opc_loader
Dé zijde-expert in NL&BE

Elke dag vertrekken tientallen pakketten! Hulp nodig? Bel +31 (0)251 750 276

Merken

Stoffen die geschikt zijn voor het hemeltje van een baby wiegje of ledikant

Eigenaresse Sarah: "Onze zijden stoffen zijn zeer geschikt voor een hemeltje boven een ledikant of wiegje. Ben je geïnteresseerd in een 100% natuurlijke stof, in natuurwit of kleur bijvoorbeeld zachtroze, mint of babyblauw.  Dan kun je bij ons terecht. De stoffen zijn  (een beetje) transparant , dus geen dikke gordijnenstof. De foto die je zag bij deze categorie is van mijn eigen zijden wieg waar ik vroeger in sliep, en welke ik opnieuw bekleed heb met zijde. Erboven hangt een Georgette 8 zijde in natuurwit. Ik heb ervoor gekozen deze dubbel te doen, je kunt de stof ook enkel doen, dan is deze transparanter."

Artikel 1 tot 5 (van de 5 artikelen).  Resultaat: 1
Artikel 1 tot 5 (van de 5 artikelen).  Resultaat: 1

Toelichting op de geschikte zijden stoffen voor een hemeltje ledikant / wieg

Crepe Georgette

Crepe Georgette is 100% zijde, super soepel en mat. De stof is transparant. Je kunt de stof mooi plooien en hij valt mooi naar beneden. De stof is 140 cm breed. De Georgette 8 is de lichtste van de zijden georgette stoffen. Naast natuurwit ook in kleur verkrijgbaar. Populaire Georgette kleuren voor een hemeltje zijn: 0208 Zachtroze, 0017 Asblauw, 0098 Eendjes Ei (zachtblauw), 0216 Pepermunt, 0263 Schelp.

Pongee zijde

De pongee zijde is een licht glanzende zijde. Prachtig voor een hemeltje boven de wieg of ledikant. Kan mooi geplooid worden en valt zacht naar beneden. De foto hieronder laat de pongee 8 zijde zien in natuurwit welke beschilderd is door de trotse oma Jolijn Boxhoorn. Zij beschilderde onder leiding van ons in ons ZIJDAR atelier 2 hemeltjes voor haar dochter in Amerika. Zij verwacht een tweeling. Een uniek en persoonlijk kraamcadeau. En wij waren ook super trots op het eindresultaat!

Chiffon zijde

De chiffon 3.5 is mat en vrij fragiel. Wil je een matte zijde, kies dan voor de Georgette. De reden dat we de chiffon er wel tussen hebben gezet, is de keuze voor de Chiffon 6. Deze is net iets dikker en glanzender. Daardoor zit deze stof tussen de Georgette en de Pongee is. Met haar fijne prijskaartje een populaire keuze van onze klanten. Alleen in natuurwit verkrijgbaar. Natuurwitte zijde is een prachtige puur natuur tin, niet gelig of blauw.

Heb je nog vragen, neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies. En voor de baby: Slaap lekker : -)

Handbeschilderde zijden wiegenhemeltjes

De schildering op de zijden hemeltjes voor babybedjes, is vrij gemaakt naar schilderijen van 'Tarsila", een Braziliaanse kunstenaar.  Eerst heb ik de tekeningen op groot papier gemaakt, de stof afmetingen zijn 140 breed en 2.50 lang, en dat maal 2,( omdat het hier om een tweeling gaat) het ontwerp op papier hielp om de lijnen meteen goed op de zijde te zetten. Het zijn 2 verschillende schilderijen, maar het kleuren palet heb ik gelijk gehouden, zo zijn ze gelijk, en toch verschillend.

Het resultaat zijn prachtig licht-filterend hemeltjes, rustig en toch spannend om naar te kijken.

Jolijn Boxhoorn

In opdracht: Jolijn werkt ook in opdracht. Hiervoor kun je contact met haar opnemen. Prijs indicatie: € 750,-

Hieronder zie de opgespannen zijde, het ontwerp, de uitwerking op de stof onder begeleiding van ZIJDAR en het resultaat boven de wiegjes.

Menu