Bij besteding vanaf €100,- een workshop van ons cadeau!

VIP-workshops

Kom genieten van een gratis workshop

We vinden het leuk om jou te leren kennen. En we vinden het leuk als jij ons beter leert kennen. Daarom nodigen we je graag uit om bij besteding vanaf €100,- (online of bij ons in de winkel/groothandel) een workshop t.w.v. € 39,- te komen volgen op onze kosten. Jij betaalt dus niks, geen les, geen materiaal, geen koffie of thee ; -) De workshops zijn steeds verschillend in aanbod. Gemiddeld worden er 4-6 per jaar gepland. Je vindt hier direct alle geplande VIP workshops en data.

 

Boeken

Je kunt de VIP workshop boeken door te bellen of te mailen naar ons. Vermeld hierbij het ordernummer # wat op jouw pakbon of factuur staat waarbij je de VIP workshop hebt gekregen. Geen VIP code en wil je gewoon mee doen en betalen voor de workshop? Dat mag natuurlijk ook. Dan kun je de workshop hieronder boeken en afrekenen.

 

VIP Klanten Workshop: Hoe werkt dit:

 1. Wanneer je voor €100,- of meer bij ons besteld ontvang je van ons een unieke uitnodiging per mail. Het gaat om het bedrag van de producten, dus exclusief verzendkosten (tot €150 betaal je een bijdrage aan verzendkosten).
  • Voor België, Frankrijk enz. gelden andere verzendtarieven. De VIP Workshop krijg je evengoed natuurlijk cadeu bij besteding vanaf € 100,-.
 2. Met deze uitnodiging kun je een “VIP klanten workshop” bij ons boeken. De uitnodiging is naamsgebonden en kan niet overgedragen worden aan iemand anders.
 3. De uitnodiging is 6 maanden geldig.
 4. De workshop a € 39,- kan niet worden ingewisseld de eerste keer als bedrag tegoed op materialen of andere workshops / technieklessen.
 5. Heb je meerdere VIP workshops gespaard, dit is wat je kunt doen:
 • Neem een introducé mee, hij / zij maakt dan gebruik van jouw VIP workshop en betaalt niks
 • Met 2 VIP workshop uitnodigingen, kun je ons mailen voor exclusieve korting op reguliere workshops
 • Met 3 VIP uitnodigingen kun je ons mailen voor een één op één les van twee uur waarbij we je helpen beter te worden, vraagstukken op te lossen, begeleiden met iets nieuws, rondom jouw wensen.

 

De “spelregels”

De workshops worden 4-6 keer per jaar georganiseerd. De duur van de workshops is verschillend, afhankelijk van de techniek. Groepsgrootte maximaal 15-20 deelnemers. Over het algemeen vallen er 2 - 3 workshops in de geldigheidsperiode van jouw uitnodiging van 6 maanden.

 • Met jouw unieke uitnodiging registreer je jezelf bij de docent in het atelier.
 • Je betaalt niets voor de materialen, gereedschappen of de les.
 • Ook staat er een lekkere kop koffie / cappuccino of thee met iets lekkers staat voor je klaar. Soms is er een lunch inbegrepen, afhankelijk van de gekozen techniek en duur van het programma.

Kun je de geplande data niet? Of zit alles vol? Dan verloopt je uitnodiging na 6 maanden, helaas. Het is dus aan te raden direct te boeken wanneer je kunt zodat jouw VIP plaats gereserveerd is. Het aanbod varieert en is zeer divers waarbij ZIJDE centraal staat. Het kan ook een combinatie zijn van een presentatie en hand’s on.

 

Praktische informatie

Onze workshops worden gegeven in het ZIJDAR Atelier op de eerste verdieping in onze shop/showroom op De Trompet 1936 – Heemskerk. De verdieping is alleen te bereiken via een trap. Je kunt gratis parkeren voor de deur zonder blauwe kaart. Voor een routebeschrijving klik hier. Wij zijn matig bereikbaar met het Openbaar Vervoer! Kom je voor een workshop, dan kun je bij aanmelding altijd even overleggen over de haal- en brengservice o.b.v. beschikbaarheid.

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging. In de week ervoor nemen we nog even contact met je op voor de laatste ins&outs.

 

Kosten - All inclusief! En 10% korting!

Prijs is incl. samples, verven, zijdeschilder benodigdheden, overige materialen/gereedschappen, koffie/thee en lekkers en bij dag programma's een luxe lunch! Tijdens de cursus of na afloop is er gelegenheid om materialen (bij) te kopen. De betaling voor de materialen kun je direct in onze shop/showroom voldoen (pin of contant). Je krijgt als deelnemer aan het ZIJDAR Atelier 10% korting op de dag zelf.

