opc_loader
Dé zijde-expert in NL&BE

Elke dag vertrekken tientallen pakketten! Hulp nodig? Bel +31 (0)251 750 276

Merken

Train de Trainer

Onze Train de Trainer sessies zijn speciaal ontwikkeld voor zorg, instellingen en docenten. Deze worden kosteloos aangeboden door ZIJDAR Natural Silk aan onze klanten. Wij huren hiervoor docenten in met een expertise / achtergrond binnen een bepaald vak gebied. Vaak werken en denken zij vanuit hun eigen ervaring op de werkvloer.

Aanmelden

Wil je weten of jij, je collega's of bedrijf in aanmerking komt / komen voor een Train de Trainer sessie bij ZIJDAR? Neem dan contact op met Sarah Ruijter, eigenaresse ZIJDAR Natural Silk. Ook voor vragen kun je contact opnemen met Sarah. Een programma op maat behoort ook tot onze mogelijkheden.

Geplande Train de Trainer sessies

Datum: Nieuwe data voor 202 wordt gepland, heb je een verzoek, mail gerust!

Aanmelden: info@zijdar.nl 

Vilten met een beperking

Wol, vilt, werken op matten, minimaal gebruik water & zeep

Recensie vrijdag 11 oktober, 5 medewerksters / vrijwilligers van De Zorgboerderij Blij op de Boerderij

Lydie: "Zo bijzonder, de workshop die door Sarah aangeboden werd aan zorginstellingen. Heel duidelijke uitleg, fijne sfeer, we hebben ervan genoten, dankjewel!"

Programma van deze dag:

  • Kennis over geschikte wol en de mogelijkheden van de verschillende wolsoorten.
  • Kennis over beperkingen en aanpassingen die nodig kunnen zijn om te kunnen vilten 
  • Kennis over beperkingen  - denk aan mensen met een aangeboren beperking ( CP - halfzijdige verlamming) maar ook niet aangeboren letsel - NAH.  Dat is nu het specifeke werkgebied van Joke.
  • Daarnaast kunnen en worden de ervaringen gedeeld uit het werkveld. Ook die van Joke zelf die zij heeft opgedaan met de leerlingen van een mytylschool.....meervoudig gehandicapte kinderen.

Joke deelt haar ideeën voor werkstukken die gemaakt kunnen worden - aangepast aan de beperking. Op de school waar zij gewerkt heeft zijn er tassen, hoeden, sloffen, dieren, schilderijen en nog veel meer objecten gevilt. Alles met minimaal gebruik van water en zeep. De speciale techniek van het vilten met matten wordt direct geleerd in de praktijk tijdens deze Train de Trainer sessie en kan eenvoudig worden toegepast in jouw eigen werkveld.

Over de docent Joke van Zinderen

Ik vilt inmiddels ruim 25 jaar en heb mijn kennis en ervaring opgedaan door workshops van veel verschillende kunstenaars, zowel uit Nederland als uit het buitenland. De technieken die door de verschillende kunstenaars gebruikt worden heb ik me eigen gemaakt en uiteindelijk heb ik mijn eigen techniek ontwikkeld. Dat betekent dat ik nooit bubbelplastik gebruik!
Ik vind het tactiele van deze techniek heel belangrijk, het tastzin wordt vaak vergeten/onderschat en is juist een heel belangrijk zintuig! Het werken met wol - verschillende wolsoorten - heeft een therapeutische werking en kan erg rustgevend zijn, een eigenschap die gebruikt kan worden. Daar komt bij dat mensen met een beperking soms teleurstellingen te verwerken krijgen van zaken die niet/niet meer kunnen. Deze techniek is zo toegankelijk dat iedereen een succeservaring kan hebben, erg goed voor het zelfbeeld en zelfvertrouwen. Ik heb mijn eigen stijl ontwikkeld en is herkenbaar is de viltwereld. Ik hou van grafische vormen en dat is terug te vinden in mijn werk. Naast het vilten hou ik ook erg van borduren op vilt, wederom omdat het zo goed voelt en ik niet gebonden ben aan draadjes tellen. Wat ik ook erg belangrijk vind is het delen van kennis en ervaringen om zo zoveel mogelijk mensen kennis te kunnen laten maken met dit mooie materiaal en techniek.  Deze dag zal ik zorgen dat er voorbeelden gevilt worden, van heel eenvoudig tot iets moeilijker waar mensen langer aan zullen moeten werken. Ik kan de deelnemers laten ervaren hoe je kan vilten met een beperking.

Meer informatie: www.jokevanzinderen.com 

Menu