opc_loader

Omdat je er zo blij van wordt ; -) Voor jou! t/m 30 november: € 2,50 korting op jouw lontwol bestelling met de (coupon)code NOVEMBERSCHAAP

Dé zijde-expert in NL&BE

Elke dag vertrekken tientallen pakketten! Hulp nodig? Bel +31 (0)251 750 276

Speciaal voor jou als consument

      

Betalingsmogelijkheden
Klantbeoordelingen

Laatste aanpassing:  15 oktober 2018

Leuk dat je bij ons terecht bent gekomen! Welkom bij Zijdewinkel.nl

Een stukje geschiedenis...

Zijdewinkel.nl is de particuliere/consumenten webwinkel van ZIJDAR Natural Silk, est. 1982 in Franeker. ZIJDAR is opgericht door de Heemskerkse zussen Agnes Dubelaar en Ria van Els - Dubelaar. Aan deze dames ontleent ZIJDAR ook haar naam. Zij, het ouderwetse mooie woord voor een zijde. D van Dubelaar, A van Agnes en R van Ria.

Ria heeft een opleiding in Nederlandse Taal & Letterkunde en ns aktes. Die ns aktes hebben niets te maken met de trein, maar met NaaldSierkunst. Agnes heeft een achtergrond en opleiding in Bedrijfskunde en docent Nederlands. Met een derde zus in Frankrijk waarbij het Peinture sur Soie (zijdeschilderen) een opkomende markt was, starten Agnes en Ria in 1982 het bedrijf ZIJDAR in Franeker. Zij kozen voor Franeker omdat Agnes hier woonde en het was economisch gezien een gunstige locatie om te huren en later een bedrijfspand te bouwen. En ook toen al was het "hoge noorden" zeer creatief.

Toen Agnes in 2007 aangaf te willen stoppen verhuisde Ria het bedrijf naar Heemskerk. Ria heeft daar altijd gewoond en na 25 jaar de Afsluitdijk 3 keer per week op- en neer vond zij het een mooi moment het bedrijf dichterbij te verhuizen. Bedrijventerrein De Trompet was net nieuw aan de A9 gelegen. Het was bovendien een energiezuinig terrein met mooie voorzieningen zoals een warmtebron onder het terrein waarmee de panden door middel van bronwater konden worden verwarmd. Agnes is tot 2009 betrokken geweest bij ZIJDAR.

Rond 2012/2013 is Ria gaan nadenken over het stokje overdragen. Mede door haar gezondheid werd deze beslissing actueel. Na een aantal gesprekken die niet succesvol waren heeft Sarah Ruijter geopperd om het stokje over te nemen. Sarah is afgestudeerd in Leeuwarden (International Hospitality Management / Hogere Hotelvakschool) en sinds 2007 met de jongste zoon van Ria (Ria heeft drie zonen). Niet eerder was het een actueel onderwerp of gedachte om het bedrijf over te nemen. Echter in 2012 had Sarah wel al geholpen de mega manifestatie van het 30 jarig bestaan te organiseren, het SILK Event in Assumburg. Zij had dus wel al uitgebreid kennis gemaakt met het bedrijf en al haar veelzijdigheid.

De potentie in combinatie met het prachtige product zijde maakte dat Sarah het een unieke kans vond het bedrijf voort te zetten. De verkoopgesprekken met meerdere andere partijen voorafgaande hadden er voor gezorgd dat de verkoopprijs al vast stond, en ook de wensen omtrent de koop / verkoop en de functie eisen van de overname kandidaat. Sarah is op 1 juli 2013 100% aandeelhouder geworden van ZIJDAR Natural Silk & Zijdewinkel.nl De enige echte ontbrekende factor was... juist kennis over zijde.

In de periode 2013 tot nu is er intentief gewerkt aan de kennisopbouw van Sarah. Door het volgen van verschillende opleidingen waaronder de DETEX (De Textielwarenkennis opleiding), het actief volgen van symposia zoals die van de Stichting Textielcommissie Nederland, het lezen van alle vakbladen en het volgen van autoriteiten in de branche is de afgelopen jaren veel kennis vergaard. En daarnaast gewoon uren maken, alles aanpakken van A-Z in het bedrijf. Daarnaast is de belangrijkste bron van kennis voor Sarah Ria geweest. Na een korte periode van afbouw (Ria) en opbouw waaronder een verhuizing van locatie op De Trompet (Sarah) zijn zij gaan samenwerken op een bijzondere en fijne manier. Het bundelen van krachten (35 jaar ervaring in de branche) met de kennis en implementatie van de wensen van nu (zoals social media) maakt dat ZIJDAR en Zijdewinkel.nl bloeiende bedrijven zijn. Het bedrijf groeit met met ca. 15% omzet per jaar. Onze webwinkels zijdewinkel.nl en zijdargroothandel.nl behoren tot de top in de textielbranche en zijn toonaangevend voor groeiende webshops in Nederland.

