opc_loader
Dé zijde-expert in NL&BE

Elke dag vertrekken tientallen pakketten! Hulp nodig? Bel +31 (0)251 750 276

Merken

Maak je eigen zijden nachtkleding

Voor nachtkleding zoals nachthemdjes adviseren we deze Crepe Satin met lycra of een lichte zijden stof zonder stretch zoals de zijden Satijn of de Pongee 8 zijde. Dit zijn wel semi-transparante stoffen! Wil je een niet doorschijnende stof, dan is de Crepe Satin 19 in kleur een prima keuze. Ook onze fijne haspelzijde tricot is erg prettig om te dragen. De meest zachte en luxe zijde, doordat deze van de mooiste, langst afgehaspelde zijden draden is gemaakt. Vandaar de de naam haspelzijde. We horen vaak van dames die bestraald worden of zijn, of een borstoperatie of amputatie hebben gehad dat zijde fijn draagt op de beschadigde huid / littekens. Ik (Sarah) vond het zelf fijn om zijde te dragen tijdens mijn zwangerschap en na bevalling had ik zijden pads tijdens de borstvoedingsperiode in mijn (sport)bh.

Artikel 1 tot 5 (van de 5 artikelen).  Resultaat: 1
Artikel 1 tot 5 (van de 5 artikelen).  Resultaat: 1

Zijden stoffen voor nachtkleding / nachthemd of hemdje (ondergoed)

Een veelgestelde vraag in onze mailbox: Zou u mij advies kunnen geven over welke 100 % zijde ik kan gebruiken voor een (nacht)hemdje? Bijvoorbeeld een 100% zijde die iets doorzichtig is en een 100% zijde die niet zo kreukt (mag iets dikker zijn).
Ons antwoord: Er zijn veel zijden stoffen geschikt voor een nachthemd. Wat een idee kan zijn

  • De crepe satin serie, met een matte crepe kant en glanzende satijn kant. Van oudsher draagt men de glanzende satijn kant op de huid, en de matte kant naar buiten. Het kan ook andersom. Crepe Satin 17 is semi-transparant, de 16.5 in natuurwit (bestelcode M17) is een variatie met 7% lycra. Geen 100% zijde dus, wel de comfort van een stretch stof (kan fijn zijn voor een nachthemd!). De Crepe 19 serie is er ook in de kleur en zwart, mocht dat de wens zijn.  Daarnaast is deze er ook in stretch.
  • Een pongee zijde, vanaf pongee 8 is te adviseren voor (onder)kleding. Ook in kleur verkrijgbaar. De pongee 10 en 15 hebben net even meer body en minder transparantie. Voor- en achterkant gelijk met een lichte glans. Deze stof heeft geen stretch. Bij wijdere modellen geen probleem, maar hou hier rekening mee bij het maken en dragen, dat er niet teveel spanning komt op de naden. Ook een mooie stof voor een duster, ochtend/kamerjas.
  • Onze haspelzijde is een 100% zijden stof, gebreid. Daardoor heeft zij ook stretch / flexibiliteit. De stof is rondgebreid en kan zo verwerkt worden, of gesneden in het gewenste patroon. Voor mensen met een beschadigde huid, last van eczeem of herstelperiode ziekenhuis (bijvoorbeeld na bestraling) een weldaad voor de huid. De stof is gemaakt van de langste en mooiste draden van de zijden cocon, zonder onderbrekingen. De stof pluist en plakt dus niet aan de (open) huid.

De stoffen hebben diverse breedtes, bijvoorbeeld 90 cm of 140 cm breed. Je kunt kiezen voor 0.5 meter, 1 meter, 2 meter enz. Of een combinatie hiervan. Bijvoorbeeld 0.5 meter en 2 meter, Je krijgt dan 2.5 meter aan elkaar geleverd.

Menu