Klassieke Ambachtelijke Olijfzeep 200 gram

Artikelnummer
ZMF06
€ 6,25
Direct uit voorraad leverbaar
  • 40 jaar familiebedrijf, sinds 1982 in het vak 
  • Groot & divers assortiment stoffen en creatieve materialen
  • Inspiratie en expertise zijde & textiel
  • Persoonlijk; direct telefonische hulp bij bestellen
  • Voor iedereen; van hobbyist tot het Rijksmuseum bestelt bij ons 
  • Aangesloten bij Trusted Shops 

 

 

Olijfzeep voor vilten

Olijfzeep is het middel om goed te vilten! Dit blok van 200 gram is gemakkelijk te verkeinen met een mes (even onder de hete kraan, smelt ie zo door de zeep) En oh lala, wat ruikt dit blok olijfzeep toch heerlijk!

De blokken marseille zeep zijn per stuk verpakt in duurzaam karton. Als de zeep aan de buitenlucht wordt blootgesteld, droogt de zeep wat uit en krijgt daardoor een authentiek uiterlijk. De kwaliteit wordt daardoor beter omdat het water in de zeep vermindert waardoor het percentage olie verhoogt. Vanwege het ontbreken van kleurstoffen kan de zeep wat veranderen van kleur worden. De kleur varieert van gebroken wit tot beige.

Dit product is 100% natuurlijk en bevat geen conserveringsmiddel of kleurstoffen.

  • Geschikt voor: Nat vilten

De wetenschap van zeep: zo wordt het coronavirus uitgeschakeld.

In de Volkskrant en in de Engelse krant de Guardian legt wetenschapper Pall Thordarson uit waarom 'gewone zeep' effectief is tegen het Covid-19 virus.
Zeep bevat vetachtige deeltjes die de vetten in het virus kunnen vervangen. Daarna stort het geheel 'als een kaartenhuis in elkaar'. Wie de handenwasinstructies – lang genoeg wassen en de hele hand grondig inzepen – goed volgt, heeft zo de grootste kans dat alle daarop aanwezige virusdeeltjes de geest geven.

Volgens Thordarson zijn alcoholhoudende gel en zeep beide goed, maar bij alcohol hebben mensen de neiging hun handen onvolledig te bestrijken. Bij zeep gaat dat van nature gemakkelijker. 'Je hebt maar een klein beetje water met zeep nodig om toch het oppervlak van je hele hand te bestrijken.'

In de Franse pers geeft Dr. Gayet, specialist in infectieziekten in het Universitair Ziekenhuis van Straatsburg, het volgende advies: "Pure Marseillezeep, zonder toevoegingen, is het beste. Het is een wasmiddel dat omhulde virussen zoals het coronavirus inactiveert. Het moet altijd met schoon water worden afgespoeld.''
Het artikel (in het Frans) kunt je vandaag in onze blog lezen.

 

Savon de Marseille

Savon de Marseille oftewel Marseille zeep is geen merk, het geeft aan dat de zeep minimaal 72% olie bevat ((olijfolie of palmolie). Dat is een voorwaarde om de naam te gebruiken. Deze groene/beige zeep is vervaardigd uit olijfolie, kopra en palmolie.

In Marseille en omgeving waren vroeger honderden savonnerieëen gevestigd met allerlei soorten zeep te koop. Zoals onze schepen in de gouden eeuw naar het Verre Oosten vertrokken, zo koersden de schepen vanuit Marseille naar Syrië. Daar maakten ze kennis met Alep zeep. De handelaren namen het recept mee terug naar Marseille. De belangrijkste ingrediënten voor zeep (olijfolie en zout) waren in de regio aanwezig. Zo ontstond een uitgebreide zeepproductie in Zuid Frankrijk. Nog steeds is er de Provence een grote know how over het maken van zeep.

Deze zeep is op ambachtelijke wijze vervaardigd in een Savonnerie in de Provence welke is aangesloten bij de regionale organsiatie die zich inzet voor de kwaliteit van verzorgingsproducten, zoals zeep.

 

 

 

Reviews

Reviews
U plaatst een review over:Klassieke Ambachtelijke Olijfzeep 200 gram