In 2015 verhuisde het bedrijf naar De Trompet 1936. Een ruim en licht bedrijfspand met 3 verdiepingen van elk ca. 75 M2 met uitzicht op Park Assumburg. De feestelijke opening werd verricht door de Wethouder Economische Zaken van Heemskerk Marieke van Dijk.

In 2017 vierden wij ons 35 jarig bestaan met Sarah aan het roer en Ria en Agnes vierden deze mijlpijl uiteraard mee.

Wil je rondkijken in ons mooie prestigieuze pand. Klik hier.

De visie van ZIJDAR

ZIJDAR Natural Silk bestaat sinds 1982 en biedt een uniek concept op het gebied van zijde en textieldesign. Geen dag én geen klant is hetzelfde bij ZIJDAR Natural Silk. Met ons portfolio van honderden zijden stoffen, katoenen, linnen, wollen, zijde-mixen en andere naturals zoals hennep en ramie is er altijd een passende stof voor jouw project of toepassing. Aanvullend hebben wij een enorm assortiment aan shawls en accessoires, en ook viltmateriaal & zijde-schilder benodigdheden. Met een archief aan technieken en voorbeelden inspireren we waar nodig. Wij denken graag met je mee. Samen met ons scala aan verfstoffen maak je jouw unieke textieldesign. Advies of expertise nodig? Wij hebben het in huis en begeleiden je graag.

Achter de schermen : -)

Werken wij met een flexibel team en samen geloven wij in een flexibele bedrijfsvoering. Een stabiele basis en daar waar nodig huren we expertise of helpende handjes in. Voor cursussen, masterclasses, beurzen&evenementen, administratie of online hulp voor de webwinkels. Wie je in ieder geval vaak tegenkomt bij ZIJDAR & Zijdewinkel.nl:

Sarah Ruijter (1987) - Eigenaresse ZIJDAR Natural Silk & Zijdewinkel.nl

Afgestudeerd in Hospitality Management in Leeuwarden (HBO). Veel (management) ervaring opgedaan in verschillende projecten en organisaties (commercieel en non-profit). In 2012 het ZIJDAR Silk Event mee-georganiseerd in Kasteel Assumburg Heemskerk wegens het 30-jarig bestaan. De liefde voor ZIJDAR & Zijde begint te groeien....Sinds juli 2013 de trotse eigenaresse van dit prachtige bloeiende bedrijf.

"Met passie, ondernemerschap en een duidelijke visie wil ik een totaal concept op het gebied van Zijde neer zetten. Met een gedreven team, expertise en ruimte voor ideeën en nieuwe ontwikkelingen. Welkom in de wereld van Zijde, welkom bij ZIJDAR Natural Silk & Zijdewinkel.nl".

In 2015 adviseerde zij Studio Drift Amsterdam over de stofkeuze voor het prestigieuze project "The Shylights" welke zijn aangekocht door het Rijksmuseum en permanent hangen in de Philipsvleugel. In de Philipsvleugel organiseert het museum meerdere tentoonstellingen per jaar uit eigen collectie én met (inter)nationale bruiklenen. Daarnaast heeft de Philipsvleugel een vaste zaal voor het tonen van fotografie en huist het één van de oudste lakkamers ter wereld.

In 2017 adviseerde zij de Nederlandse Douane over de import van zijden stoffen middels een consult. De Nederlansde douane leverde ook een bijdrage voor het tijschrift Over Zijde. In 2017 heeft Sarah het tijdschrift Over Zijde gelanceerd. Verschillende edities rondom diverse thema's zullen volgen.

Sarah is lid van de Stichting Textielcommissie Nederland als donateur en sinds 2017 zit zij in de Adviesraad. In 2017 was zij verantwoordelijk voor de kascommissie. In 2018 was zij dagvoorzitter op het symposium ZIJDE. Met 140 deelnemers en nationale en internationale sprekers rondom dit thema op het gebied van wetenschap, restauratie, conservatie, mode, geschiedenis, heden en toekomst. Daarnaast is ze projectleider van het sympsoium (her)waardering, voorjaar 2019.

In 2016, 2017, 2018 organiseerde zij drie succesvolle meerdaagse masterclasses onder de noemer ZIJDAR Zomerweek. Dit steeds rondom een thema; LETTERS, FLORAAL, PORTRETTEN. Waarbij nationale en international topdocenten een bijdrage leverden binnen een bepaalde expertise. Grote werkstukken werden uitgewerkt op zijde.

