opc_loader
Dé zijde-expert in NL&BE

Elke dag vertrekken tientallen pakketten! Hulp nodig? Bel +31 (0)251 750 276

Merken

Fluweel

Geschikt voor:

 • Interieur, gordijnen & kussens!
 • Kleding met een luxe uitstraling, wil je rek, kies dan voor de fluweel met stretch
 • Winterse jasjes
 • Voering voor jasjes
 • Theaterkostuums (met name het zijden fluweel geverfd!)
 • Zijde-Viscose fluweel voor devoreren (lees meer info onderaan de pagina)
 • Alter Ego - two color dying (lees meer info onderaan de pagina)

Minder geschikt voor:

 • Zijdeschilderen (niet geschikt)
 • Vilten (niet geschikt)

Let op: Fluweel heeft een flinke krimp (plm.10%). Voor het verwerken altijd eerst voorwassen!

Meer informatie over deze zijde vind je onderaan deze pagina.

Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen).  Resultaat: 1
Artikel 1 tot 9 (van de 9 artikelen).  Resultaat: 1

Oeh velvet!

Fluweel is een geweven stof met een rechtopstaande pool. Wij hebben zuiver zijden fluweel, in dit geval is zowel de achtergrond als de pool van zuiver zijde. Bij het verwerken van de stof moet op de zogename "vleug" gelet worden. Alle panden moeten één richting op liggen. Door met de hand over de stof te strijken kun je de richting van de "vleug" bepalen. Net zoals je bij het  aaien van een hond of een kat kunt voelen hoe de haar richting is. Bij het schilderen van fluweel de achterkant van de stof naar boven leggen. Fluweel is een zachte en fijne, glanzende stof, die vanouds gebruikt wordt voor kostbare kleding.Onze 100% zijden fluweel is echt een beauty en exclusief verkrijgbaar bij Zijdewinkel.nl!

Een voordeliger alternatief is de zijde / viscose fluweel, in wit, zwart of kleur. Standaard, met stretch, crushed of met extra lange pool. De basis bestaat uit zuiver zijde, de fluweel pool is van viscose. Het leuke van deze stof is dat je het fluweel ook kunt devoreren. Ook wel bekend als Ausbrenner of Burn Out (vind ik zelf minder gezellig klinken). Na het devoreren kun je de stof eenvoudig in twee kleuren verven. Zo maak je jouw eigen unieke dessins. Jan Taminiau showde deze techniek ook veelvuldig op de catwalk. Meer informatie hierover vind je hieronder.

Devoreren

Het devoreren wordt gedaan met een textiel etser. Voor het devoreren heb je een stof nodig bestaande uit dierlijke eitwit vezels (zijde) en plantaardige vezels (katoen, linnen, viscose). In dit geval is de pool van viscose en deze kun je weg etsen. Het product bestaat uit 2 delen: een pasta plus korrels. Je ontvangt bij het product een gebruiksaanwijzing. Zo maak je zelf de meeste waanzinnige en unieke designs op jouw stoffen. Tip: leer devoreren in een ZIJDAR workshop, bekijk ons aanbod online in de agenda of bel/mail voor meer informatie naar info@zijdewinkel.nl / 0251 750 276.

It’s Magic – Alter Ego -  2-kleuren verven in 1 verfbad!

De techniek van het 2-kleuren verven is gebaseerd op twee verschillende kleuren verf in één verfbad gecombineerd.  Er bestaan twee groepen natuurlijke grondstoffen:

 1. Eiwitvezels (dierlijke oorsprong) – zijde, wol, mohair etc.
 2. Cellulosevezels (plantaardige oorsprong) – katoen, linnen, hennep etc.

Ook viscose behoort tot deze groep. Viscose wordt gemaakt van houtpulp. Van deze pulp wordt een spinvloeistof gemaakt waaruit de viscose garens worden gesponnen en vervolgens verweven tot stof. Ons zijde-viscose fluweel is zeer geschikt voor de It's Magic Alter Ego verftechniek. Je maakt hierbij gebruik van de zijdeverven en speciale viscose verven van Dupont. Beiden zijn bij ons verkrijgbaar in ons verfgamma. Enkel in één kleur verven is  uiteraard ook mogelijk, hou er dan wel rekening mee dat wanneer je bijvoorbeeld de viscosevezel aanverft, de zijde ook een zweem kleur meepakt en visa versa. De stof blijft nooit 100% wit. Wij geven ook cursussen in deze verftechniek.

Voorbeelden van toepassingen met Fluweel door Zijdewinkel.nl zelf en haar klanten:

Voorbeeld zijde-viscose fluweel gedevoreerd en geverfd met de It's Magic Two Color Dying techniek

Collectie Jan Taminiau met fluweel gedevoreerd. Bron: www.flowerfashion.nl

Menu