Leren vilten / 10 - 16 uur

Start 2022-12-02 09:00:00
Einde 2022-12-02 15:00:00
Ticket Price
€ 69,00
Start Zijdar / Zijdewinkel
Locatie Het atelier van Zijdar / Zijdewinkel
Adres De Trompet 1936, 1967DB Heemskerk, Nederland
Space Title Zijdar Atelier 5 deelnemers
Space Description Mooi ruim atelier met veel licht.
  • Toepassing: Droogvilten (prikvilten), Natvilten , Nuno vilten, Vilten
€ 69,00

Tijd: Je kunt 15 minuten voor aanvang binnenlopen voor koffie/thee/iets lekkers. En alvast even rondkijken in ons mooie atelier.

Docent: Petra van Driest van Zijdar /Zijdewinkel.nl

Leren vilten, nat vilten, droog vilten, nuno vilten

Onder leiding van de vilt expert Petra van Driest of Alisa Matsumoto leer jij de techniek(en) die jij wilt leren. Lestijden hele dag: 10.00 – 16.00 uur. Vanaf 09.45 staat de koffie/thee met lekkers voor je klaar. We gaan lekker veel oefenen met droog vilten en nat vilten, en je maakt kennis met de gereedschappen (punch, borstel, noppenfolie, horregaas, sproeibal, wat gebruik je waarvoor).

 

Je krijgt verschillende samples zijden stoffen waar je goed op kunt vilten en direct mee aan de slag gaat: chiffon, organza, pongee 5 zijde. Ieder stof geeft een ander eindresultaat.

Het vilten gebeurt met losse wolvezels (27 micron, biologisch geverfde wol), zijden vezels (100% zijde), een combinatie van zijde en wol vezels en naaldvilt (ook wel bekend als voorvilt).

Na het oefenen met de samples in de ochtend, ga je een chiffon sjaal vilten (150 x 40) in de middag.

Alle werkstukken neem je aan het einde van de dag mee naar huis!

Hele dag: De prijs van deze workshop is € 69,00 per persoon. Prijs is incl. samples, chiffon sjaal 150 x 40 en gebruik van overige materialen/gereedschappen, koffie/thee en iets lekkers. Tussen de middag gaan we uitgebreid lunchen.

 

Praktische informatie

Onze workshops worden gegeven in het ZIJDAR Atelier op de eerste verdieping in onze shop/showroom op De Trompet 1936 – Heemskerk. De verdieping is alleen te bereiken via een trap. Je kunt gratis parkeren voor de deur zonder blauwe kaart. Voor een routebeschrijving klik hier. Wij zijn matig bereikbaar met het Openbaar Vervoer! Kom je voor een workshop, dan kun je bij aanmelding altijd even overleggen over de haal- en brengservice o.b.v. beschikbaarheid.

 

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging. In de week ervoor nemen we nog even contact met je op voor de laatste ins&outs.

 

Kosten - All inclusief! En 10% korting!

Koffie, thee, water en wat lekkers wordt je gratis aangeboden. De materialen waarmee je werkt en de gereedschappen zijn All Inclusief. Tijdens de cursus of na afloop is er gelegenheid om materialen (bij) te kopen. De betaling voor de materialen kun je direct in onze shop/showroom voldoen (pin of contant). Je krijgt als deelnemer aan het ZIJDAR Atelier 10% korting op de dag zelf.

 

Vragen?

Je kunt voor een groep vanaf 4 personen ook een privéworkshop boeken. Neem contact met ons op om samen een datum te plannen.

Wil je meer weten over de inhoud van deze of een andere cursus. Heb je vragen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Reviews

Reviews
U plaatst een review over:Leren vilten / 10 - 16 uur
Op bestelling: levertijd 1 tot 8 werkdagen
  • 40 jaar familiebedrijf, sinds 1982 in het vak 
  • Groot & divers assortiment stoffen en creatieve materialen
  • Inspiratie en expertise zijde & textiel
  • Persoonlijk; direct telefonische hulp bij bestellen
  • Voor iedereen; van hobbyist tot het Rijksmuseum bestelt bij ons 
  • Aangesloten bij Trusted Shops 
  • Gratis workshop t.w.v. € 39,- bij besteding vanaf € 100,- (uitnodiging volgt automatisch)
Artikelnummer
TLvilt021222