Crinckle Chiffon 4.5 / Natuurwit / 114 cm breed

Artikelnummer
Z70
Breedte 114 cm
€ 14,50
Direct uit voorraad

Klassieke Collectie

Al onze natuurwitte en zwarte stoffen vallen onder de Klassieke Collectie. Deze zijn veelal direct uit voorraad te bestellen vanaf 0.5 meter.

 

Over deze stof

"Een lichte stof met een structuurtje, dat zorgt voor een speelse look. Dit blijf ik een leuke chiffon vinden, en ik snap eigenlijk niet zo goed waarom er niet meer mee wordt gevilt (wie het weet mag het mij dus mailen haha), De lichte matte zijden Chiffon heeft een fijne structuur van vouwen waardoor er extra veel volume kan worden gecreeërd." Sarah Ruijter, zijde-adviseur & zijde-expert.

 

Zelf verven van natuurwitte zijden stoffen

Het kan interessant zijn om zelf je zijden stof te verven. Omdat de kleur van jouw keuze er net niet bij staat, omdat er überhaupt geen kleur is voor deze collectie (zoals deze crinckle chiffon) of gewoon omdat dit leuk is om te doen. De instructie voor het zelf eenvoudig aanverven van zijden stoffen vind je hier in onze blog over zijden stoffen verven.

Chiffon is ook zeer geschikt voor het meerlaagse verven. Door middel van het opvouwen van de chiffon kun je op een klein oppervlak toch een hele lap stof in één keer verven. 

  • Type zijde: Bombyx mori
  • Stof (naam / soort): Chiffon
  • Extra: 0.5 meter beschikbaar
  • Dessin: Geen (effen/uni)
  • Samenstelling: 100% zijde
  • Weefsel: Plat/linnenbinding
  • Breedte in cm: 114
  • Gewicht in gram: 20-50
  • Uiterlijk: Mat, Soepel vallend, Structuur , Transparant
  • Toepassing: (Blok)printen, Anti-fusant , Bruidsstoffen, Cyanotypie, Degradee, Droogvilten (prikvilten), Eco printen, Fotografie, Indigo , Kleding, Lakenzak, Linten , Marmeren, Natvilten , Nuno vilten, Rok, Spray techniek, Theater / dans, Vilten, Zeefdrukken, stempelen, Zijdeschilderen

Meer informatie over de chiffon met krinkel

De Crinckle Chiffon is uitstekend te verven en in het modebeeld niet meer weg te denken met haar toepassing als (zomerse) blouse en tuniekjes. Crinckle Chiffon is ook prachtig als gordijn met veel lichtinval of voor andere decoratieve binnenhuismaterialen zoals romantische bedluifels of een gevilt beddensprei. Deze Chiffon zijde is geweven met hetzelfde garen als de Pongee 5 zijde, met een significant verschil.. De garens zijn voor het weefproces gedraaid (uiteinde tegen elkaar in) en hebben daardoor een crêpe effect gekregen. De overdraaide garens zijn vervolgens verweven tot Chiffon zijde.

Boven zie je op de afbeelding een voorbeeld van een handbeschilderde Crinckle Chiffon 4.5 natuurwit. Op de gevilte sjaal zie je goed wat er bedoeld wordt met het extra volume die deze crinkcle chiffon geeft na het vilten.

 

Natuurwitte chiffon 4.5 crinkle

Natuurwit is een mooie wit tint, niet te vergelijken met blauw wit papier en geel wit gebleekt. Puur natuur, een betere omschrijving is er niet.

 

 

Reviews

Reviews
U plaatst een review over:Crinckle Chiffon 4.5 / Natuurwit / 114 cm breed