opc_loader

Showroom SALES! 10% korting op alles in onze showroom t/m 31 augustus - m.u.v. sales artikelen!

Voorraad inforatie: i.v.m. een update zijn de voorraden die momenteel online staan niet actueel. Je mag ons altijd bellen of mailen om de voorraad na te vragen! Bijna alles staat op - geen voorraad - terwijl praktisch alles uit voorraad leverbaar is ; -)

Dé zijde-expert in NL&BE

Elke dag vertrekken tientallen pakketten! Hulp nodig? Bel +31 (0)251 750 276

Speciaal voor jou als consument

      

Betalingsmogelijkheden
Klantbeoordelingen

Je ontvangt bij je bestelling van de Javana wasmachineverf een uitgebreide instructie. Heerlijk handig, makkelijk en snel, de wasmachineverven van Javana! Het is een vloeibare verf, dus geen gedoe met poeders. Nog gemakkelijker dan de Dylon Textielverf.

Met één druk op de knop (van jouw wasmachine welteverstaan) verf je jouw shirt, jurkje, spijkerbroek, kussenhoes, wat je maar wilt in één van de 17 stralende kleuren.

 

Hoeveel stof kun je verven?:

600 gram droge stof in de sterkste kleurtoon (zie voorbeeld op de afbeelding)

1200 gram droge stof in de middelste kleurtoon (zie voorbeeld op de afbeelding)

1800 gram droge stof in de lichtste kleurtoon (zie voorbeeld op de afbeelding)

Let op: bij mengweefsels met synthetische stoffen zal de kleur altijd lichter uitpakken, afhankelijk van het % synthetisch materiaal in de stof.

 

Lichte kleuren kunnen worden geverfd in een donkere kleur, waarbij de kleur die de stof nu heeft altijd invloed zal hebben op het eindresultaat. Je kunt stoffen eerst ontkleuren met de Javana Ontkleurder (bestelcode KJ8). Stoffen moeten schoon, vlekvrij, en vrij van wasverzachter zijn.

 

Wij adviseren onderstaande tabel aan te houden. Zoals je ziet heb je altijd een pak wasmachineverf nodig, alleen gebruik je niet altijd alle verf (bij 600 gram stof in de lichtste kleurtoon gebruik je maar 1/4 van de 150 ml verf.). Je hebt altijd de 500 gram fixeerzout nodig die standaard wordt meegeleverd. In sommige gevallen heb je extra verfzout nodig (bestelcode KJ6).

 

Indicatie gewichten:

(Spijker)broek: 600 gram

T-shirt: 100 gram

Dekbedovertrek of hoeslaken: 600 gram

Kussensloop: 150 gram

Jasje: 600 gram

Blouse: 200 gram

Rok: 300 gram

Overhemd: 200 gram

 

Instructie - Hoe werkt het?

- Het is aan te raden om (rubber/plastic) handschoenen te dragen.

- Je kunt maximaal 1800 gram droog gewicht stof verven per keer, of bij volumineuze stoffen (bijvoorbeeld badhanddoeken) 1000 gram.

- Doe de schone stoffen in de wasmachine.

- Voeg het fixeerzout toe op de stoffen en eventueel het extra verfzout

- Stoffen die je normaal op 30 graden wast, stel je in op programma 30 graden. Alle andere stoffen op (maximaal) 40 graden.

- Selecteer een "fijn" of "voorzichtig" wasprogramma zonder voorwas en extra water indien mogelijk

- Start de machine

- Wanneer de trommel begint te draaien nadat het laatste water is toegevoegd (dit kan tot 10 minuten duren) voeg je de verfstof toe via het zeepbakje en spoel je er een liter water achteraan.

- Laat het programma volledig draaien.

- KLAAR! De stof is nu geverfd en gefixeerd. Wij adviseren om de geverfde kleding 1 x te wassen alvorens te dragen (op een standaard wasprogramma geschikt voor de geverfde stof – katoen op katoenprogramma, linnen op linnen programma etc.)

- We adviseren je om de rubberen ring van de wasmachine even schoon te maken met een doekje, en eventueel een spoelprogramma te draaien of de eerst volgende was een (donker) gekleurde was te laten zijn. Bij voorkeur geen witte was : -)

Menu