In de periode 2013 - heden is zij veel gevraagd voor lezingen over zijde en natuurlijke stoffen, bijvoorbeeld op het ROC Rijnijssel, FluXus Zaanstad, modevakschool maar ook voor kerkgenootschappen en de International Fan Circle.

Alisa Matsumoto - Medewerker All Round

"Al van jongs af aan houd ik van textiel, kleding en dingen maken. Het mooie van stoffen is, dat het zo bewegelijk is en het iets is, waar iedereen elke dag mee bezig is. Daarom besloot ik een studie te gaan doen in fashion design. Op het AMFI heb ik veel geleerd, maar bleek het niet de geschikte plek voor mij. Gelukkig kon ik gaan werken bij Zijdar, sinds november 2017, en ben ik elke dag bezig met het mooiste materiaal dat er is, zijde!"

Ria van Els - Dubelaar (1954) - Mede-oprichtster ZIJDAR, docent, blogster, voorzitter Stichting Textielcommissie Nederland

Textiel ontwerpster Ria van Els-Dubelaar heeft zich na haar opleiding als docent Nederlandse taal- en letterkunde en als docent Textiel blijvend verder ontwikkeld. De keuze voor het materiaal natuurzijde staat daarbij steeds centraal. Haar jarenlange verbondenheid aan de International Silk Association (ISA), een wereld overkoepelende organisatie van zijde producerende en zijdeconsumerende landen, heeft haar tot uniek expert gemaakt op het gebied van sericultuur, zijde productie en verwerking, en de vele boeiende cultuurhistorische aspecten van zijde. Zij leidde jarenlang de Zijdar Galerie.

Ria beheerst een enorm scala aan technieken en heeft een veelzijdige knowhow van surface design. Zij geeft trainingen en workshops in het Zijdar Atelier en is een veelgevraagd docent voor masterclasses in binnen- en buitenland.

Naast talrijke publicaties in vakbladen verschenen van haar hand de volgende boeken:

  • Ria van Els-Dubelaar, Zijde; Stof tot verven, 1992, ISBN 90-21309645
  • Ria van Els-Dubelaar, Dutch Felt - Vilt in Beeld, 2005, Uitgave Zijdar Book ISBN 90-9019078-3
  • Ria van Els-Dubelaar, Dutch Quilts - Quilts in Beeld, Uitgave Zijdar Book ISBN 978-9078376019 | NUR 646
  • Ria van Els-Dubelaar, ZIJDE SILK, 2015, Uitgave Zijdar Book ISBN 798-907837621-7

Haar laatste boek over natuurzijde, Zijde-Silk, is afgelopen mei verschenen en met veel enthousiasme ontvangen.  De drie boeken Vilt in Beeld, Quilts in Beeld en Zijde-Silk kun je hier bestellen.

Het boek Zijde Stof tot verven is niet meer verkrijgbaar. Soms heb je mazzel en vind je een exemplaar op marktplaats of bol.com.

Nieuwe kennis rondom zijde en diverse thema's wordt gebundeld in het tijdschrift Over Zijde, een uitgave van ZIJDAR Natural Silk.

Ria is sinds 2014 voorzitten van de Stichting Textielcommisie Nederland. De Textielcommissie.nl levert een bijdrage aan het behoud van het textiele erfgoed door middel van het verzamelen en verspreiden van kennis van historisch en hedendaags textiel. Daarmee zet zij de missie voort van de in 1962 opgerichte Textielcommissie Musea, waaruit zij is voortgekomen.

Nely Tegelaers - docent

"Ooit was ik kinderverpleegkundige, en heb ik daarnaast, oorspronkelijk vanuit een stage, als bezigheidstherapeute gewerkt .Die periode ligt al weer een tijdje achter me. De bezigheidstherapie was wel de aanleiding om mij in een breed scala van technieken te verdiepen, waarbij de aandacht steeds meer kwam te liggen bij textiel, vooral door het plezier dat  iets creëren kan geven.

De laatste jaren is daarbij mijn focus op  het vilten  gericht  door de vele creatieve mogelijkheden die deze techniek biedt. Daarvoor heb ik veel workshops gevolgd. Aanvankelijk met wol, later met de combinatie van verschillende andere materialen. Zo ben ik bij Zijdar gekomen, waar heel veel kennis van het werken met zijde is. De vonk voor zijde is bij mij overgeslagen: het werken met een scala van kleuren geeft een extra dimensie aan het geheel. Nog meer elementen en mogelijkheden om tot iets te komen waar je blij van kunt worden: ik hoop daaraan te kunnen bijdragen."