 

Vragen?

Wil je meer weten over de inhoud van deze of een andere cursus. Heb je vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!

 

Informatie over de VIP WORKSHOPS

We zien uit naar je komst! Heb je nog vragen, neem gerust contact met ons op.

 

Vilten & Devoreren

Stoffenkennis, techniek, dessin, vilten

Deze dag staat in het teken van devoreren, dit is een ets techniek. Een bijzonder leuke techniek waarmee je zelf de meest waanzinnige en unieke designs kunt maken op stof. En vervolgens in je vilt kan verwerken. Je maakt zelf je pasta klaar met de speciale textieletser van Dupont. De pasta heb je nodig om jouw stoffen te gaan etsen. Iedereen ontvangt 2 grote samples, speciaal geschikt voor de devoreertechniek:

 • zijde viscose fluweel zwart of zijde viscose fluweel wit
 • zijde viscose satijn wit

Je kunt een eigen dessin maken, of gebruik maken van de sjablonen uit ons atelier. De gedevoreerde stof is prachtig om verder te vervilten. Iedere deelnemer ontvangt een stuk natuurwit naaldvilt en een gedevoreerde stof. Na een korte uitleg van de techniek vervilt je de gedevoreerde stof sample met het naaldvilt. ps. De witte gedevoreerde stoffen (fluweel en viscose) zijn een feestje om nog te verven met de two color it's magic techniek.

 

Sjaal verven in je favoriete kleuren

Zijdeverf, Dupont productkennis, primaire kleuren, magnetrontechniek


 

Tijdens deze workshop starten we met een uitleg over de Zijdeverf van Dupont welke we voor deze techniek gebruiken. We vertellen waarvoor je de verf kunt gebruiken en hoe je de verf kunt fixeren. We behandelen de primaire kleuren in koud en warm en adviseren over kleuren. Daarna gaan we aan de slag met de techniek. Je ontvangt van Zijdar een zuiver zijden sjaal. De techniek is een vrije techniek, afbinden en vouwen. Geen traditioneel zijdeschilderen. Zie ook bovenstaande foto's. Je hebt hiervoor geen ervaring nodig met zijdeschilderen of schilderen op zijde. Ieder eindresultaat is persoonlijk en uniek. Na het fixeren in de magnetron neem je jouw zijden sjaal direct mee naar huis. Het leuke is dat je deze techniek ook kunt toepassen op het verven van zijden vezels, zijden stoffen, wollen vezels en wollen stoffen.

 

Marmeren op stof

Ontwerpen, stoffenkennis, techniek

Eeuwenlang is de techniek van het marmeren in Europa een geheim geweest van boekbinders. In Japan, waar de techniek al sinds de 12de eeuw bekend is, wordt ze Suminagashi genoemd. De techniek zoals wij deze hier presenteren is een simpelere, moderne methode. Het enige dat ze vraagt is wat geduld, aandacht en een beetje oefening. Voor de beginner een echt experiment, voor de gevorderden een ontdekking van de mogelijkheden en facetten.

We maken in deze groepsworkshop kennis met de theorie, en je maakt je eigen samples op zijden stoffen, bijvoorbeeld Crepe Satin en Pongee. Je kunt ook kiezen voor de stoere zijden stoffen, zoals Wilde Zijde Medium. Ook is er mogelijkheid tot marmeren op katoenen stoffen, bijvoorbeeld een fijne zachte batist. We werken op kleine stukken stof (samples) en op papier. We variëren en experimenteren. Wij werken met de professionele Pebeo Marbling verf.

 

Leren Vilten

Ambacht, inspiratie, natuurlijke materialen, interieur

Met behulp van je eigen handen, gereedschappen als een punch of borstel, zeep en beweging kom je tot de mooiste viltresultaten. Het vilten van wol is één van de oudste textieltechnieken. De techniek is nog steeds populair, ook bij professionele ontwerpers zoals Claudy Jongstra. Deze workshop start met een korte presentatie van inspirerende vilttoepassingen in design, mode en kunst.

 • Je krijgt verschillende samples zijden stoffen waar je goed op kunt vilten en direct mee aan de slag gaat: chiffon, organza, pongee 5 zijde. Ieder stof geeft een ander eindresultaat.
 • Het vilten gebeurt met losse wolvezels (19.5 micron, merinowol en 27 micron, biologisch geverfde wol), zijden vezels (100% zijde), een combinatie van zijde en wol vezels en naaldvilt (ook wel bekend als voorvilt)

 

Kennismaking zijdeschilderen

Techniek, zijdeverf, textielverf, serti en andere materialen

VIP-zijdeschilderen-en-materialen

Wel vaak zijdeschilderen voorbij zien komen, maar nog nooit uitgeprobeerd? In deze workshop maak je kennis met een aantal klassieke zijdeschildertechnieken, en wordt duidelijk uitgelegd wat deze technieken zijn. Je krijgt kleine samples waarop je de technieken ook zelf uitprobeert.

