opc_loader
Merken
Dé zijde-expert in NL&BE

Elke dag vertrekken tientallen pakketten! Hulp nodig? Bel +31 (0)251 750 276

Klantbeoordelingen

Chiffon / Mousseline

Geschikt voor:

  • Vilten, nuno vilten, nat vilten, droog vilten
  • Chiffon jurk
  • Lange rokken, bijvoorbeeld meerdere lagen over elkaar heen
  • Bruidskleding
  • Bruidssluier
  • Stola's en omslagdoeken
  • Vitrage / gordijnen
  • "nude effect" bij danskleding, avondkleding, jurken of kostuums

Minder geschikt voor:

  • De chiffon 3.5 (bestelcode Z43, Z97, Z137) is minder geschikt voor bovenkleding, erg gevoelig voor haaltjes en beschadigingen, bijvoorbeeld door een sieraad
  • Kleding die niet transparant mag zijn

Handige algemene informatie over vilten op chiffon zijde, zijdeschilderen op chiffon en chiffon als basis voor kleding en als bruidszijde vind je onderaan deze pagina.

Artikel 1 tot 14 (van de 14 artikelen).  Resultaat: 1
Artikel 1 tot 14 (van de 14 artikelen).  Resultaat: 1

Chiffon zijde van de rol koop je per meter eenvoudig online bij ons. Vul bij aantal 1 in en je ontvangt een meter. 2 is 2 meter (aan elkaar), 3 is 3 meter enz. Via onze groothandel koop je zijden chiffon per rol voordelig in. Chifon is een transparante zijde. fijndradig, transparant, voileachtig crêpe weefsel in taftbinding. Oorspronkelijke Franse spotnaam voor "vod". Ook wel Voile genoemd. Of Mousseline in het Frans (Mouseline, Mousselline). Deze Chiffon zijde is geweven met hetzelfde garen als de Pongee 5 zijde, met een significant verschil.. De garens zijn voor het weefproces gedraaid (uiteinde tegen elkaar in) en hebben daardoor een crêpe effect gekregen. De overdraaide garens zijn vervolgens verweven tot Chiffon zijde. Chiffon is een super soepel luchtige stof.

Wij hebben een ruime collectie diverse chiffon zijdes, natuurwit, zwart, wit geverfd, satijn, ombre, stretch en changeant. Klik op een artikel hierboven en lees alle informatie over de stof en toepassingen.

Witte chiffon zijde

Chiffon zijde is een effen stof. Witte chiffon zijde is perfect voor vilten en zijdeschilderen. Daarnaast is het ook een prachtige stof voor witte blouses, luchtige tunieken en natuurlijk een droom als bruidsstof en voor bruidsjurken. Als voordeel ten opzichte van goedkoop polyester chiffon is zijde licht en luchtig voor jouw lichaam. Je gaat dus niet zweten en krijgt het niet bloedheet in je chiffon blouse of voile (ook handig voor belangrijke momenten tijdens presentaties of bijvoorbeeld trouwen :-)...).

Chiffon is prachtig om meerlaags te verwerken, in een rok, of bij het zijdeschilderen. Je vouwt dan de stof waardoor je een herhalend dessin krijgt. Op de foto hieronder zie je witte zijden chiffon welke gevilt is tot een luchtig semi-transparant vestje. In de DIY categorie kun je lezen hoe je dit vestje of chiffon omslag doek zelf kunt vilten.

Zwarte chiffon zijde

Wij hebben ook verschillende breedtes zwarte zuivere chiffon zijde: 90 cm breed, 110 cm breed en 138 cm breed. Prachtig voor viltwerk, sjieke avondjurken, transparante lange rokken, een mooie voile of rouwsluier. Direct uit voorraad leverbaar. Naast deze collectie zwarte chiffon 3.5 (de lichtste chiffon die er is) hebben we ook een mooie chiffon zijde met satijn glans en een zwarte chiffon met stretch.

Gekleurde chiffon zijde

Alles is mogelijk met deze gekleurde chiffon zijde, expert of beginner. Er is een enorme collectie kleur beschikbaar en variatie in stof aan de meter of gerolzoomd (met een mooi afgewerkt randje) als sjaal. Een kant en klare sjaal is soms net zo makkelijk en handig bij een outfit. We hebben een gekleurde chiffon collectie op 110 cm breed, dit is de voordelig laag geprijsde chiffon per meter. De collectie op 140 cm breed is de luxe franse chiffon. Een prachtige kwaliteit die minder snel gaat zijen / weefsel gaat trekken. Voor kleding een prachtige keuze.

