier is een prachtige combinatie gemaakt tussen het beschilderen en borduren van stoffen.

 

In deze master komt aan bod:

 • Verschillende technieken zijdeschilderen
 • Zijden stoffen die gebruikt kunnen worden
 • Het fixeren van de verf
 • Het opspannen van het borduurraam
 • Het overbrengen van een borduurpatroon op stof
 • Kettingsteek met de lunéville naald
 • Aan- en afhechten van de kettingsteek met de lunéville naald
 • Kralen, tubes en pailletten verwerken met de lunéville naald
 • Point-tiré met de lunéville naald
 • Het verwerken van borduurzijde met naald
 • De Franse knoop
 • Het afwerken van het borduurwerk

 

Cursus informatie

De master bestaat uit vier lesdagen inclusief lunch en materialen van 10.00 tot 16.00. Tijdens de eerste dag van de master neemt Alisa Matsumoto (ZIJDAR) je mee in de wereld van zijde. Je maakt vier samples op verschillende zijden stoffen om zo kennis te maken met een aantal verschillen technieken en kleuren rondom het zijdeschilderen; nat in nat, zout techniek, anti-fusant en serti. Diezelfde dag wordt op groot formaat (50x70 cm) op zuiver zijde organza 5.5 het ontwerp voor de master uitgewerkt. Dit ontwerp is speciaal ontworpen door Alina zodat deze geschikt is voor het uitvoeren van de verschillende borduurtechnieken. Elke cursist mag zelf de kleur bepalen waarin het werk wordt uitgevoerd en de eerder geleerde technieken van het zijdeschilderen worden toegepast. De drie daaropvolgende dagen zal worden besteed aan het borduurwerk.

In deze intensieve dagen komen verschillende borduurtechnieken aan bod waarin de focus wordt gelegd op het combineren van materialen en het leren werken met de Lunéville naald. Deze naald/haak biedt de mogelijkheid om op een snelle manier kralen en pailletten te bevestigen op de stof. Wil je het maximale uit deze master halen, adviseren we je om tussen de lesdagen minimaal een half uur per dag thuis te oefenen. Het gaat totaal om circa 7 uur huiswerk.

 

Materialen

De master biedt alle fournituren die nodig zijn. Omdat deze master een hoop huiswerk verreist is een borduurraam nodig. Deze mag tegen een borg van €100 geleend worden gedurende de master. Laat dit dan van de voren weten! Heeft u zelf een borduurraam van een lengte van circa 1 meter, dan wordt geadviseerd om deze mee te nemen. Indien u graag een eigen borduurraam wilt wordt geadviseerd om er een aan te schaffen van een lengte van circa 1 meter en 2x 5 meter zacht keperband van 3 cm breedte. Deze zijn te koop bij Myrville. Door deelname aan de master krijg je eenmalig 10% korting bij Myrville. Na aanmelding krijg je een kortingscode toegestuurd.

https://myrville.nl/shop/nl/130-borduurramen-ringen

 

Docenten

Alina Blasquez studeerde in 2015 af als docent beeldende kunst en vormgeving aan de Breitner academie en richtte zich begin 2016 op Broderie d'Art. Deze manier van borduren wordt gehanteerd in grote modehuizen met materialen zoals kralen, pailletten en swarovski. Regelmatig reist zij naar Frankrijk om zich de fijne kneepjes van het borduren eigen te maken op de prestigieuze borduurschool École Lesage in Parijs en in het goudborduuratelier van meesterborduurster Sylvie Deschamps in Rochefort. Met veel geduld en enthousiasme brengt zij deze technieken over in haar lessen, met speciale aandacht voor de kwaliteit waar het borduurambacht voor staat. Tegelijkertijd werkt zij in haar eigen borduuratelier in Haarlem graag samen met ontwerpers om deze ambachtelijke technieken te combineren met haar passie voor verscheidene materialen en zo tot moderne en innovatieve ontwerpen te komen. Kijk op www.alinablasquez.nl voor meer informatie.

Alisa Matsumoto volgde in 2018 zelf de Master Borduren bij Alina Blasquez. Alisa is sinds 2017 werkzaam bij ZIJDAR en geeft graag les in het zijdeschilderen en andere technieken zoals breien, borduren en haken. Met haar mode achtergrond studie AMFI en haar talent voor kleur, is zij een fantastische docent. Haar Japanse achtergrond zorgt ervoor dat ze heel precies werkt, en heel geduldig is. Tijdens de eerste dag vertelt ze over zijde en licht ze de verschillende technieken toe die worden toegepast.

 

Kosten - All inclusief! En 10% korting!

Prijs is incl. samples, verven, zijdeschilder benodigdheden, overige materialen/gereedschappen, koffie/thee en lekkers en luxe lunch! Tijdens de cursus of na afloop is er gelegenheid om materialen (bij) te kopen. De betaling voor de materialen kun je direct in onze shop/showroom voldoen (pin of contant). Je krijgt als deelnemer aan het ZIJDAR Atelier 10% korting op de dag zelf.

 

Vragen?

Je kunt voor een groep vanaf 4 personen ook een privéworkshop boeken. Neem contact met ons op om samen een datum te plannen.

Wil je meer weten over de inhoud van deze of een andere cursus. Heb je vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Reviews

Reviews
U plaatst een review over:Vierdaagse Master Broderie d'Art
Op bestelling: levertijd 1 tot 8 werkdagen
 • 40 jaar familiebedrijf, sinds 1982 in het vak 
 • Groot & divers assortiment stoffen en creatieve materialen
 • Inspiratie en expertise zijde & textiel
 • Persoonlijk; direct telefonische hulp bij bestellen
 • Voor iedereen; van hobbyist tot het Rijksmuseum bestelt bij ons 
 • Aangesloten bij Trusted Shops 
 • Gratis workshop t.w.v. € 39,- bij besteding vanaf € 100,- (uitnodiging volgt automatisch)
Artikelnummer
MCbroderie-1022