 

Handlettering op zijde

Techniek, ontwerpen, textielverf en serti

handletteren-op-zijde

Ratna Meijer neemt je mee in de wereld van handlettering, op zijde!

Over deze workshop, schrijven op zijde.

Ratna is een expert op het gebied van handlettering. En wat is er leuker dan handlettering op zijde? Je krijgt een mooie raamdecoratie, die is een pongee 8 zijde opgespannen op een frame. Deze ga je eerst beschilderen met schuimwasten en textielverf. Je kunt een kleur verloop maken, allerlei kleurtjes bij elkaar zetten, of strepen maken. Aan jou de keuze. Na het drogen krijg je van ons speciale tubes waarmee je kunt schrijven op zijde. Welbekend als serti of gutta. Na het oefenen op papier schrijf je zelf jouw wens, boodschap, lyric, familienaam of wat je maar wilt op zijde.

We fixeren de verf en serti door middel van strijken, dit kun je ook thuis doen als de decoratie helemaal droog is. De techniek die we uitvoeren kun je ook combineren later met wol en vilt als je dit zou willen. We laten vast een voorbeeldje aan je zien tijdens deze workshop.

 

Feng Shui en intuïtief zijdeschilderen

Kennis, intuïtief, schilderen en zijde

feng-shui-en-intuïtief-zijdeschilderen

Hoe krijg je rust in je hoofd en leef je meer vanuit je hart? Doe mee met onze creatieve workshop onder leiding van Paula van Diepen van Feng Shui Feelings. Deze organiseren wij – hoe toepasselijk – op de Nationale dag van Astrologie en Geluk op 20 maart bij Zijdar Natural Silk in Heemskerk.

Paula vertelt je op praktische wijze alles over energie, mediteren, manifesteren en verbinding maken met jezelf. Begrippen die misschien zweverig klinken maar je juist weer met beide benen op de grond zetten. De lezing wordt gevolgd door een workshop intuïtief schilderen op zijde.

Je krijgt een mooi stuk zijde van 45 x 45 cm. Deze ga je beschilderen met zijdeverf. Laat je leiden door je intuïtie. Intuïtief schilderen kan ook wel als een proces gezien worden waarin je loskomt van je denken. Paula helpt je daarbij! Tijdens het schilderen geldt: ‘alles mag niets moet’. Zo hoef je onder andere geen talentvolle schilder te zijn. De combinatie van kleuren en kwasten maakt het een vrij spel op de stof.

De verf op de zijden stof fixeer je daarna door middel van strijken. Je kunt de stof daarna bijvoorbeeld inlijsten en als paneel aan je wand hangen, je kunt er een dierbaar sierraad of herinnering in dragen, als sjaaltje in je haren knopen of iets anders mee doen wat jij leuk vindt. Je eigen talisman ; -)

 

Voordelen van ons ZIJDAR atelier

Ons atelier is heerlijk ruim, licht en luxe. Wij zijn voorzien van allerlei faciliteiten:

 • Gratis parkeren voor de deur, zonder blauwe schijf
 • Wij hebben 7 grote, in hoogte verstelbare tafels. Afmeting 160 x 80 cm. Je kunt iedere tafel individueel instellen als zit of sta plek, precies op de door jou gekozen hoogte. En lekker groot werken.
 • Ons atelier kijkt uit op een natuurrijke omgeving, op het water en op Park Assumburg.  Ondanks dat wij op een industrieterrein zitten, heb je een groen uitzicht!
 • De biologische Puro koffie, cappuccino, thee & water faciliteiten staan voor je klaar
 • Bij dag programma's een luxe lunch
 • Voor iedereen is er een kluisje met slot
 • Er is volop inspiratie met talloze voorbeelden
 • Wij werken met de formule waarbij alle materialen inclusief zijn. Je hebt dus alle keuze, en nooit extra kosten of verrassingen achteraf
 • En natuurlijk altijd de mogelijkheid tot bijshoppen met 10% korting
 • Want onze luxe showroom is op de begane grond. Je kunt hier tijdens of na afloop direct materialen meenemen voor thuis
 • We hebben een ZIJDE-museum op de 2e verdieping met de zijderoute, rijk archief van Zijde & ZIJDAR en heel veel moois om te zien. Zoals kunstwerken van diverse (inter)nationale textielontwerpers.
 • Gratis WiFi