Diny Schut - Docent

"Mijn passie is 'Kracht en Pracht uit de Natuur!'  van jongs af aan ben ik al graag in de natuur; kende veel planten, bloemen, kruiden, vogels, vlinders, noem maar op. Maar ook wat de natuur ons biedt met de geneeskracht van planten vind ik interessant. Niet zo gek dat ik voor een botanische opleiding koos en al jaren in de tuinbouwsector werk. In mijn vrije tijd leerde ik allerlei ambachten (beeldhouwen, etsen etc.) en handwerktechnieken. Het werken met verschillende natuurlijke materialen heeft mijn voorkeur.

Door het wolvilten kwam ik in aanraking met zijde. In minder dan een jaar van een eerste kennismaking tot een echte fan van zijde. Puur natuur, het prachtige verhaal van de zijdevlinder waarmee het mooie, luxe zijdedraad ontstaat. En dan ontdek je de mogelijkheden zowel met de stof als met het garen. Van verven, verftechnieken, vilten, cyanotypie en nog heel veel meer. Ook al heb ik zelf nog genoeg te leren, mijn enthousiasme en ervaring deel ik graag met anderen. Ik geef workshops en open ateliers bij Zijdar. Ik hoop jullie daar te zien!"

Simone Visser - Eigenaresse Sipack

Over onze samenwerking sinds oktober 2015: Zijdewinkel.nl is aan het groeien. Dat betekent slimme en efficiënte samenwerkingen opzoeken! Laat het toeval nu zijn, dat mijn nieuwe overbuurvrouw Simone Visser is van Sipack - Hèt webshop verzendhuis.
De web-orders worden verzameld bij Zijdewinkel.nl en dan dagelijks opgehaald door Sipack. Simone haar logistieke team pakt vervolgens alle pakketten stevig in en zorgt dat deze dezelfde dag nog vertrekken. Zij stuurt ook een e-mail naar jou als klant wanneer je het pakket kunt verwachten (via DPD of PostNL). Met de link in de e-mail kun je de bezorgtijd eventueel aanpassen naar wens.

Sipack heeft op dit moment een bedrijfsruimte van ca. 3000 M2 op Bedrijventerrein De Trompet Heemskerk. Zij heeft een logstiek team van 7 gemotiveerde dames en een uitstekende klantenservice die ook voor ZIJDAR en Zijdewinkel.nl wordt ingezet.

"Voor Sipack, lang lang gelden: In 1999 begon ik met werken bij Getronics en oh wat was dat fantastisch! Omdat ik daarvoor al fulltime werkte in de lokale supermarkt en ’s avonds naar school ging, was ik gewend aan een vast inkomen. Ik wilde graag doorstuderen, maar ik wilde eigenlijk ook wel graag wat verdienen. Getronics plaatste een vacature voor herintredende vrouwen (!). Dit betrof een opleiding in de ICT met baangarantie. Ik was 17 jaar en op een of andere manier dacht ik: ‘ach, zo’n informatieavond lijkt me best wel leuk!’ Ik werd warm onthaald en ik heb daar hele mooie jaren gehad. Natuurlijk met een praktijk diploma informatica op zak.

Sindsdien (nog steeds geen Sipack ;-)) heb ik mooie functies gehad en heb ik ontzettend veel geleerd. De functies waren allemaal binnen Customer Support op diverse afdelingen en binnen diverse bedrijven. Natuurlijk begonnen als ‘belmiep’ bij de inbound klantenservice, maar ook als Specialist, als Analist, als Coördinator en als Planner bij een kinderopvangorganisatie.

Die laatste is ook de reden waardoor ik het roer omgegooid heb (jaaaaa Sipack komt eraan). De branche was nu eenmaal niet de branche die er om bekend stond dat het daar heel goed in ging. Integendeel, daar werd flink bezuinigd. Er moest dus iets gebeuren. Op zoek naar een andere werkgever was voor mij geen optie. Er waren zo ontzettend veel mensen werkeloos, zo ongelooflijk veel… Nee! Ik moet het anders doen.

Mijn ouders hebben al sinds ik mij kan heugen een eigen bedrijf (Visser Graphics, een echte aanrader!). Ik ben een echt ‘ondernemerskind’. En toeval treft dat mijn vader een klant had die haar verpakkingen bij hem liet verzorgen en zij kwam eigenlijk niet toe aan het verzenden van al haar pakjes die in haar webshop werden besteld. ‘Simone, is dat niet iets voor jou?’ En zo ontstond Sipack."

Liefs,
Si

Menu