opc_loader

Bekijk onze Textielverf video:

 

Je ontvangt bij je bestelling van ZIJDAR Textielverf een handige kaart met instructies voor de ZIJDAR Textielverf. Kom maar op met die mooie resultaten, lekker aan de slag!

 

De ZIJDAR Textielverf is al 32 jaar een zeer goede kwaliteit zijdeverf. Fixeren van de ZIJDAR Textielverf kan op 3 verschillende manieren; door middel van strijken, magnetron of badverven. De ZIJDAR Textielverf is onderling prima mengbaar, maar ook met andere merken textielverf zoals Javana.

 

Natuurlijke stoffen: Textielverf is voor alle natuurlijke stoffen zoals katoen, linnen, ramie, zijde etc. De stof moet vrij van apprêt zijn, bij twijfel de stof voorwassen.

 

Voor lichte kleuren: ZIJDAR Textielverf is vloeibaar en transparant en geschikt voor lichte stoffen. Hou er rekening mee dat een creme kleurige stof al invloed heeft op het uiteindelijke (warmere) kleurresultaat. Je kunt deze verf niet gebruiken voor (donker)gekleurde en zwarte stoffen

 

Opbrengen: Textielverf is op te brengen met penseel, kwast, spray-systeem of je kunt een stof geheel kleuren d.m.v. een verfbad.

 

Mogelijke technieken: Serti- of guttatechniek, zout, anti-fusant, batik, aquarel, air-brush, en technieken met het spray-systeem, experimentele en afbindtechnieken. 

 

Verdikken: De textielverf kun je verdikken met behulp van Epaississant, je mengt hiervoor 25 tot 50% textielverf door de Epaississant. Hierdoor krijg je een dikke pasta waarmee je met de vrije hand kan schilderen, sjabloneren en zeefdrukken.

 

Verdunnen gaat met Medium. Hiermee kun je prachtige lichte kleuren en pasteltinten maken. Het medium hoeft niet aangelengd te worden met water, het is direct klaar voor gebruik. 

 

Fixeren van de ZIJDAR Textielverf kan door middel van strijken.

Strijken: Zet de strijkbout op de juiste stand, katoenstand voor katoenen stoffen, zijdestand voor zijden stoffen etc. Bescherm de strijkhoes eventueel met een (oude) theedoek. Beweeg de strijkbout een aantal minuten over het geverfde oppervlak. De verf is nu gefixeerd op de stof en wasbestendig.

 

 

 

 

Menu