Luxe Chiffon Ombre, Changeant, Satin en Stretch

Naast de basis collectie chiffon in wit, zwart en kleur hebben wij ook een luxe collectie chiffon zijdes in kleurverloop (ombre), changeant (tweekleurig), satin (met een satijn glans) en stretch (rek / lycra). Met name de Chiffon Ombre is onze favoriet en hiervan hebben we dan ook het liefste alle varaties in een metrage in de showroom. Want oh lala, als je op je beeldscherm nog niet verliefd bent geworden, dan wordt je dit in het echt wel. Onderaan de pagina zie je een foto van een kostuum gemaakt met deze Chiffon Ombre, maar ook in interieur (gordijnen) of viltobjecten is dit prachtig te verwerken. Kortom onze favoriet op chiffon gebied.

Vilten op chiffon zijde (nuno vilt)

Zeg je vilten op zijde, dan zeg je bijna in dezelfde zin Chiffon. De los geweven stof heeft een zachte grip en is perfect voor de fijnste en mooiste nuno vilt creaties (nuno vilten - wolvezels vilten met zijden stof). Wapperende shawls, wervelende jurken, alles is mogelijk met deze Chiffon zijde. Het is de perfecte basis voor ieder viltwerk. Je kunt werken op witte chiffon, op onze crinckle chiffon. De crinckle geeft een spannend effect aan je viltwerk. Of op onze chiffon 6 met haar zachte glans (bijna pongee-achtig). Je kunt natuurlijk ook op gekleurde chiffon vilten. En voor een echt spectaculair viltwerk kies je voor de ombre chiffon of changeant chiffon. Hoe mooi is dat als wandpaneel of afstudeerwerk bijvoorbeeld als student van de Dutch Felt Academy. Je kunt de chiffon zijde vilten met onze collectie viltmaterialen (hier vind je ook alle viltgereedschappen zoals die van clover) en lontwol.We verkopen ook gerolzoomde sjaals van chiffon in natuurwit en kleur.

Zin om te leren vilten? Volg een Zijdewinkel.nl workshop leren vilten of een sjaal vilten op zijde

Zijdeschilderen op zijden chiffon

Chiffon heeft een goede verfopname voor zijdeschilderen. De verf op deze stof heeft een korte droogtijd waardoor droogranden kunnen vormen tijdens het schilderen, wat dan weer voor een bijzonder effect zorgt. Chiffon is in meerdere lagen tegelijk op elkaar te verven. Hierdoor ontstaat in één handeling een grote metrage met een zich herhalend dessin. Een super leuke instructie (DIY) voor het zijdeschilderen van meerdere lagen chiffon vind je in het boek Zijde-Silk van Ria - Van Els - Dubelaar. Zij schreef ook de bestseller en hét boek over leren vilten Vilt in Beeld - Dutch Felt. Beiden boeken zijn NL-ENG en een inspiratiebron tot op de dag van vandaag voor beginners, gevorderden, docenten, kunstenaars en studenten.

Chiffon voor kleding, bruidssluiers en sjaals

Chiffon is een mooie lichte, luchtige stof. Dat is heel fijn voor vilten (want de wol vezels kunnen zich makkelijk verbinden met de zijde) maar het maakt het weefsel ook kwetsbaar. Chiffon 3.5 voor kleding is aan de fragiele kant. Een mooie waterval hals of rok van chiffon is prachtig. Wanneer je de stof toch te kwetsbaar vindt kun je kiezen voor het sjiekere zusje Georgette. Ook mat, luchtig en transparant. Maar net een fractie dikker (en dus minder kwetsbaar).

De chiffon 4.5 en chiffon 6 zijn alweer een slag "dikker" en dus ook weer minder gevoelig voor haaltjes en beschadigingen. Voor bruidsstoffen zijn deze chiffon zijdes ook heel geschikt. Chiffon 6 heeft daarbij ook een mooie subtiele glans. Bijna pongee- achtig. De bruid in het filmpje hieronder koos voor een wervelende rok van chiffon 6. Je kunt natuurlijk ook denken aan een sluier van chiffon zijde of omslagdoek.

Op een podium herken je de chiffon uit duizenden. De stof zal altijd meebewegen met de bewegingen van de dansers en danseressen. Springt hij of zij op dan zal de stof omhoog meebewegen in een vloeiende beweging en samen met de neerwaartse beweging weer meedwarrelen naar beneden. Prachtig dus....O.a. veel te zien in voorstellingen van Het Nationaal Ballet en het Scapino Ballet waarvan Zijdar - onze groothandel / moederbedrijf - al jaren hofleverancier is.

Voorbeelden van toepassingen met Chiffon door Zijdewinkel.nl zelf en haar klanten:

Vestje vilten op chiffon 3.5 & Chiffon geplooid en als luchtige rokken in de afstudeercollectie van Marina Martirosova

Chiffon 3.5 als bruidssjaal

Chiffon changeant in een kostuum

Menu